Δελτίο τύπου

Για την κινητοποίηση στο Υπ.Παιδείας των Ωρομισθίων-Αναπληρωτών

 

www.edupame.gr

 

 

 

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, καταγγέλλει την Υπ.Παιδείας ’ννα Διαμαντοπούλου, που αρνήθηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Ωρομισθίων-Αναπληρωτών Αθήνας. Η στάση της αυτή, αν μη τι άλλο, δείχνει αναλγησία, μίσος, απέχθεια και περιφρόνηση στους ανά την Ελλάδα «παρατρεχάμενους» ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, που τόσα χρόνια προσπαθούν να βρουν «στον ήλιο μοίρα».

Για μια υπουργό που ο μόνος διάλογος που γνωρίζει είναι αυτός της «διαβούλευσης», δηλαδή ο στημένος διάλογος, η στάση αυτή είναι απολύτως φυσιολογική.

Προφανώς η Υπ.Παιδείας, ό,τι είχε να πει το είπε για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς: Από το 2011 και μετά, τουλάχιστον οι 40.000 από τις 45.000 που έχουν προϋπηρεσία, θα ξαναπάρουν το δρόμο για τον ΑΣΕΠ, το δρόμο για τον καιάδα της ανεργίας! Με δυο λόγια, τζάμπα τόσα χρόνια μάζευαν προϋπηρεσία...Η Υπ.Παιδείας τυλίγει σε μια κόλλα χαρτί πάνω από 40.000 συμβασιούχους εκπαιδευτικούς και τους πετάει σαν στημένες λεμονόκουπες!

Η Υπ.Παιδείας αρνήθηκε να δει το ταξικό συνδικάτο του «Βύρωνα» στην ιδιωτική εκπαίδευση, προφανώς επειδή τη βολεύει να συνδιαλέγεται με την ξεπουλημένη ΟΙΕΛΕ που υπέγραψε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αύξηση 0% αορίστου διάρκειας!

Η συγκεκριμένη στάση της Υπ.Παιδείας, που χαρακτηρίζεται από αδιαλλαξία, αυταρχισμό και υπεροψία, δείχνει πόσο υποκριτικά είναι τα συνθήματα «πρώτα ο πολίτης», «πρώτα ο μαθητής».

Ας έχουν γνώση οι φύλακες!

Το κίνημα έχει και τη δύναμη και την εμπειρία να καταργεί στην πράξη τέτοιου είδους πρακτικές και πολιτικές.

Κλιμακώνουμε την πάλη!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των ωρομισθίων-αναπληρωτών,

το Σάββατο 28 Νοέμβρη, ώρα:12.30 στα Προπύλαια.

Δευτέρα 30 Νοέμβρη, ώρα 12.30 στο Υπουργείο Παιδείας.

Κλιμάκωση στις 10 Δεκέμβρη με συμμετοχή στα πανελλαδικά-πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Απαιτούμε απεργία στις 17 Δεκέμβρη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ με αιχμή το ασφαλιστικό αλλά και το δικαίωμα στη σταθερή μόνιμη εργασία.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

P      Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς τώρα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης (stage, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές). Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

P      1800 ευρώ στο νεοδιόριστο. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς.

P      Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο και στην εκπαίδευση.

P      Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο-επιχείρηση, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.

P      Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα των ωρομισθίων στην ΠΔΣ και την ενισχυτική.

P      Μέτρα για τη νέα γρίπη.

P      Να προσληφθούν τώρα καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης στα σχολεία.

 

 

Αθήνα 23 Νοέμβρη 2009