Αουσβιτς, Σερβία, Γάζα...

Βλέποντας κανείς τις εικόνες από τα ανοιχτά της Γάζας, αισθάνεται τις λέξεις να χάνουν το νόημά τους. Είναι τέτοιο το έγκλημα, που, προς στιγμήν, και κατά έναν παράξενο τρόπο, δεν προκαλεί ούτε οργή, ούτε μίσος. Γεννά απορία.

Απορία για το πώς είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια απανθρωπιά. Απορία για το πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ανθρωποειδή, που κουβαλάνε τέτοια βαρβαρότητα.

Αυτό που διέπραξαν χτες οι Ισραηλινοί στα διεθνή (!) ύδατα ξεπερνά τα όρια, ακόμα και για τα δικά τους δολοφονικά «στάνταρντς».

Η επιχείρηση που επέλεξαν είναι απότοκη ενός ιμπεριαλισμού, που η κανιβαλική του φύση τον οδηγεί σε συμπεριφορές βγαλμένες κατ' ευθείαν από τα «κατηχητικά» του Αουσβιτς.

Μετά το χτεσινό, μπαίνουμε σε ένα νέο κύκλο «Κόλασης».

Τώρα πια φαίνεται ξεκάθαρα:

Η Ράφα, όπου τα ισραηλινά F-16 δολοφονούσαν διαδηλωτές (!), η γενοκτονία της Γάζας, η ισοπέδωση σχολείων και νοσοκομείων στο Λίβανο (για να θυμηθούμε μερικά μόνον απ' όσα έχουν προηγηθεί), δεν ήταν εγκλήματα που προέκυψαν από το πουθενά.

Ηταν τα «σκαλοπάτια» στο πλαίσιο μιας διαρκούς «εξελικτικής» πορείας, όσον αφορά τις μεθόδους της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας.

Πριν τη Γάζα, πριν τη Ράφα, πριν το Λίβανο, είχαν προηγηθεί

οι βομβαρδισμοί των κομβόι άμαχων προσφύγων (στη Σερβία),

οι μαζικές εκτελέσεις αιχμαλώτων (στο Αφγανιστάν),

η βιομηχανία βασανιστηρίων στις αμερικανικές φυλακές και οι δημόσιοι απαγχονισμοί (στο Ιράκ).

«Επιστέγασμα» αυτής της τερατώδους διαδρομής είναι το χτεσινό μακελειό, το πρωτοφανές στα χρονικά του «πολιτισμένου κόσμου» πειρατικό ρεσάλτο (!) που σχεδίασαν και εκτέλεσαν οι Ισραηλινοί σύμμαχοι των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Γι' αυτό - και πέρα από στρατιωτική επιχείρηση - μοιάζει περισσότερο με διεθνή διακήρυξη, με «Μανιφέστο εγκλήματος» και με προφανή στόχο:

Να διεθνοποιηθεί από τους ιμπεριαλιστές το τρομοκρατικό τους μήνυμα ότι η ανθρωπότητα εισάγεται σε μια νέα, «ανώτερη» φάση κτηνωδίας, όπου πλέον στα πεδία των μεταξύ τους ανταγωνισμών δεν υπάρχει θέση ούτε καν για την τυπική επίκληση των «διεθνών κανόνων». Ανταγωνισμός τέτοιου χαρακτήρα είναι αυτός ανάμεσα σε Ισραήλ και Τουρκία.