Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α.μ.Ε.Α. Αττικής και Νήσων.

Χαλκοκονδύλη 37, τηλ.: 210 5221411, 210 5249 020

 

Αθήνα, 01/09/2009

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το αγωνιστικό αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα σε θέση μάχης.

Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη, 7:30 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος, πλατιά σύσκεψη φορέων, συνδικαλιστών, αναπήρων, γονιών και κηδεμόνων και εργαζόμενων στην ειδική αγωγή, για την εκτίμηση της κατάστασης, τον σχεδιασμό της δράσης μας.

Οργανώνουμε την αντεπίθεση, αποκαλύπτουμε τον βάρβαρο αντιλαϊκό χαρακτήρα της επίθεσης της ΕΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των πολιτικών και συνδικαλιστικών τους στηριγμάτων.

Προβάλουμε τα αιτήματα που απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες εργαζομένων των αναπήρων από τις λαϊκές οικογένειες.

Παρεμβαίνουμε αγωνιστικά με το άνοιγμα των ειδικών σχολείων για να βρουν σχολείο να πάνε όλοι οι ανάπηροι μαθητές.

Για να είναι στην θέση του όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και τα ανάλογα ασφαλή μέσα μεταφοράς.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να μην προχωρήσουν στην ζωή οι αποφάσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης, για το χτύπημα των αναπηρικών συντάξεων, με πρόσχημα τους ανάπηρους μαϊμού, την κάρτα αναπηρίας για παραπέρα περικοπές στο όνομα της λειτουργικότητας και για προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων σε υγεία - πρόνοια.

Για να μην περάσουν τα προκλητικά σχέδια για το χτύπημα του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, σε μία περίοδο που όλο και περισσότεροι εργάτες δεν γυρίζουν σπίτι τους που όλο και περισσότεροι μένουν ανάπηροι στ’ όνομα της προστασίας της κερδοφορίας των εργοδοτών.

Σχέδια και αποφάσεις που έχουν την στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της συμβιβασμένης διεφθαρμένης ηγεσίας της ΕΣΑΜΕΑ.

Για να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ΑμΕΑ και ιδιαίτερα των χρονιών πασχόντων, από την πανδημία της νέας γρίπης με βασικό προσανατολισμό στους μαθητές και τους εργαζόμενους των ειδικών σχολείων, τους νοσηλευόμενους και εργαζόμενους στα ιδρύματα πρόνοιας.

Για να μην χρησιμοποιηθεί η πανδημία για παραπέρα ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα και την οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών μας.

Να αναπτυχθεί τώρα πλήρες δίκτυο δημόσιας και δωρεάν πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με αστικού τύπου κέντρα υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας.

Να μην πληρώσει κανένας για τις ανάγκες εξετάσεων, νοσηλείας, θεραπείας, και εμβολίων για την νέα γρίπη, να καλυφθούν όλα 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου