ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ -ΠΑΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Τρίτη 22 Γενάρη 2008

(ΑΘΗΝΑ- ΠΛ.ΟΜΟΝΟΙΑΣ 18.00)

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ 

Εργαζόμενοι ,εργαζόμενες ,νέοι και νέες ,συνταξιούχοι

 Προχωράμε μπροστά με τη δύναμη που μας έδωσε η συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στην Απεργία 12 Δεκέμβρη και στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Προχωράμε μπροστά με μαζικά περιφερειακά συλλαλητήρια στις 22 Γενάρη και νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΙΟΥΦΑΡΕΠΠΑ

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ  ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

Η απεργία στις 12 Δεκέμβρη έδειξε τη δύναμη της εργατικής τάξης ,τη δύναμη της κοινής δράσης με την αγροτιά ,τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης ,τη φοιτητική, τη σπουδάζουσα νεολαία.

Αυτή η δύναμη μπαίνει  εμπόδιο στην εχθρική , αντιλαϊκή πολιτική.

Στον δρόμο του αγώνα συναντιέται το ΠΑΜΕ ,το ταξικό κίνημα με χιλιάδες εργάτες και εργάτριες ,με χιλιάδες εργαζόμενους , Έλληνες και Μετανάστες.

Πάνω στην γραμμή πάλης ,στο πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ κτίζεται η αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων.

Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εργατικά –λαϊκά δικαιώματα. Είναι υπέρ της συναίνεσης ,των διαλόγων της υποταγής. Στηρίζουν το αντεργατικό νόμο Ρέππα, έχουν υιοθετήσει βασικές πλευρές της στρατηγικής του κεφαλαίου (μερική απασχόληση, διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου ,ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση της Υγείας -Πρόνοιας   κ.α)  

Συνάδελφοι ,συναδέλφισσες ,

Η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο  Ρέππα ,το νόμο του ΠΑΣΟΚ που άνοιξε το δρόμο για βαθιές αντεργατικές αλλαγές. Αυτός ο νόμος διατηρεί τα υψηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τις χαμηλές συντάξεις που επέβαλαν οι νόμοι Σιούφα το 1990-93. Μειώνει τις συντάξεις των εργαζομένων στο δημόσιο και στις πρώην ΔΕΚΟ , μειώνοντας το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης στο 70% των μισθών της τελευταίας 5ετίας (από το 80% του τελευταίου μισθού).

Αυτός ο νόμος προβλέπει την ενοποίηση των ταμείων με στόχο την προς τα κάτω εξίσωση δικαιωμάτων ,ιδιωτικοποιεί την ασφάλιση με τα επαγγελματικά –συνταξιοδοτικά ταμεία. Αυτός ο νόμος προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό Βαρέων-Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και την επέκταση του εργάσιμου βίου στα 67 χρόνια.  

Σε αυτό το έδαφος προχωράει η κυβέρνηση ,με στόχο την αύξηση των ορίων ηλικίας ,την πάρα πέρα μείωση των συντάξεων ,το ξήλωμα των Βαρέων –Ανθυγιεινών ,την κατάργηση δικαιωμάτων που ισχύουν ακόμα για ένα τμήμα των εργαζόμενων γυναικών ,για  μητέρες με ανήλικα παιδιά.

Η αντιλαϊκή επίθεση ,η επίθεση των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ όλα τα χρόνια έχει σαν βάση την ικανοποίηση των αναγκών των καπιταλιστών, επιδιώκει να φορτώσει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων ,να απαλλάξει το κράτος και την εργοδοσία από ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Είναι επίθεση που εκδηλώνεται σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν παρθεί με τη συμμετοχή των Ελληνικών κυβερνήσεων.

Η αναφορά στα ελλείμματα των ταμείων είναι πρόσχημα και εντάσσεται στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση , ευθύνη για την  κατάσταση των ταμείων και τα ελλείμματα έχουν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ , η μεγαλοεργοδοσία.

Αυτοί ευθύνονται για την ανεργία και την υποαπασχόληση , την εισφοροδιαφυγή που ξεπερνάει τα 5,8 δισ. Ευρώ το χρόνο ,τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων που ανέρχεται σε δεκάδες δις  Ευρώ.

Σήμερα που αυξάνεται ο πλούτος και η παραγωγικότητα της εργασίας,   χρειάζεται να δυναμώσει η απαιτητικότητα των εργαζομένων και να αναπτυχθεί ισχυρό διεκδικητικό κίνημα που θα συγκρουστεί με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και τη στρατηγική του κεφαλαίου , διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων ,βάζοντας γερές βάσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να μην περάσουν οι κυβερνητικοί ελιγμοί ,να καταπολεμηθεί κάθε κόλπο που καλλιεργεί την επανάπαυση και τον εφησυχασμό.

Να χτυπηθούν διασπαστικά τεχνάσματα περί ώριμων και μη δικαιωμάτων, τεχνάσματα που στοχεύουν να χωρίσουν τους εργαζόμενους.

Η εργατική τάξη ,τα λαϊκά στρώματα επιβάλλεται να δώσουν ενιαία τον αγώνα δυναμώνοντας την κοινή δράση.

Σε κάθε εργασιακό χώρο να ανοίξει συζήτηση για τα συμπεράσματα της απεργίας στις 12 Δεκέμβρη. Παίρνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά μέτρα οργάνωσης της πάλης ,συγκροτούμε επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Αντιπαλεύουμε μαζικά την εργοδοτική τρομοκρατία.

Δίνουμε τη μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση ,για τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της ακρίβειας ,κατά των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης της Ενέργειας ,των Τηλεπικοινωνιών ,των Αερομεταφορών, των Λιμανιών. Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας της «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ» και των Λιμανιών που ξεπουλιούνται στο μεγάλο κεφάλαιο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

= Υποχρεωτική  Κοινωνική Ασφάλιση για όλους.

=Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια. Κατάργηση της ιδιωτικής-επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων για τον κλάδο Υγείας.

=Πλήρη– σταθερή εργασία.

=Αύξηση της χρηματοδότησης των ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία    

  Επιστροφή των κλεμμένων ,καταβολή του συνόλου των ποσών που οφείλουν.

=Κατώτερο μισθό 1.400 Ευρώ. Σύνταξη στο 80% του τελευταίου μισθού.       

   Κατώτερη σύνταξη 1.120 Ευρώ. Διπλασιασμός της σύνταξης για την αγροτιά.

= Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες, για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους - 50 και 55 χρόνια για τα Βαρέα -Ανθυγιεινά (ΒΑΕ) - Υπεράσπιση ,διεύρυνση των  ΒΑΕ , ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.

=Κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με  4050 ημέρες εργασίας.

=Συνταξιοδότηση ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια  ή 9.000 ημέρες εργασίας.

=Νομιμοποίηση των μεταναστών ,ισοτιμία δικαιωμάτων ,δικαίωμα μεταφοράς ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης  

ΟΛΕΣ  ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ-ΛΑΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ.