«Να σταματήσουν οι διώξεις των συναδέλφων που απήργησαν στις 21 Απρίλη»

 

 

 

 

Το ΔΣ/ΓΣ…..... καταδικάζει με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την προσπάθεια εκφοβισμού και δίωξης συναδέλφων που απήργησαν στις 21 Απρίλη, ημέρα απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

Με έγγραφά τους οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Αιγαίου, καλούν σε απολογία συναδέλφους που απήργησαν.

Οι πρακτικές αυτές συνιστούν ευθεία ανάμιξη του κράτους στις υποθέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι παραβίαση κάθε αρχής ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην παραβρεθούν σε καμία απολογία. Για την πράξη τους και τη στάση τους δεν έχουν να απολογηθούν για τίποτα και σε κανέναν.

Η επιλογή στην απεργία είναι υπόθεση συλλογική όπως και ατομική, είναι επιλογή συνείδησης, κι όταν κάποιος δηλώνει απεργία οφείλουμε τουλάχιστον να το σεβαστούμε, πόσο μάλλον που εκείνη την ημέρα με τον έναν ή άλλο τρόπο είχαν κηρύξει απεργία 17 ΕΛΜΕ και Σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

ü      Καλούμε τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και τις Γενικές Συνελεύσεις να απαιτήσουν να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των απεργών συναδέλφων.

ü      Να αποσυρθεί η εγκύκλιος της ντροπής και των διώξεων

ü      Η υπεράσπιση του δικαιώματος ενός ανθρώπου να δηλώνει «απεργός» είναι υπόθεση όλων.