Ψήφισμα για τη δίωξη των συνδικαλιστών στη Μυτιλήνη

 

 

         www.edupame.gr

 

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση κατατρομοκράτησης που συντελείται σε βάρος συνδικαλιστών του ταξικού κινήματος του από την εισαγγελία Μυτιλήνης και από τους εφοπλιστές της "ΑΝΕΚ". Οι διώξεις αυτές είναι ευθυγραμμισμένες με τις προθέσεις και επιδιώξεις της κυβέρνησης, του κεφαλαίου της ΕΕ, του ΔΝΤ οι οποίοι θέλουν να επιβάλλουν καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα όχι μόνο στην κλάδο της ναυτιλίας, αλλά στο σύνολο των εργαζομένων.

Προφασίζονται την παρακώλυση συγκοινωνιών και την άσκηση σωματικής βίας. Είναι γνωστές μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούν, όταν θέλουν να ποινικοποιήσουν τη βούληση και τη δράση του πρωτοπόρου τμήματος της εργατικής τάξης.

Από την άλλη, φανερώνεται ο πανικός και ο φόβος από την αυξανομένη δυναμική της επιρροής της γραμμής της σύγκρουσης και της ρήξης με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Για ένα μπορούμε να διαβεβαιώσουμε. Αυτές οι επιθέσεις δεν μας πτοούν και δεν μας τρομάζουν στο ελάχιστο.

Ο στόχος τους είναι να ποινικοποιήσουν τη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος, το δικαίωμα στην απεργία, να γονατίσουν το λαό, για να πληρώσει αυτός την κρίση και τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Η απάντηση στην κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία είναι η κλιμάκωση της εργατικής λαϊκής πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης και την απόσυρση όλων των κατηγοριών.

 

2 Ιουνίου 2010