ΤΟ  ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ.
Η ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΖΕΡΕ ΔΕΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ
 
 
Η  Γκιουλέρ Ζερέ, κρατούμενη εδώ και 14 χρόνια ως μέλος του DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) πάσχει από καρκίνο και βρίσκεται στα πρόθυρα του θανάτου. Υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις από τα κρατικά νοσοκομεία που δείχνουν πως η κατάσταση της υγείας της Γκιουλέρ θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο αν συνεχίσει να μένει στη φυλακή και για αυτό πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερη ώστε να μπορεί να μεριμνήσει για την υγεία της. Παρόλα αυτά όμως οι αρχές και οι κυβερνώντες δε συγκινούνται και περιμένουν να πεθάνει.
Στις 4 Σεπτέμβρη 2009,  χιλιάδες αγωνιστές και δημοκράτες συγκεντρώθηκαν στο Τάξιμ της Κωνσταντινούπολης και απαίτησαν την άμεση αποφυλάκιση της Γκιουλέρ και των άλλων κρατούμενων που περιμένουν το θάνατό τους στα λευκά κελιά. Κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και στις άλλες πόλεις όπως στην Άγκυρα, στην Σμύρνη, στα Άδανα... Εκατοντάδες σύντροφοι και φίλοι της, πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία εδώ και 25 μέρες μπροστά στο κτίριο της Επιτροπής Ιατροδικαστών στην Κωνσταντινούπολη που απόρριψε το αίτημα της αποφυλάκισης της αγωνίστριας κρατούμενης. Επίσης φίλοι και συγγενείς της, συνεχίζουν την καθιστική διαμαρτυρία τους μπροστά στο νοσοκομείο όπου μετέφεραν την Γκιουλέρ. Τα μέλη του ΤΑΥΑD (Σύλλογος Συμπαράστασης των Οικογενειών των Κρατούμενων) άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές από φορείς και διανοούμενους. Μεταξύ των υπογραφέντων βρίσκονται ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών - DISK, ο πρόεδρος  Γενικής Συνομοσπονδίας Δημοσιών Υπάλληλων - KESK, ο πρόεδρος των Ιατρικών Συλλόγων Τουρκίας - ΤΤΒ, οι πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων και εκατοντάδες καλλιτέχνες-συγγραφείς και εκπρόσωποι των φορέων. Δεκάδες σωματεία και σύλλογοι με τα ψηφίσματά τους εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στη Γκιουλέρ και τη διαμαρτυρία τους ενάντια στις κρατικές αρχές που συνεχίζουν την πολιτική καταστολής και εξόντωσης των κρατουμένων.
Σύμφωνα με αναφορές του Υπουργείου «Δικαιοσύνης» της Τουρκίας που δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου, το 2008 περισσότεροι από τους 130 κρατούμενους έχασαν τη ζωή τους στις φυλακές. Ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει συνεχώς. Στις 10 Αυγούστου 2009,  ο Κέσκιν Γίλμαζ έχασε τη ζωή του ως ένα ακόμη θύμα της δολοφονικής πολιτικής που εφαρμόζει το καθεστώς. 3 εβδομάδες νωρίτερα από το θάνατο του Γ. Κέσκιν,  στις 20 Ιούλη ο καρκινοπαθής Ισμέτ Αμπλάκ που βρισκόταν στις φυλακές εδώ και 16 χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή γιατί οι αρχές είχαν εμποδίσει σκόπιμα να έχει την απαραίτητη περίθαλψη.  Παρά την κατάσταση της υγείας τους, οι αρχές των φυλακών και των δικαστηρίων αποφάσισαν να μη αποφυλακιστούν κι έτσι τους άφησαν να πεθάνουν στα κελιά. Κάθε σορός που βγαίνει από τις φυλακές τεκμηριώνουν το φασιστικό χαρακτήρα του κατεστημένου. Οι θάνατοι των κρατούμενων είναι αποτέλεσμα της δολοφονικής πολιτικής του κράτους που σκοπεύει να τους εξοντώσει, εμποδίζοντας την περίθαλψή τους. Δεκάδες άλλοι κρατούμενοι που έχουν ανίκητες βλάβες στην υγεία τους περιμένουν το θάνατό τους. Ας μην αφήσουμε να τους δολοφονούν. Η συμπαράσταση στην Γκιουλέρ και σε όλους άλλους αγωνιστές που αντιστέκονται  στο φασισμό είναι χρέος όλων μας! 

 

ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Η ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΖΕΡΕ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΖΕΡΕ 

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!

 

TC. Adalet BAKANLIGI (ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ)

Adres: 06669 KIZILAY/ANKARA
TEL: 90(312)417 77 70

FAKS: 90(312)419 33 70
sadullahergin@adalet.gov.tr
cigm@adalet.gov.tr
gttutar@adalet.gov.tr
cte@adalet.gov.tr

 

 ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ