Ανοιχτή επιστολή

σε κάθε καθηγήτρια, σε κάθε καθηγητή

 

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!

    www.edupame.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ 11.00 π.μ.

                   

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στις 17/12 είναι μέρα πανελλαδικής-πανεργατικής απεργίας. Μέρα 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που κήρυξαν δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, αλλά και εκατοντάδες σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα του Ιδιωτικού Τομέα. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ στη συνεδρίασή του στις 8/12 αποφάσισε τρίωρη στάση εργασίας, 11 π.μ με 2.00 μ.μ. και 2.00 μ.μ. με 5.00 μ.μ για τον απογευματινό κύκλο (καταψηφίστηκε μόνο από την ΠΑΣΚ).

Η απόφαση αυτή πάρθηκε κάτω από την πίεση των ίδιων των προβλημάτων, των ίδιων των εργαζομένων που δημιούργησαν δυναμική για την απεργία στις 17 Δεκέμβρη.

Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να προχωρήσουν σε αποφάσεις για νέα συμπληρωματική τρίωρη στάση εργασίας και να μετατρέψουν την τρίωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ σε 24ωρη απεργία.

 

Ήδη στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν μέχρι στιγμής 22 ΕΛΜΕ:

Κεφαλονιάς, Πειραιά, Κέρκυρας, Ηλείας, Χανίων, Λακωνίας, Γ Αθήνας, Ε Αθήνας, Γ Ανατολικής Αττικής, Γ Δυτικής Αττικής, Δ Ανατολικής Αττικής, Α Αθήνας, Ζακύνθου, Ανω Λιοσίων- Ζεφυρίου-Φυλής, Α Δυτικής Αθήνας, Καλλιθέας-Μοσχάτου-Νέας Σμύρνης, Β Αθήνας, Α Θεσσαλονίκης, Γ Θεσσαλονίκης, Ε Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας, Β Δωδεκανήσου.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

Σε όσα ΔΣ των ΕΛΜΕ, που παρά και ενάντια στην επιταγή των καιρών, δεν προσθέσουν τη δική τους τρίωρη στάση εργασίας, καλούμε όλους τους συναδέλφους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα των ταξικών συνδικάτων, στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Στις 17 Δεκέμβρη απεργούμε όλοι με 24ωρη απεργία!

Στη μάχη αυτή κρίνεται στην πράξη η ρήξη και η ανυπακοή! Κρίνεται η παλικαρίσια στάση των παιδιών της ταξικής πάλης, των εργαζόμενων, όλων αυτών που δεν τους καλύπτει η συγκεκριμένη απόφαση της ΟΛΜΕ αλλά και της τοπικής ΕΛΜΕ.

Πρωτοστατούμε στη ζύμωση και στην εκλαΐκευση του διεκδικητικού αγωνιστικού πλαισίου του ΠΑΜΕ.

Οργανώνουμε την ενιαία και συντονισμένη απάντηση των εκπαιδευτικών, με τη συμμετοχή τους στην απεργία αλλά και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα. Δεν κάνουμε πίσω από τις ανάγκες μας!

 

Στην επιδρομή ΕΕ-ΣΕΒ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αλλά και στο ξεπούλημα των δικαιωμάτων μας από την εργατική αριστοκρατία, απεργούμε με ανυπακοή και απειθαρχία

Απαντάμε: την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας, δεν την εκχωρούμε. Νιώθουμε στο πετσί μας τις συνέπειες της αντιλαϊκής θύελλας. Επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα και οποιοδήποτε τίμημά του. Είμαστε σίγουροι ότι θα συναντηθούμε με τους χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που ενιαία δέχονται την επίθεση. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια. Λέμε όχι στην υποταγή και το φόβο.

Είμαστε σίγουροι ότι η σπορά που θα σπείρουμε με αυτή τη στάση αργά ή γρήγορα, σήμερα ή αύριο, θα καρπίσει.

Όπως είναι σίγουρο ότι τις πιο λαμπρές, τις πιο ηρωικές σελίδες του το εργατικό κίνημα, τις έγραψε σε συνθήκες ανυπακοής, κόντρα σε κάθε αστική νομιμότητα, κόντρα σε κάθε φραγμό που εμποδίζει τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης από την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική, από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Τη μάχη αυτή με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες αργά ή γρήγορα θα την κερδίσουμε.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Καλούμε έκτακτα ΔΣ, Γενικές Συνελεύσεις, συγκρότηση Απεργιακών Επιτροπών για την οργάνωση της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη.

 

 

Δράσε και εσύ μαζί με το ΠΑΜΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ

Ø      Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ Δεν θέλουμε ούτε ΑΣΕΠ-ούτε Πίνακες! Ούτε προϋπηρεσία-ούτε μοριοδότηση! Ούτε «ρύθμιση»-ούτε «μεταβατική περίοδο απορρόφησης».Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ø      1800 ευρώ (μεικτά) στο νεοδιόριστο, με 3600 καταληκτικό. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Ø      Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30)  και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.

Ø      Όχι στο διάλογο και της διαβούλευσης της απάτης

Ø      Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο-επιχείρηση, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.

 

 

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Όχι στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η μάχη της απεργίας θα δοθεί με οργάνωση και αποφασιστικότητα

και ο πόλεμος με τους εργοδότες και το κράτος τους

αργά ή γρήγορα θα κερδηθεί!

 

Δεκέμβρης 2009