ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

 

ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ – ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΟΙ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 

www.edupame.gr

«Η απόφαση του Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ για μια επιπλέον 24ωρη στις 21 Απρίλη είναι άκυρη, με δεδομένο ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ έχει τη δυνατότητα κήρυξης μόνο 3ωρης στάσης. Το ΔΣ…οφείλει να παίρνει αποφάσεις που δεν είναι στον αέρα».

Η παραπάνω φράση δεν αποτελεί απόφαση δικαστηρίου για κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής μιας απεργιακής κινητοποίησης. Είναι φράση από ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου σχετικά με την απεργία και τη συμμετοχή σε αυτή που αποφάσισε το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου στις 21-22 Απρίλη.

(Σημείωση: Η παραπάνω απόφαση ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, των Παρεμβάσεων, της ΔΑΚΕ και ενός της ΠΑΣΚ).

Είναι προφανές πως η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης στα Δωδεκάνησα δεν αφορά μόνο την τοπική ΕΛΜΕ. Η εν λόγω παράταξη, με κεντρική κατεύθυνση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, με πανελλαδικά δημοσιοποιημένη ανακοίνωσή της, αναλαμβάνει ανοιχτά να παίξει το ρόλο του προβοκάτορα, του απεργοσπάστη και του εισαγγελέα απέναντι σε αποφάσεις συμμετοχής στη 48ωρη απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ που ξεπερνούν το μπόι της αστικής νομιμότητας. Σε αυτή τη φάση και τη στιγμή της γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου και των δυνάμεων που το υπηρετούν σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, κάποιοι «αριστεροί» αναλαμβάνουν το ρόλο του συνεργάτη του συστήματος και της υπεράσπισης της αστικής νομιμότητας. Αυτό θα πει οπορτουνισμός. Τσάκισμα κάθε ριζοσπαστικοποίησης, μέγιστη υπηρεσία στο σύστημα και στον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Η Παρέμβαση νουθετεί τους άτακτους «να μην παίρνουν αποφάσεις του αέρα», δηλαδή αποφάσεις που συμβάλλουν στη κοινή ταξική δράση δημόσιου–ιδιωτικού τομέα, αποφάσεις που απαντούν στο ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ απέναντι στην επίθεση.

Υπογραμμίζουμε: Για το ΠΑΜΕ μια στιγμή κοινής δράσης της εργατικής τάξης στον ιδιωτικό τομέα με τους εκπαιδευτικούς και όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, για την απόσυρση των αντιλαϊκών μέτρων, για τη διεκδίκηση δημόσιας-δωρεάν παιδείας σαν λαϊκής υπόθεσης, αξίζει όσο μια ντουζίνα κλαδικές απεργίες. Αλλά είναι «ίδιον» των οπορτουνιστών η υπόκλιση στο σύστημα και η αντι-ΠΑΜΕ στάση τους.

Ας φαίνεται και ας δείχνει ο οπορτουνισμός τη συμμαχία του με τις αστικές πολιτικές δυνάμεις. Αποκαλύπτεται! Ας ωριμάζει το απόστημα στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έρχεται η ώρα για να σπάσει. Η οργανωμένη άμυνα και η αντεπίθεση, ο πόλεμος στον πόλεμο των καπιταλιστών, αποτελούν πια για την εργατική τάξη και το λαό όρους επιβίωσης.

 

Συνάδελφοι

ü      Δε χρειάζονται ιδιαίτερες αποδείξεις για να φανεί πόσο επικίνδυνοι είναι οι οπορτουνιστές για το εργατικό κίνημα.

ü      Δε χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις για να φανεί ότι επί της ουσίας λειτούργησαν ως λαγός του εισαγγελέα, ως παπαγαλάκια της προπαγάνδας του συστήματος περί «νόμιμων και παράνομων απεργιών».

 

Ένα είναι σίγουρο!

 

Το τσάκισμα του οπορτουνισμού κι ως εκ τούτου η απομόνωση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ είναι όρος και προϋπόθεση για την ανασύνταξη και ισχυροποίηση του εργατικού-εκπαιδευτικού κινήματος.

             Αθήνα 20 Απρίλη 2010