ΌΛΟΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ!

 

www.edupame.gr

 

Έχουμε τη δύναμη να υπερασπιστούμε το δίκιο μας!

Δε θα δεχτούμε να πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης!

Συναδέλφισσα-συνάδελφε

Σ

τον πόλεμο που μας κήρυξαν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και η Ε.Ε. και που θέλει να σαρώσει εργασιακά–ασφαλιστικά-μισθολογικά και μορφωτικά δικαιώματα, που προωθεί το σχολείο της αγοράς, το ΠΑΜΕ, με τις ταξικές Ομοσπονδίες–Εργατικά Κέντρα και Σωματεία, μπαίνει μπροστά να οργανώσει την απάντηση στα σχέδιά τους.

Ο εργοδοτικός και δικομματικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ-ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ όχι μόνο δεν πρόκειται να αντιδράσει, αλλά βάζει και πλάτη να περάσουν αυτά τα μέτρα.

Το ΠΑΜΕ με ταξική συνέπεια, κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις που εξυπηρετούν την αντιεκπαιδευτική πολιτική του κεφαλαίου, καλεί όλους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, σε Απεργία στις 17 Δεκέμβρη.

Ø      ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ το πάγωμα των μισθών, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης (από 5 έως 17 χρόνια για τις γυναίκες στο δημόσιο), τη δραστική μείωση των παροχών Υγείας–Πρόνοιας, την προσωρινή και ανασφάλιστη δουλειά λάστιχο, τις νέες ιδιωτικοποιήσεις, τους νέους φόρους.

Ø      ΔΕ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ τις εξαγγελίες για το «νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών», που χτυπάει ακόμα πιο έντονα το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, που δικαιολογεί και διαιωνίζει την αδιοριστία και την ανεργία των εκπαιδευτικών.

 

Κανείς δεν επιτρέπεται να έχει αυταπάτες για το τι επιδιώκουν μαζί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και οι μεγαλοβιομήχανοι.

Κανένας δεν πρέπει να δεχτεί τα μεγάλα τους ψέματα. Μας έχουν κηρύξει τον πόλεμο παντού, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό. Αν δε σηκώσουμε τώρα το κεφάλι μας, δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα όρθιο.

Όλα τα είχαν προαποφασισμένα πριν από τις εκλογές, ακόμα και πριν από την κρίση. Τέτοια είναι και η διαβούλευση που ξεκίνησε το Υπουργείο Παιδείας και στην οποία συμμετέχουν ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ για να διαπραγματευθούν τι θα χάσουμε!

 

Εμείς παράγουμε τον πλούτο και είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από κάθε άλλη εποχή. Είναι ώριμο και αναγκαίο να αυξηθούν οι μισθοί, να έχουμε όλοι σταθερή δουλειά, να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος και τα όρια συνταξιοδότησης. Να έχουμε σύγχρονες δωρεάν παροχές στην Παιδεία, στην Υγεία, στην αναψυχή. Και όμως αυτοί που μας τα στερούν, σχεδιασμένα θέλουν να μας γυρίσουν δεκαετίες πίσω.

 

Κ

ανένας εργαζόμενος, κανένας εκπαιδευτικός, κανένας ωρομίσθιος, κανένας αναπληρωτής, δεν πρέπει να μείνει στην άκρη και αμέτοχος.

Κανένας δε μπορεί να γλιτώσει ή να αντιμετωπίσει μόνος του τη φτώχεια–ανέχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα.

Εμείς έχουμε το δίκιο, έχουμε και τη δύναμη και είναι καιρός να τη χρησιμοποιήσουμε. Είναι η ενωμένη ταξική οργάνωση, πάλη και αλληλεγγύη. Η συμμετοχή όλων στην απεργία πρέπει να είναι το πρώτο βήμα, η πρώτη απάντηση.

Αυτή την ανάγκη για συμμετοχή στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη κατέθεσε το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στα ΔΣ των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ. Την πρόταση αυτή αρνήθηκαν να στηρίξουν όλες οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ).

Θα ανοίξουμε εμείς το δρόμο! Εδώ και τώρα καλούμε Γενικές Συνελεύσεις και ΔΣ σε ΕΛΜΕ-Συλλόγους, στα σωματεία της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, για απόφαση συμμετοχής στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη.

 

Στις 17 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ σε ΟΛΑ τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία.

 

Παραμέρισε τον εργοδοτικό και δικομματικό συνδικαλισμό που καλλιεργεί το συμβιβασμό, την παραίτηση και την υποταγή.

Εμπιστοσύνη στη δύναμή σου. Αξιοποίησε την εμπειρία σου. Η μόνη άμυνά μας είναι η ταξική μας αντεπίθεση.

 

Α

υτός είναι ο δρόμος για να έχουμε κατακτήσεις, για να ανατρέψουμε συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική.

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ.

Την κρίση να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται. Να φορολογηθούν τώρα με 45% οι μεγάλες επιχειρήσεις. Να καταργηθούν τα προνόμια και οι χρηματοδοτήσεις τους.

 

Δράσε και εσύ μαζί με το ΠΑΜΕ.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ

Ø      Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ Δεν θέλουμε ούτε ΑΣΕΠ-ούτε Πίνακες! Ούτε προϋπηρεσία-ούτε μοριοδότηση! Ούτε «ρύθμιση»-ούτε «μεταβατική περίοδο απορρόφησης».Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ø      1800 ευρώ (μεικτά) στο νεοδιόριστο, με 3600 καταληκτικό. Γνήσιες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Ø      Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30)  και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.

Ø      Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο-επιχείρηση, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους.

Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της εκπαίδευσης.

Όχι στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.

 

Το ΠΑΜΕ καλεί σε συμπαράταξη, σε κοινή δράση κάθε αυτοαπασχολούμενο, τους φτωχούς εμπόρους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες.

Ένας και κοινός είναι ο εχθρός. Οι μεγαλοεργοδότες, τα μονοπώλια και το κέρδος τους. Κάτω από τη δική τους “μπότα” στενάζουμε όλοι.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Η μάχη της απεργίας θα δοθεί με οργάνωση και αποφασιστικότητα

και ο πόλεμος με τους εργοδότες και το κράτος τους

αργά ή γρήγορα θα κερδηθεί!