ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί κύριοι, ερχόμαστε να ζητήσουμε την αλληλεγγύη σας στον αγώνα που κάνουνε οι λαοί της Τουρκίας για ελευθερία, δημοκρατία, σοσιαλισμο και πρόοδο των λαών της Τουρκίας. Στις 18-20 Δεκεμβρίου 2009 σας καλούμε να πάρετεμέρος στη 8Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ (ή τον Απομονωτισμό) Λονδίνο που θα γίνει στο Λονδίνο. Ζητούμε να πάρετε μέρος και να εκθέσετε τις απόψεις σας κατά τη διάρκεια των εργασιών της Διεθνούς Συναντησης.

Μετά τιμής

26-11-2009

 

Αγαπητοί,

            Εμείς, η Διεθνής Πλατφόρμα ενάντια στην Απομόνωση, θέλουμε να σας προσκαλέσουμε στο 8ο Διεθνές Συμπόσιό μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 18 – 20/12/2009 στο Λονδίνο.

            Πάλι θα υπάρξουν διαφορετικές οργανώσεις, δικηγόροι και άνθρωποι από διάφορες χώρες για να συζητήσουν θέματα όπως την απομόνωση στις φυλακές, τη νεοφιλελεύθερη πίεση και τις στρατιωτικές εισβολές σε χώρες, όπως π.χ. στην Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, όπως επίσης και την ποινικοποίηση των κοινωνικών και πολιτικών κινημάτων και την αντιπολίτευση (αντίσταση).

            Θα ήμασταν ευτυχείς να λάβουμε τη θετική σας απάντηση για τη συμμετοχή σας.

            Έχουμε κανονίσει για τη διαμονή σε αυτές τις ημερομηνίες, αλλά δεν μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος για το ταξίδι στο Λονδίνο.

           

Με τις καλύτερες ευχές,

            Sandra

            Για τη Διεθνή Πλατφόρμα ενάντια στην Απομόνωση (ή τον Απομονωτισμό)

 

            8Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ (ή τον Απομονωτισμό)

Λονδίνο, 18 – 20 Δεκεμβρίου 2009

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

Το 8ο Διεθνές Συμπόσιο Ενάντια στον Απομονωτισμό εφέτος θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, από 18 – 20 Δεκεμβρίου.

Κάθε χρόνο από το 2002, η Διεθνής Πλατφόρμα Ενάντια στον Απομονωτισμό πραγματοποιούσε αυτό το Συμπόσιο, κάθε φορά σε διαφορετική Ευρωπαϊκή πόλη. Η αρχική πρωτοβουλία προήλθε από την Αντιπολίτευση της Τουρκίας, η οποία ήταν ενάντια στα κελιά απομόνωσης και στις φυλακές απομόνωσης που χρησιμοποιούσε το καθεστώς της Τουρκίας για τους πολιτικούς αντιπάλους.

            Αυτή όμως η πρακτική δεν περιορίστηκε στην Τουρκία. Στην πραγματικότητα, αντανακλά μια παγκόσμια πραγματικότητα. Ολόκληρες χώρες μπορούν να απομονωθούν με την απειλή κυρώσεων ή απειλών για εισβολή, οι οποίες ενίοτε πραγματοποιούνται, όπως στην περίπτωση του Ιράκ και του Αφγανιστάν. Οργανώσεις προγράφονται ως τρομοκρατικές, γεγονός που, εν μέρει, στόχο έχει την απομόνωσή τους. Ακόμη και άτομα μπορούν να απομονωθούν, με ή χωρίς πραγματική φυλάκιση.

Ωστόσο, όπου υπάρχει καταπίεση πρέπει να υπάρχει και αντίσταση. Το Διεθνές Συμπόσιο, είναι μέρος αυτού. Φέρνοντας κοντά ένα εύρος από διαφορετικές απόψεις από διαφορετικές χώρες, οι οποίες όμως σαν σύνολο «ενώνονται», μέσω διαφορετικών νοοτροπιών,  κριτικής συστημάτων, το Συμπόσιο από μόνο του είναι ένα βήμα για να ξεπεραστεί ο απομονωτισμός.

            Αυτή είναι η έκκληση του Διεθνούς Συμποσίου για να συμμετέχετε στο «γεγονός» του Λονδίνου. Ελπίζουμε να μπορέσετε να συμμετέχετε και ελπίζουμε να ακούσουμε νέα σας

 

 

Με τους καλύτερους χαιρετισμούς,

 

Διεθνής Πλατφόρμα Ενάντια στον Απομονωτισμό

http://www.ipai-isolation.info

e-mail:  isolation@post.com

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

8ου Διεθνούς Συμποσίου Ενάντια στον Απομονωτισμό

Λονδίνο, 18-20 Δεκεμβρίου 2009

 

 

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009

 

Τόπος: BOLIVAR HALL, 54 grafton Way London W1T 5DL (United

Kingdom)

Έναρξη 7.30 μ.μ

 

3 Εργαστήρια: από 8.30 έως 10.00 μ.μ. (αναμένεται επιβεβαίωση της τοποθεσίας)

Εφέτος, ο Barack Obama εξελέγην Πρόεδρος των ΗΠΑ. Διαφέρει σ έναν αριθμό σημείων από τον προκάτοχό του Bush. Αλλά η πραγματική ουσία του ιμπεριαλισμού, δεν έχει αλλάξει, ακόμη κι αν οι τακτικές και η παρουσίαση διαφέρουν ως ένα σημείο. Τα εργαστήρια δεν θα καλύψουν αυτά τα πεδία, αλλά θα ασχοληθούν με τις δυσκολίες της αλληλεγγύης και της πολιτικής εργασίας στις Ευρωπαϊκές χώρες, με τον κίνδυνο ποινικοποίησης και στοχοποίησης μέσω της χρήσης αντι – τρομοκρατικών νόμων και κυνηγιού μαγισσών στα ΜΜΕ.

 

Α.  Πολιτικοί κρατούμενοι και αντι – τρομοκρατική νομοθεσία:

 Το Γκουαντάναμο έκλεισε από τις Αμερικανικές αρχές, αλλά η ουσιώδης φύση του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού δεν άλλαξε με την εκλογή Obama, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης φυλάκισης και ακόμη χειρότερων (μεθόδων).  Ελπίζουμε να εξετάσουμε τις αλλαγές που υπήρχαν πριν, και τη μετέπειτα συνέχισή τους με τις διαφορετικές προσεγγίσεις του Obama, που στοχεύουν στον ίδιο στόχο όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Το παγκόσμιο σύστημα φυλάκισης, είτε αυτό παρέχεται σε βιομηχανικά συγκροτήματα είτε σε μέρη περισυλλογής και απομόνωσης, έχει διευρυνθεί και αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς τα προηγούμενα χρόνια. Οι πολιτικοί κρατούμενοι ειδικότερα, υπόκεινται σε συστήματα πλήρους απομονωτισμού και τα δικαιώματά τους παραβιάζονται βάναυσα. Υπάρχουν εκατοντάδες παραδείγματα παγκόσμια. Αυτές οι παραβιάσεις περιλαμβάνουν ιατρική αμέλεια, μερικό ή καθ ολοκληρία περιορισμό της επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, όπως επίσης, και σωματικές κακοποιήσεις ή βασανιστήρια.

Οι αντι – τρομοκρατικοί νόμοι και οι «μαύρες λίστες», τα οποία επίσης θα συζητηθούν στα εργαστήρια, συνεχίζονται βίαια, με οργανώσεις και άτομα να προγράφονται ως «τρομοκρατικές / τρομοκράτες». Υπάρχει το ενδεχόμενο να περιλαμβάνονται και οργανώσεις σε αυτές τις «μαύρες λίστες» οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν τις επιδιώξεις του ιμπεριαλισμού. Αυτό θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα να βγαίνουν από τις λίστες ομάδες. Θα μπορούσαν να αναγορευθούν από «τρομοκράτες» σε «αγωνιστές της ελευθερίας». Οι ομάδες που συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως απειλές, ωστόσο, θα συνεχίζουν να είναι στη «μαύρη λίστα».

 

B. Συντονισμός της νομικής εργασίας στο πλαίσιο των πολιτικών δικών

Οι δημοκρατικοί δικηγόροι και οι θεσμοί τους ολοένα και συχνότερα έρχονται αντιμέτωποι με πολιτικές υποθέσεις ενάντια σε ακτιβιστές, πράγμα το οποίο περιπλέκει τη νομική τους εργασία και την υπεράσπιση των πελατών τους. Σήμερα, πολλές πολιτικές δίκες εντός των χωρών της Ευρώπης αλληλοσυνδέονται και υπάρχει αύξηση της ανταλλαγής δεδομένων μεταξύ των διεθνών μυστικών υπηρεσιών. Γι αυτόν και για άλλους λόγους, υπάρχει η ανάγκη ισχυρότερης συνεργασίας και ανταλλαγής μεταξύ δικηγόρων από διαφορετικές χώρες. Αυτό το εργαστήριο θα πρέπει να δώσει στους δικηγόρους την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και να δημιουργήσουν ένα διεθνές νομικό. Δίκτυο.

 

C. Κυρώσεις / επίθεση ενάντια σε χώρες:

Υπό τη διακυβέρνηση Obama, υπάρχει μικρότερη επιθετικότητα σε σχέση με τη διακυβέρνηση Bush, ενώ για παράδειγμα, γίνεται μια μικρή συζήτηση για την εξομάλυνση των σχέσεων με την Κούβα. Ωστόσο, παραμένουν οι απειλές ενάντια σε χώρες όπως η Βενεζουέλα, όπως επίσης και η απειλή για στρατιωτικό χτύπημα στην Ονδούρα, πράξεις οι οποίες καταδικάζονται εμφανώς από τις ΗΠΑ, αλλά κατά πάσα πιθανότητα είναι αποδεκτές και πιθανώς να διεξαχθούν μυστικά από αυτές. Πάλι, σε σύγκριση με τον Bush, είναι λιγότερο εμφανής η επίθεση, αλλά η επεξεργασία της γίνεται στο παρασκήνιο. Επίσης, η Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, σχεδιάστηκε κατά τις τελευταίες μέρες της προεδρείας Bush, ωστόσο, ο Obama δεν την καταδίκασε ποτέ.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ξεκίνησε μία παγκόσμια καμπάνια των ΜΜΕ, προκειμένου νομιμοποιηθεί η επίθεση και να κατηγορηθεί η αντίσταση.

 

 

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009

Τόπος: BOLIVAR HALL

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

1) 10.00 π.μ.- 12.30 μ.μ.: Καταστολή και απομονωτισμός σε χώρες:

Έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων ομιλητών, ομιλητές από τη Βενεζουέλα, την Ονδούρα, τη Σρι Λάνκα, την Παλαιστίνη, το Ιράκ και την Κούβα.

 

Διάλλειμα για Γεύμα  12.30 - 4.00 μ.μ.

 

 

2) 4.00-7.00 μ.μ.: Πολιτική εκφοβισμού ενάντια στην αντιπολίτευση μέσω της νομοθεσίας και των πολιτικών κρατούμενων

Έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων ομιλητών και ομιλητές από την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη χώρα των Βάσκων, το Λίβανο, πρώην κρατούμενοι από το Γκουαντάναμο και ομιλητές για την υπόθεση των 5 Κουβανών.

 

Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2009

Τόπος: Ocean Hackney, 270 Mare Street, Hackney LONDON

 

3.00 μ.μ.-10.00 μ.μ.: Πολιτιστικό γεγονός

Μουσικό Γκρουπ από Τουρκία: Grup Yorum, οι παραδοσιακοί τραγουδιστές Nuray-Taner

Έχει ζητηθεί παρουσία μουσικών μπάντων από Ιρλανδία, Λατινική Αμερική and Μέση

Ανατολή

Μέρος του προγράμματος θα αποτελέσουν και τα μηνύματα από πρώην κρατούμενους,

συγγενείς κρατουμένων και άλλοι ειδικοί προσκεκλημένοι.

Έχουν προσκληθεί επίσης οργανώσεις για να διανείμουν τα φυλλάδια τους.

Το πλαίσιο αυτού του πολιτιστικού γεγονότος θα αφορά τους πολιτικούς κρατούμενους και την αντίσταση στον απομονωτισμό. Ταυτόχρονα, θέλουμε να αποδώσουμε φόρο τιμής στους 122 πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία, που έχασαν τις ζωές τους κατά τη διάρκεια επιχείρησης από τις 19 – 22/12 και κατά την αντιστασιακή τους δράση ενάντια στα κελιά τύπου F.

 

***

 

Μεταξύ των προσκεκλημένων μας θα είναι δικηγόροι, συνδικαλιστές, ιατρικές ενώσεις, αντιπολεμικές κινήσεις, πολιτικοί ακτιβιστές και πρώην πολιτικοί κρατούμενοι από διάφορες χώρες

 

 Λίστα επιβεβαιωμένων συμμετοχών:

  

            Δανία:

            Kit Aastrup, Oproer (Rebellion)

             ΗΠΑ:
             Εθνικό Κίνημα Ιεριχούς και Κίνημα Ιεριχούς Νέας Υόρκης

            Ιράκ:

            Sahar Mahdi, Δικηγόρος, Υπεράσπιση για τους κρατούμενους του Abu Ghraib

            Παλαιστίνη/Γάζα:

            Dr. Mariam Abu-Daqa, Παλαιστινιακή Ένωση για την Ανάπτυξη των Γυναικείων Σπουδών

            Γυναικείων Σπουδών (PDWSA)

            Λίβανος:

Mohammed Safa, Γεν. Γραμματέας του Κέντρου Επανένταξης  Khiam για τα θύματα των βασανιστηρίων

             Amal Khalil, μέλος Κέντρου Επανένταξης Khiam 

             Χώρα των Βάσκων:

             Iratxe Urizar, δικηγόρος Behatokia

             Βενεζουέλα:
           
Manuel Maria Vadell Graterol, δικηγόρος

             Teresa Aquino de Vadell, εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Βενεζουέλας στο Η. Β. 

            Ονδούρα:
            Sara Elisa Rosales, Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης ενάντια στο χτύπημα κατά της Ονδούρας

            Ιταλία:
           
Senza Censura

            Ιρλανδία:
            Ρεπουμπλικανικό
Sinn Fein

            Πρώην πολιτικοί κρατούμενοι

            Η.Β.:

            CAMPACC
  
         Perico Rodriguez, Σύμβουλος σε Ιατρικό Ίδρυμα

 Προσκεκλημένοι, αναμένεται επιβεβαίωση:

Πρώην κρατούμενοι του Γκουαντάναμο

Φόρουμ των Βρετανών Ταμίλ

Κοινωνία των Δικηγόρων της Haldane

Καμπάνια Αλληλεγγύης της Βενεζουέλας

Καμπάνια Αλληλεγγύης της Κολομβίας

Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

Διεθνής Αμνηστία

Μέλος της οικογένειας των 5 Κουβανών

 

 

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ