Να καταβληθούν οι αμοιβές των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικώνΕρώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, με θέμα την καταβολή των αμοιβών των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος, Κώστας Αλυσανδράκης, Γιάννης Ζιώγας, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Κάθε χρόνο καθυστερούν οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία όλης της χώρας, αφού οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ επέλεξαν να εισάγουν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης στην εκπαίδευση (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι καθηγητές), που κοστίζουν φθηνότερα στον κρατικό προϋπολογισμό, κοστίζουν όμως ακριβότερα στον ελληνικό λαό και τα παιδιά του. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει το αντιεκπαιδευτικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κρατάει σε ομηρία χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Από τη μια διατηρεί και αξιοποιεί το φίλτρο του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και από την άλλη το καθεστώς των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, χωρίς δικαιώματα.

Η χρηματοδότηση για την εκπαίδευση παραμένει σε εξευτελιστικά επίπεδα και ο ελληνικός λαός χρυσοπληρώνει για τη μόρφωση των παιδιών του, μέσα στο σχολείο αλλά και έξω από αυτό, σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα.

Ενώ η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο για τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και ωρομίσθιων καθηγητών, ούτε για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της χώρας, δε φροντίζει καν να καταβάλλει στην ώρα τους τις αμοιβές στους αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και καθηγητές (Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης, Ολοήμερων Σχολείων, Δεύτερης ξένης γλώσσας, κ.ά.).

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. υπουργός, τι μέτρα είναι διατεθειμένος να πάρει ώστε: