ΤΑΞΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

(ΤΑ.ΔΗ.ΣΥ.)        

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ 2008

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

 

   Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Εργαζόμενοι στο δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στα σχολεία στα νοσοκομεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, συνεχίζουμε δυναμικά, αγωνιστικά, αταλάντευτα ταξικά, ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κομμάτων και των κάθε λογής φορέων του κεφαλαίου και των συνοδοιπόρων τους.

Οι ταξικές δυνάμεις, με πρωτοπόρο το ΠΑΜΕ, με συνέπεια και επιμονή άνοιξαν και γεφύρωσαν τις κινητοποιήσεις. Τους έδωσαν συνέχεια, κλιμάκωση και προοπτική, με διεκδικητικό πλαίσιο ανατροπής και των γαλαζοπράσινων αντιασφαλιστικών νόμων και των νέων αντιασφαλιστικών κυβερνητικών σχεδιασμών. Ταυτόχρονα πρόβαλαν και προτάσσουν νέες κοινωνικοασφαλιστικές διεκδικήσεις, αντίστοιχες με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, μετά και από τις επιτυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις και τα δυναμικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, αναπροσαρμόζει τη στάση της. Ταλανιζόμενη και από την αποκάλυψη της δυσοσμίας που αναδίνει η διαφθορά και η διαπλοκή κυβερνητικών στελεχών με οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα, προβαίνει σε ελιγμούς και μεθοδεύσεις για να περάσει τα αντιασφαλιστικά της σχέδια.

 Αρωγούς σ’ αυτήν της την προσπάθεια έχει και τις ηγεσίες των παρατάξεων της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ και της ΑΠ(ΣΥΝ). Αυτές οι ηγεσίες αφού συνέπραξαν σε όλους τους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, μέσα από τους γνωστούς διαβόητους κοινωνικούς διάλογους, τώρα ξανά, ως κοινωνικοί εταίροι, συνευρίσκονται με την υπουργό απασχόλησης δίνοντας της τα εχέγγυα και τη συμβολή τους στο νέο αντιασφαλιστικό έγκλημα που σχεδιάζεται.

Είναι οι ίδιες αυτές ηγεσίες που νομιμοποίησαν τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και καθαγίασαν τον νόμο 3029/2002 που από το Γενάρη φέτος μειώνει τις συντάξεις στο δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ από το 80% του τελευταίου μισθού στο 70% του μέσου όρου των μισθών της τελευταίας πενταετίας και όχι μόνο.

Στον καμβά αυτών των νόμων η κυβέρνηση απεργάζεται την ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση των όρων και των προϋποθέσεων της συνταξιοδότησης. Απεργάζεται την παραπέρα μείωση των συντάξεων, την παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την περικοπή των επικουρικών συντάξεων κατά το ήμισυ, την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, κύρια για όσες γυναίκες και κατηγορίες έχουν ακόμα το δικαίωμα αυτό, με την επιβολή προστίμων απαγορευτικών για τη χρήση των όποιων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων. Σχεδιάζει να κατηγοριοποιήσει τα Βαρέα, Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα επαγγέλματα και να περιορίσει στο ελάχιστο τα αναγκαία οικονομικο-κοινωνικο-εργασιακά αντισταθμίσματα για όσους εργάζονται σε τέτοια επαγγέλματα.

Η κυβέρνηση και όχι μόνο, επαναλαμβάνει τα γνωστά σκουριασμένα και σαθρά επιχειρήματά περί βιωσιμότητας των ταμείων, καθώς και άλλα σχετικά με τα ταμειακά οικονομικά μεγέθη για τα οποία ευθύνονται αποκλειστικά και μόνον οι ίδιες οι κυβερνήσεις και οι πολιτικές τους, πολιτικές λεηλασίας των ασφαλιστικών ταμείων. Με αυτόν τον τρόπο σκόπιμα μετατρέπουν ένα καθαρά πολιτικό ταξικό ζήτημα, σε οικονομικό λογιστικό, για να αποσείσουν την υποχρέωση του κράτους στην παροχή για όλους κοινωνικής ασφάλισης και συνταξιοδότησης στα σύγχρονα επίπεδα.

 Σ’ αυτήν τη ρότα συμπλέουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚ και της ΑΠ(ΣΥΝ) θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αποκρύψουν από τους εργαζόμενους ότι και αυτές αφού συμφώνησαν στη γενική στρατηγική του κεφαλαίου, στη στρατηγική της διαβόητης ανταγωνιστικότητας, τώρα συμφωνούν και στις συνακόλουθες πολιτικές που υλοποιούν αυτήν την στρατηγική. Έτσι προτάσσουν τις ανάγκες του κεφαλαίου, πάνω από τις ανάγκες των εργαζομένων και σε βάρος αυτών των αναγκών.

Αυτή η στρατηγική και οι συνακόλουθες πολιτικές που είναι το μέγιστο σκάνδαλο γιατί υποβαθμίζουν σε επίπεδα απόλυτης και σχετικής εξαθλίωση το βιοτικό επίπεδο των παραγωγών όλου του πλούτου, των εργαζομένων, υπηρετούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά, διαιωνίζει και αναπαράγει τα αντιλαϊκά νομότυπα και μη νομότυπα σκάνδαλα.

Τώρα που ο κύριος υπηρέτης αυτού του συστήματος, ο δικομματισμός είναι ανήμπορος να συνεχίζει να επιτελεί τον αντιλαϊκό κυβερνητικό του ρόλο, σχεδιάζουν να τον μασκαρέψουν σε διπολισμό, αβαντάρτοντάς τον με τα συναφή πολιτικοκομματικά συμπληρώματα για να συνεχιστούν οι ίδιες αντιλαϊκές πολιτικοοικονομικές αναδιαρθρώσεις με άλλο πρόσωπο.  

Απάντηση σ’ όλα αυτά και σ’ όλους αυτούς που συμπράττουν σ’ αυτά σε βάρος των εργαζομένων και του λαού, απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και δυναμική αγωνιστική συμπόρευση των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων για:

                                                           Στα πλαίσια αυτά

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü       Υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

ü       Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας σ’ αυτούς τους τομείς. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.

ü       Πλήρη – Σταθερή Εργασία. 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο

ü       Αύξηση της χρηματοδότησης των ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία. Επιστροφή όλων των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων, καταβολή του συνόλου των ποσών που οφείλουν  σ’ αυτά κράτος και εργοδοσία.

ü       Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού και στα 30 χρόνια εργασίας χωρίς όριο ηλικίας. Κατώτερος μισθός 1.400€.

ü       Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες. Πέντε (5) χρόνια λιγότερο για τα Βαρέα – Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ). Διεύρυνση των ΒΑΕ. Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Προστασία της μητρότητας.

 

Φλεβάρης 2008