4-5 ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4 ΜΑΗ ΩΡΑ 11.00

 

·        Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία-υγεία-ασφάλιση, κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας.

·        Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και να ακυρωθούν οι προηγούμενοι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

·        Να παρθούν πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο για το «νέο σχολείο». Λέμε όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών. Λέμε όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων στην ιδιωτική εκπαίδευση, στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.

·        Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση του ΑΣΕΠ.

·        Καμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές.

·        Όχι στην «αυτοαξιολόγηση», στο σχέδιο Καλλικράτης, στο ταξικό-διαφοροποιημένο αποκεντρωμένο σχολείο.

·        Ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση και μόρφωση για όλους μέσα από Δίχρονη Προσχολική Αγωγή και το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο. Επαγγελματικές Σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση.

 

ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ!

-Να καταργηθούν στην πράξη τα 25 και 30αρια τμήματα.

-Να μη συναινέσει στην υλοποίηση του αντιπαιδαγωγικού αυτού μέτρου κανένας Σύλλογος Διδασκόντων, κανένα σωματείο.

-Να μη συνεδριάσει κανένας Σύλλογος Διδασκόντων για την προώθηση της αυτοαξιολόγησης και την υλοποίηση του πολυνομοσχέδιου του «νέου σχολείου».

-Να μη δεχτεί κανένα σχολείο, κανένας Σύλλογος Διδασκόντων, την πιλοτική εφαρμογή του «νέου σχολείου» και των ΖΕΠ.

 

Τα δικά μας οράματα για ένα άλλο σχολείο

δεν τα μοιραζόμαστε με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, τους Τραπεζίτες και τα μονοπώλια, δεν τα μοιραζόμαστε με τους «μόνιμους» κοινωνικούς εταίρους (ΚΕΔΚΕ, ΟΚΕ κ.λπ.), δεν τα μοιραζόμαστε με τις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕ της ΑΔΕΔΥ, της ΔΟΕ & της ΟΛΜΕ, δεν τα μοιραζόμαστε με τα πολιτικά κόμματα του ευρωμονόδρομου.

τα μοιραζόμαστε και τα διεκδικούμε με τη μεγάλη στρατιά των ανέργων, των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικροεπαγγελματιών, τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας.

 

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ–ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!