1

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΩΦΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΗΚΟΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

www.edupame.gr

                                                                                                       

Είναι γνωστό ότι στα πλαίσια της αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής η κυβέρνηση προωθεί το σχολείο της αγοράς, που υποβαθμίζει τη μόρφωση, εμπορευματοποιεί τη δημόσια εκπαίδευση, διαφοροποιεί-κατηγοριοποιεί τα σχολεία και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Μεγάλο θύμα αυτής της πολιτικής είναι η Ειδική Αγωγή, που έτσι κι αλλιώς είναι υποβαθμισμένη, αφού τα περισσότερα παιδιά είναι έξω από τη δημόσια Ειδική Αγωγή και η υπάρχουσα υποδομή είναι υποτυπώδης. Προωθείται το κλείσιμο Ειδικών Σχολείων, αν και είναι ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες.

Ανάμεσα σ' αυτά τα σχολεία είναι και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας, που παρά το ότι καλύπτει επείγουσες ανάγκες των παιδιών αυτών και παρά το ότι αναπτύχθηκαν αγώνες εκπαιδευτικών, γονιών και φορέων προωθείται το κλείσιμό του. Και σα να μην έφτανε η αναλγησία που δείχνει η κυβέρνηση προς τις ανάγκες των παιδιών αυτών, προχωρά σε ΕΔΕ ενάντια στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς προσπαθώντας να κάμψει τον αγώνα τους.

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των γονιών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας, ζητά να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών με οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν γίνεται αυτή. Οι εκπαιδευτικοί, όπως έχουν υποχρέωση, αγωνίζονται για το δικαίωμα των παιδιών με ειδικές ανάγκες να έχουν το σχολείο τους και για το δικαίωμα των ίδιων στη δουλειά. Καμία δίωξη δε δικαιολογείται. Οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν επικαλεστεί η κυβέρνηση δε στέκει γιατί το σχολείο αυτό λειτουργούσε πολύ καλά τόσα χρόνια χωρίς να έχει δημιουργηθεί ως σήμερα κανένα πρόβλημα.

Ζητάμε από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Κουμέντο, που διέταξε τη δίωξη, να τη σταματήσει εδώ και τώρα. Ζητάμε από το διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Αργυρούπολης, που ορίστηκε να διενεργήσει την αντίστοιχη ΕΔΕ, να αρνηθεί να παίξει αυτό το ρόλο.

Συμπορευόμαστε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου και τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων στον αγώνα να μην κλείσει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Αθήνας.

 

Καμμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

 

 

 

Αθήνα, 14 Ιούνη 2011