ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ

Στους εκπαιδευτικούς

των απεργιακών φρουρών

       www.edupame.gr

 

Η Πανελλαδική γραμματεία εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ χαιρετίζει όλους τους μάχιμους εκπαιδευτικούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία της απεργίας στις 11 Μάρτη.

Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους εκπαιδευτικούς των απεργιακών φρουρών, όλους εκείνους που μαζί με τους συλλόγους γονέων, τους μαθητές, τα εργατικά συνδικάτα, περιφρούρησαν την απεργία και στο χώρο της εκπαίδευσης, κόντρα σε κάθε απεργοσπαστικό μηχανισμό των ΠΑΣΚ (κυρίως) και ΔΑΚΕ.

Με ιδιαίτερη περηφάνια και ξεχωριστό τρόπο χαιρετίζουμε τα παιδιά μας, τους μαθητές μας, που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, που ενώθηκαν με τις απεργιακές αλυσίδες, σε πολλές δε των περιπτώσεων οι ίδιοι οι μαθητές, τα ίδια τα μαθητικά συμβούλια με απόφασή τους περιφρούρησαν την απεργία των γονιών τους, φωνάζοντας το σύνθημα:

«Μάθημα μας κάνουν οι αγωνιστές και όχι οι απεργοσπάστες οι καθηγητές».

Τα ερωτήματα των μαθητών μέσα και έξω από την τάξη «Γιατί Κύριε/α δεν έκανες απεργία;» καθημερινά πολλαπλασιάζονται.

Εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα «έκλεισαν» και με τη συνδρομή των απεργιακών φρουρών.

Καταγγέλλουμε τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και Διευθυντών Σχολείων που επιδίωκαν να χτυπήσουν τις απεργιακές φρουρές εκπαιδευτικών-μαθητών, καλώντας σε δράση τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την αστυνομία. Η τρομοκρατία δεν πέρασε!

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια τρομοκράτησης των ωρομισθίων από τους μηχανισμούς της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης πως τάχα δεν μπορούν να κάνουν απεργία επειδή είναι συμβασιούχοι ή αν κάνουν απεργία θα τους κοπεί η προϋπηρεσία. Δικαίωμα στην απεργία έχουν όλοι και κυρίως οι ωρομίσθιοι. Απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση σε κάθε προϊστάμενο Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης να μην τολμήσει να αγγίξει ούτε ένα ωρομίσθιο!

 

Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό να σταθεί στο ύψος του, στο ύψος των περιστάσεων.

Να διδάξει τη δύναμη της ταξικής πάλης, το μάθημα του αγώνα και της αντίστασης. Να διδάξει την αλήθεια και το δίκαιο του λαού.

Ο πόλεμος που μας κήρυξαν θα δυναμώσει. Έρχονται 5 αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια και νέα πακέτα οικονομικών μέτρων.

Είναι ανάγκη να αντιστοιχίσουμε την αντίστασή μας στο ύψος της επίθεσης που δεχόμαστε.

Να αντεπιτεθούμε!

Να δυναμώσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις!

Να δυναμώσουν οι απεργιακές φρουρές!

Να δυναμώσει η ταξική ενότητα και η κοινωνική συμμαχία!

 

Το επιβάλλουν οι ανάγκες, το απαιτούν οι καιροί!

 

Αθήνα, 12 Μαρτίου 2010