ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Περιστερίου

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών του Περιστερίου στην Εκδήλωση για την Παιδεία που διοργανώνει.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, εργαζόμενοι, εργαζόμενες, μαθητές και μαθήτριες, γονείς.

Είναι ώρα ευθύνης και επιλογής. Ζούμε μία άνευ προηγουμένου επίθεση από την ΕΕ, την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το κεφάλαιο, που επιχειρούν να πάρουν πίσω ό,τι οι εργαζόμενοι έχουν κατακτήσει με ταξικούς αγώνες και αίμα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος τους είναι να αντιμετωπίσουν τη δυσκολία στην αναπαραγωγή των κερδών, να προετοιμάσουν τη φάση της ανάκαμψης από την καπιταλιστική οικονομική κρίση σε βάρος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Για άλλη μια φορά, καλούν τον εργαζόμενο λαό, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να πληρώσουν τις συνέπειες των αντιδραστικών πολιτικών, που με συνέπεια ξεδιπλώνουν υπέρ της στρατηγικής ενίσχυσης του μονοπωλιακού κεφαλαίου, όπως προωθείται με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Η  κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί μια χιονοστιβάδα σκληρών αντιλαϊκών μέτρων ενάντια στο εισόδημα των εργαζομένων, στην κοινωνική ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, στην υγεία αλλά και στον δικό μας χώρο της παιδείας. Τα αντιδραστικά μέτρα που ανακοίνωσε για την παιδεία και το λεγόμενο «νέο σχολείο», είναι συνέχεια της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης σε βάρος των εργαζόμενων και όλου του λαού. Είναι διατεθειμένοι, αναγκασμένοι και εντεταλμένοι, να προχωρήσουν πάσει θυσία τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις τους.

Οι Εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να οργανώσουν άμεσα την πάλη απέναντι σε αυτή την εξέλιξη. Με εξορμήσεις, παραστάσεις, θα δώσουν τη μάχη της ενημέρωσης και του αγώνα.

Για αυτό λοιπόν παίρνουμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε αυτή την πολιτική εκδήλωση με θέμα: «Οι εξελίξεις στο χώρο της Παιδείας και η πρότασή μας», τη Τετάρτη 16 του Ιούνη στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Παράρτημα Περιστερίου), Σαράντα Εκκλησιών 20 & Θεοφράστου

“Ελάτε μαζί με το ΠΑΜΕ να βροντοφωνάξουμε ότι ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ. Υπάρχει διέξοδος, υπάρχει ελπίδα