ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ

«ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»

 

Στις 15 του Σεπτέμβρη το ΥΠΕΠΘ διοργανώνει εορτασμό με θέμα «Δημοκρατία και Πολιτική Ανεκτικότητα». Πρόκειται για κατεύθυνση του ΟΗΕ, του θεσμού που νομιμοποίησε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ, κα. Σε μια περίοδο που οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στους εργαζόμενους εντείνονται και η αντικομμουνιστική επίθεση γίνεται στοιχείο της επίσημης πολιτικής της ΕΕ και των κρατών μελών της, το ΥΠΕΠΘ οργανώνει φιέστα για την εξύμνηση της «δημοκρατίας», δηλαδή της αστικής δημοκρατίας, για την αποδοχή της δικτατορίας των μονοπωλίων! Μέσα από εκθέσεις, διαγωνισμούς, και κάθε λογής φιέστες, ορίζοντας «παγκόσμιες ημέρες» θέλουν να ξεπλύνουν τις βρωμιές του ιμπεριαλισμού. Έτσι και η «παγκόσμια ημέρα της δημοκρατίας» είναι η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για την αντιδραστική πολιτική του κεφαλαίου!

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, συνολικότερα η λαϊκή οικογένεια καμία θέση δεν έχουν σε αυτές τις φιέστες! Είναι προσπάθεια παραχάραξης της αλήθειας! Επιδιώκουν να κάνουν εθίσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία στις αντιδραστικές αξίες της αγοράς, του ανταγωνισμού. Όταν κάνουν λόγο για ανεκτικότητα εννοούν την ανοχή των λαϊκών στρωμάτων στο καθεστώς της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και στην πολιτική που το αναπαράγει! Θέλουν να αποδεχτεί η νεολαία τις κάλπικες αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Κατακόρυφος πάπυρος: ΠΩΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ Η «ΑΛΗΘΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» 
Να μην ακούω και να μη βλέπω να πατώ 
Να μη νογάω και να ‘χω το στόμα βουλωτό. 
Να μη με φαρμακών’ η μπόχα του καιρού μου. 
Χωρίς αυτιά και μάτια, μύτη και μυαλό
Κώστας Βάρναλης

Να αποκαταστήσουμε την

ταξική έννοια  της δημοκρατίας!

Σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρξε ποτέ «καθαρή δημοκρατία» αλλά ταξική δημοκρατία, δημοκρατία της κυρίαρχης οικονομικά τάξης.

Το πραγματικό ερώτημα είναι: Δημοκρατία για ποιόν και απο ποιόν; Ποια τάξη έχει την εξουσία, ποια τάξη εκμεταλλεύεται την εργασία των πολλών και καρπώνεται τον πλούτο;

Σε αυτό το αμείλικτο ερώτημα δεν απαντούν οι φανφαρόνοι της «δημοκρατίας» και το μόνο που επαναλαμβάνουν σαν παπαγαλάκια είναι ότι «στη δημοκρατία υπάρχει ισότητα και ελευθερία επιλογής».

Λένε ψέματα! Δε μπορεί να υπάρξει ισότητα ανάμεσα στον εκμεταλλευόμενο και τον εκμεταλλευτή!

Για ποια ισότητα κάνουν λόγο όταν εργάτες σκοτώνονται επειδή η εργοδοσία έκρινε ότι το κόστος για την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς δεν είναι κερδοφόρο; Για ποια ελευθερία μιλάνε όταν το κατά τα άλλα συνταγματικό δικαίωμα στην απεργία κρίνεται παράνομο; Όταν σε κάθε βήμα στη ζωή του νέου της λαϊκής οικογένειας το δικαίωμα γίνεται ευκαιρία, όταν το εκλογικό δικαίωμα ασκείται εν μέσω ρουσφετιών, πιέσεων και απειλών; Για ποια δημοκρατία μιλάνε όταν ισχύει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ποινικοποιεί τους μαθητές, όταν χτυπιούνται οι αγώνες με χημικά και αντιμετωπίζονται σαν τρομοκράτες; Αυτή είναι η αστική δημοκρατία. Η δικτατορία των εκμεταλλευτών.

 

Εσείς, οι εκμεταλλευτές και υποκριτές, μιλάτε για δημοκρατία, βάζοντας ταυτόχρονα σε κάθε βήμα χιλιάδες εμπόδια στο δρόμο της συμμετοχής των καταπιεζόμενων μαζών στην πολιτική και στη μόρφωση. (Β.Ι.Λένιν).

Πραγματική δημοκρατία και ισότητα δεν μπορεί να υπάρξει,

όσο δεν θα έχει εξαλειφθεί εντελώς κάθε δυνατότητα εκμετάλλευσης μιας τάξης απο την άλλη.

 Όσο δεν έχει ο λαός το τιμόνι της εξουσίας!

 

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας:

Ø      Να πάρουν καταδικαστικές αποφάσεις από τις ΓΣ και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και των Διδασκαλικών Συλλόγων ενάντια στη φιέστα του ΥΠΕΠΘ, της ΕΕ και του ιμπεριαλιστικού υποχείριου, του ΟΗΕ

Ø      Να ορθώσουν το επιστημονικό και ηθικό τους ανάστημα, διδάσκοντας την ταξική αλήθεια για τη δημοκρατία. Τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας έχουν πείρα για την δήθεν δημοκρατία της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της εργασιακής ανασφάλειας και της νόμιμης κλοπής του πλούτου που δημιουργούν οι εργαζόμενοι!

 

Στις 4 Οκτώβρη

Η ιδιωτικοποίηση και η εμπορευματοποίηση της παιδείας είναι κριτήριο ψήφου!

Η επίθεση της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της σε βάρος σου θα δυναμώσει. Έρχεται οδοστρωτήρας!

Αποδυνάμωσε και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

 

Γίνε δυνατός εσύ!

Δώσε ψήφο ενδυνάμωσης του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Ενίσχυσε το δρόμο της φιλολαϊκής ανάπτυξης, την προοπτική της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

 

Με τους αγώνες και την ψήφο σου, άνοιξε δρόμο στο μέλλον!

 

 

Καλή σχολική χρονιά!

 

Σεπτέμβρης 2009