Για την πρόταση της ΠΟΣΔΕΠ να διεξαχθεί συλλαλητήριο ενάντια στην τρομοκρατία

 

www.edupame.gr

 

Κατατέθηκε στο ΔΣ της ΟΛΜΕ από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, πρόταση για συμμετοχή στις πρωτοβουλίες και τα συλλαλητήρια ενάντια στην τρομοκρατία που έχουν ανακοινωθεί από το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κατήγγειλε:

·        Οι ενέργειες του προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ είναι αποπροσανατολιστικές για το λαϊκό-εργατικό κίνημα, για το κίνημα της νεολαίας. Τη στιγμή που η επίθεση στα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας και η αντιδραστική επίθεση το χώρο της παιδείας εντείνεται, οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ σε ΠΟΣΔΕΠ και ΟΛΜΕ με τη συναίνεση των δυνάμεων της ΝΔ, συστρατεύονται στην προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

·        Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται συνεπίκουρη στις προσπάθειες που γίνονται συνολικότερα στο επίπεδο της ΕΕ -και υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα-  προκειμένου να ενισχυθούν οι κρατικοί κατασταλτικοί μηχανισμοί, να διευρυνθεί το αντιδραστικό πλαίσιο που θα χτυπήσει το λαϊκό κίνημα.

·        Οι δυνάμεις αυτές γυρίζουν την πλάτη στην αναγκαιότητα να ορθωθεί μέτωπο πάλης για την κατάργηση του ήδη διευρυμένου αντιδραστικού πλαισίου που έχει στηθεί (τρομονόμοι, Σένγκεν, φακέλωμα, DNA).

·        Το κάλεσμα του προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ κλείνει τα μάτια στο ιστορικά αποδεδειγμένο γεγονός ότι οι τρομοκρατικοί μηχανισμοί δρουν προβοκατόρικα, είναι υποχείρια και παρακλάδια των κρατικών μηχανισμών. Το πραγματικό κίνητρο της δράσης τους υπηρετεί αντιδραστικούς σχεδιασμούς, όπως η συκοφάντηση του επαναστατικού-λαϊκού κινήματος, η δικαιολόγηση μέτρων καταστολής και τρομοκρατίας σε βάρος του.

·        Ανάλογες πρωτοβουλίες στο επίπεδο του κινήματος αποτέλεσαν όπλο της αστικής τάξης για να πετύχει την πολυπόθητη κοινωνική συναίνεση και να υλοποιήσει ακόμα πιο επιθετικά την αντιλαϊκή πολιτική της. Η αντιτρομοκρατική υστερία δικαιολόγησε τον πόλεμο στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ, έβαλε στο στόχαστρο εθνικο-απελευθερωτικά κινήματα και ριζοσπαστικές δυνάμεις.

 

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους να επαγρυπνούν και να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τα διδάγματα της πρόσφατης και παλιότερης ιστορίας του λαϊκού κινήματος. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της προβοκάτσιας και συνολικά της δράσης των ποικιλόμορφων μηχανισμών των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, που δρουν για την υπονόμευση και το χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων, μπορεί να γίνει μόνο με την ανάπτυξη ενός ρωμαλέου εργατικού λαϊκού κινήματος που έχει στο στόχαστρό του σταθερά την εξουσία των μονοπωλίων.