«Ο Λοβέρδος - "Σούπερμαν", νίκησε»!

 

Το έργο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο τελευταίος «Σούπερμαν» του δημόσιου βίου της χώρας, μέχρι προχτές κυκλοφορούσε ως «δράμα» και παιζόταν από τα τηλεοπτικά αποχαυνωτήρια υπό τον ρωμαλέο τίτλο: «Ο Λοβέρδος αντιστέκεται!»...

Μέσα σε ένα 24ωρο, το ίδιο πάνω κάτω έργο, ελαφρώς διασκευασμένο, περιφέρει στα κανάλια τις ξεφτισμένες κόπιες του, αλλά τώρα πια ως «κωμωδία» και υπό τον - επίσης θριαμβευτικό - τίτλο: «Ο Λοβέρδος νίκησε!»...

Ο,τι είχε ξεμείνει στο παλιατζίδικο της επικοινωνιακής παραμόρφωσης το ξεθάψανε. Και ενώ πάσχισαν να μας εμφανίσουν ότι έχουμε μια κυβέρνηση που «μάχεται» τους αφορεσμένους της «τρόικας», νάσου ο Επίτροπος Ολι Ρεν να αποκαλύπτει ότι το υπουργείο Εργασίας έχει μετατραπεί σε υπουργείο... Δουλέματος του ελληνικού λαού.

Σε πλήρη γνώση και αγαστή συνεργασία, φυσικά, με την ΕΕ και την Κομισιόν!

Κυβέρνηση και ΕΕ, Λοβέρδος και Ολι Ρεν, αφού μοίρασαν τους ρόλους, τώρα... αλληλοσυγχαίρονται πίσω από την πλάτη των «ιθαγενών».

Φαντασιώνονται, οι έρμοι, πως κατόρθωσαν να διεκπεραιώσουν τον κραυγαλέο εξωραϊσμό του Ασφαλιστικού.

Η αλήθεια είναι ότι θα υποστούν τα επίχειρα των απελπισμένων τους φαντασιώσεων. Παρά την φιλότιμη υποστήριξη των καθεστωτικών ΜΜΕ, οι εγχώριοι «σωτήρες» και «μεσίες» Κομισάριοι, θα βρεθούν - πολύ σύντομα - αντιμέτωποι με την κινούμενη άμμο της λαϊκής οργής.

Προσπάθησαν να παραμυθιάσουν έναν ολόκληρο λαό ότι τα σχέδια για την εξόντωσή του ήταν προϊόν κάποιας «παρεξήγησης»! Και τώρα, που λύθηκε η «παρεξήγηση», ο ελληνικός λαός καλείται να πανηγυρίσει:

Οι ντόπιοι και ξένοι «ποιμένες» του, πήραν την απόφαση:

Δεν θα τον εκτελέσουν επιτόπου (αλληλούια!), «μόνο» θα τον... ακρωτηριάσουν και θα τον αφήσουν να πάει από ακατάσχετη αιμορραγία!

Μετά τις τόσες «μάχες» του Λοβέρδου, μετά την τέτοια «συγκατάβαση» του Ολι Ρεν, το έπαθλο για τον ελληνικό λαό είναι:

Οποιος καταφέρει να έχει δουλειά για 40 χρόνια αδιαλείπτως και όποιος καταφέρει να φτάσει στα 65 του χρόνια, τότε θα παίρνει «πλήρη σύνταξη».

Οπου «πλήρης σύνταξη» σημαίνει ότι

όποιος σήμερα παίρνει 1.000 ευρώ, τότε, μετά από 5 χρόνια, η σύνταξή του θα έχει γίνει 700 ευρώ (στην καλύτερη περίπτωση), κι όποιος σήμερα παίρνει 700 ευρώ, μετά το Ασφαλιστικό, θα παίρνει (στην καλύτερη περίπτωση) 490 ευρώ!

Οσο για τους υπόλοιπους, τους νέους, τους άνεργους, τους «απασχολήσιμους», τους απολυμένους, το Μνημόνιο της κυβέρνησης και των υπολοίπων, δεν εγγυάται ούτε καν αυτήν την κατ' ευφημισμό «πλήρη σύνταξη» - μνημόσυνο!

Αυτό είναι το «κατόρθωμα» της κυβέρνησης:

Μας έλεγε ότι μετά τις «πιέσεις» από το ΔΝΤ και την ΕΕ, στους Ελληνες θα κοπεί η μισή από τη σημερινή εξευτελιστική σύνταξη.

Αλλά κατόπιν της δικής της «ανυποχώρητης» στάσης, από τους Ελληνες (όσους Ελληνες κατορθώσουν να στοιχειοθετήσουν οψέποτε δικαίωμα συνταξιοδότησης) δεν θα κοπεί το 50%, αλλά

θα κοπεί... μόνο (!) το 30% και το 40% της σημερινής - εξευτελιστικής - σύνταξης!

Η ευγενική επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού, στην οποία επιδόθηκε η κυβέρνηση διά του αρμοδίου υπουργού, θυμίζει εκείνη την παλιά ταινία:

«Τι έκανες στον πόλεμο μπαμπά;».

Σύμφωνα με το σενάριο, στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών φτάνει σ' ένα χωριό της Σικελίας και επιδίδεται σε γλέντια, σε ερωτικές περιπέτειες και σε επίδειξη διονυσιακού πνεύματος. Οταν πλησιάζουν οι Γερμανοί, οι Αμερικανοί και οι Ιταλοί σκηνοθετούν μια εικονική μάχη, μόνο και μόνο για να μη γίνουν όλοι ρεζίλι...

Τελικά, έγιναν ρεζίλι. Ξεφτιλίστηκαν. Ολοι...