Πρόγραμμα Φρανκφούρτης

Απόσπασμα από την αναγγελία του προγράμματος:  

«Ο Δήμος Φρανκφούρτης σας κάνει μια προσφορά για να εξοικονομήσετε νερό.

Η εξοικονόμηση νερού είναι πολύ πιο εύκολη απο ότι πιστεύετε. Υπάρχουν προϊόντα που μπορούν να τοποθετηθούν μέσα σε λίγα λεπτά στη κουζίνα, στο μπάνιο και στην τουαλέτα. Ο Δήμος της Φρανκφούρτης σε συνεργασία με τo περιοδικό OKO-Test έχουν ανακαλύψει για εσάς τα καταλληλότερα προϊόντα για την εξοικονόμηση νερού. Όλα τα παρουσιαζόμενα προϊόντα εξοικονόμησης νερού μειώνουν αποδεδειγμένα την κατανάλωσή του, είναι ελεγμένα από το  OKO-Test τοποθετούνται εύκολα  και μπορούν να προμηθευτούν σε οικονομική τιμή»

 

Δελτίο τύπου , Μάιος 1999

Τεχνολογία εξοικονόμησης νερού σε καλή τιμή για 43.000 νοικοκυριά

Ομιλία του Προϊσταμένου του Τμήματος Περιβάλλοντος , Tom Koenigs,  για την έναρξη του προγράμματος ανανέωσης εξοπλισμού στις συνοικίες της Φρανκφούρτης

Η καμπάνια εξοικονόμησης νερού στην Φρανκφούρτη πλέον μπαίνει στον επόμενο γύρο της. Στο πλαίσιο ενός προγράμματος που είναι μοναδικό σε ολόκληρη την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, εντός των ερχομένων εβδομάδων, θα προσφέρονται στους κατοίκους επτά συνοικιών της πόλης μας, οι συνεργαζόμενες τεχνικές εταιρείες της Φρανκφούρτης για την τοποθέτηση  προϊόντων εξοικονόμησης νερού που δοκιμάστηκαν από το περιοδικό Öko-Test.

Μεταξύ 1992 και 1998 στην Φρανκφούρτη εξοικονομήθηκαν πάνω από 20 % της συνολικής κατανάλωσης σε πόσιμο νερό. Ειδικότερα η οικονομία της Φρανκφούρτης με τις καινοτομίες και λύσεις της μείωσε σημαντικά την κατανάλωση πόσιμου νερού. Ωστόσο σε πολλά νοικοκυριά δεν εξαντλήθηκε ακόμα το δυναμικό (λανθάνουσα δυνατότητα) εξοικονόμησης νερού. Λαμβάνοντας υπόψη την μέση κατανάλωση (στην Φρανκφούρτη) των 125 λίτρων πόσιμου νερού ανά ημέρα και άτομο, μπορεί ακόμα και με πολύ απλά και οικονομικά μέσα (μείωση της διαμέτρου διαρροής στις βρύσες, μείωση της ποσότητας πλύσης στην τουαλέτα κλπ.) να επιτευχθεί μια εξοικονόμηση της τάξεως των 30%.

Το γεγονός ότι οι προσφορές που υπάρχουν στην αγορά δεν είναι αρκετά γνωστές και «διαφανείς» για τον απλό πολίτη και ότι λείπει μια υπεύθυνη καθοδήγηση / ενημέρωση των ενδιαφερόμενων συχνά αποτελούν εμπόδιο στο να εξοπλιστούν τα νοικοκυριά με αποτελεσματική τεχνολογία για την εξοικονόμηση νερού. Εκτός από αυτά υπάρχουν επιφυλάξεις εκ μέρους των ενοικιαστών σε πολυκατοικίες, όπου οι δαπάνες νερού συμψηφίζονται εφάπαξ σαν μέρος των κοινόχρηστων.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης αυτών των εμποδίων, το γραφείο περιβάλλοντος  - σε συνέχεια ενός προγράμματος της δημόσιας επιχείρησης ύδρευσης της Φρανκφούρτης θα προσφέρει πόρτα-πόρτα στους πολίτες τα επιλεγμένα προϊόντα εξοικονόμησης νερού στην συνοικία του Zellheim και θα αναλάβει τα έξοδα τοποθέτησης τους από ειδικούς συνεργάτες υδραυλικούς. Κατά τη διάρκεια των επόμενων επτά εβδομάδων, σε επτά συνοικίες της Φρανκφούρτης (Bockenheim, Bornheim, Berkersheim, Harheim, Nieder-Erlenbach, Nieder-Eschbach, Kalbach) με συνολικά 43.000 νοικοκυριά  θα προσφέρεται ένα επιλεγμένο πακέτο ανανέωσης του εξοπλισμού για την εξοικονόμηση νερού.

Καταρχάς διεξήχθη πανευρωπαϊκή προκήρυξη για προϊόντα ανανέωσης του οικιακού εξοπλισμού για την εξοικονόμηση νερού καθώς και για μετρητές νερού. Η προκήρυξη βασίστηκε σε 24.000 περίπου ακίνητα, όπου τα αντίστοιχα προϊόντα εξοικονόμησης νερού θα μπορούσαν να τοποθετηθούν αποτελεσματικά.

Τα συγκεκριμένα τεχνικά είδη δοκιμάστηκαν μαζί με το περιοδικό Öko-Test, το Κρατικό Ίδρυμα Βιοτεχνών της Βαυαρίας και άλλα δυο ερευνητικά ιδρύματα.

 

Ανακοίνωση στον τύπο, Νοέμβριος 1999

Τώρα με ένα τηλεφώνημα, οι υδραυλικοί του προγράμματος εξοικονόμησης νερού θα έρθουν στο σπίτι σας!

Ειδικό τηλέφωνο του Δήμου για τις συνοικίες Berkersheim και Harheim

Το πρόγραμμα εξοικονόμησης νερού στις βόρειες συνοικίες της πόλης μπαίνει στον επόμενο γύρο. Στο τηλέφωνο 212-40440 (με χρέωση τοπικής μονάδας) οι πολίτες του Berkersheim και του Harheim μπορούν τώρα να κλείνουν απευθείας ραντεβού με τους εντεταλμένους από το Δήμο υδραυλικούς. Στην συνέχεια, οι εξειδικευμένοι τεχνίτες θα έρθουν στο σπίτι τους για μια δωρεάν ενημέρωση, και αν ζητηθεί θα τοποθετήσουν τα οικονομικά προϊόντα εξοικονόμησης νερού.

Έτσι η κατανάλωση νερού μπορεί να μειωθεί έως 30%. Η επένδυση που κάνετε με τα δοκιμασμένα από το περιοδικό Öko-Test είδη εξοικονόμησης νερού, θα αποσβένεται μετά από μόλις 4 μήνες. Έτσι ένα νοικοκυριό αποτελούμενο από δυο άτομα θα εξοικονομήσει περίπου 25.000 λίτρα πόσιμο νερό ανά έτος, και ταυτόχρονα περιορίζει και την κατανάλωση του σε ηλεκτρική ενέργεια.

Εκτυπώστε την σελίδα