ΝΕΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ

 

 

 

 

 

www.edupame.gr

 

Ήδη από την αρχή της χρονιάς η κυβέρνηση κάνοντας «πρόβα τζενεράλε» του πως θέλει τον εκπαιδευτικό του «νέου σχολείου» έκανε ελάχιστους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, ενώ φρόντισε να γεμίσουν τα σχολεία με χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Μάλιστα δημιούργησε νέες ελαστικές μορφές εργασίας. Έτσι εκτός από τους αναπληρωτές δημιουργήθηκαν οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ πλήρους ωραρίου, οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ μειωμένου ωραρίου και βέβαια παρέμειναν οι ωρομίσθιοι. Συμβασιούχοι δηλαδή πολλών ταχυτήτων που είναι ικανοί να δουλεύουν στο σχολείο, αλλά ανίκανοι να είναι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.

Από την αρχή οι συνάδελφοι του ΕΣΠΑ κλήθηκαν να δουλεύουν χωρίς να ξέρουν τους όρους και την αμοιβή τους. Στη συνέχεια κλήθηκαν να υπογράψουν «συμβάσεις της ντροπής». Μετά από κινητοποιήσεις φτάσαμε στο σημείο να υπογραφούν συμβάσεις, σύμφωνα με τις οποίες θα αμείβονται αναλογικά με τους αναπληρωτές του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς όμως να εντάσσονται στο Υπουργείο, αλλά να παραμένουν στο ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια και ενώ κοντεύαμε στα Χριστούγεννα, οι συνάδελφοι του ΕΣΠΑ παρέμεναν απλήρωτοι για μήνες. Μέσα από αγώνες και επίσχεση εργασίας πετύχαμε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα έως τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί μόνιμα, εφόσον η πληρωμή τους εξαρτάται από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Και σα να μην έφταναν αυτά έρχεται τώρα του υπουργείο να κάνει «τροποποίηση των συμβάσεων» ζητώντας από τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ να δεχτούν να πάνε «και σε όποιο άλλο σχολείο τους διαθέσει η υπηρεσία για κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών». Αυτά προβλέπει η σύμβαση που κλήθηκαν να υπογράψουν οι αναπληρωτές ΕΣΠΑ της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου. Δηλαδή πέρα από τα δύο ή τρία ή τέσσερα σχολεία να δηλώσουν διαθεσιμότητα να πάνε και σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο, σε άλλο νομό, σε άλλη περιφέρεια!!!

Στην ίδια τροποποίηση προβλέπεται ότι«το ποσό θα αναπροσαρμόζεται εφόσον υπάρξουν μεταβολές στα στοιχεία που προσδιορίζουν τις μηνιαίες αποδοχές». Αν πρόκειται για την ωρίμανση ή το οικογενειακό επίδομα ή το μεταπτυχιακό, γιατί αναφέρεται έξτρα; Αυτό είναι αυτονόητο. Μήπως αφορά ενδεχόμενη μείωση μισθού και δυνατότητα μετατροπής σε σύμβαση μειωμένου ωραρίου;

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ! ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ!

Αγώνας μαζί με όλο το λαό κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης–ΕΕΔΝΤ-πλουτοκρατίας που τσακίζει κάθε λαϊκό δικαίωμα και μετατρέπει την παιδεία σε εμπόρευμα.

Συσπείρωση στο ΠΑΜΕ και στις Επιτροπές Αγώνα Αδιορίστων-συμβασιούχων εκπαιδευτικών.

 

ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΣΠΑ

22-23 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

ü        Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ.

ü        Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ü        Να ενταχθούν όλοι οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί του ΕΣΠΑ στην ίδια κατηγορία με τους άλλους αναπληρωτές. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα σε όλους τους αναπληρωτές ως την κατάργηση του θεσμού.

ü        Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των αναπληρωτών και τακτική, δύο φορές το μήνα, πληρωμή τους από δω και πέρα.

ü        Μισθό του νεοδιόριστου και του αναπληρωτή 1900€

ü        Έξω τα ευρωπαϊκά προγράμματα (και τα ΕΣΠΑ) από το δημόσιο σχολείο.

ü        Όχι στο "νέο" ευέλικτο διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.

ü        Για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή: Απαλλαγή από φόρους. Δωρεάν στέγαση. Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα. Επίδομα θέρμανσης. Επίδομα παραμεθορίου (στις αντίστοιχες περιοχές) και για τους ωρομίσθιους.

 

Καμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!