Π.Α.ΜΕ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

 

ΌΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ 2008

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 7:00 μ.μ.

 

Εργαζόμενοι εργαζόμενες, Συνταξιούχοι, νέοι και νέες

 

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κλιμακώνει την πάλη ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας, ενάντια στην πολιτική που καθηλώνει μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις απογειώνοντας τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Στις 19 του Ιούνη οργανώνει συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα και  καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή.

Οι αυξήσεις στις τιμές των ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο νερό, το ρεύμα, το τηλέφωνο, η αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας μέσα από την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, σε συνδυασμό με τις πολιτικές της λιτότητας, που καθηλώνουν τους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις χειροτερεύουν τη  θέση των εργαζομένων, τη θέση των εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Η ακρίβεια που χτυπάει τα λαϊκά νοικοκυριά είναι αποτέλεσμα των κερδών, των υπερκερδών των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, του μονοπωλιακού κεφαλαίου που ελέγχει την παραγωγή, το εμπόριο, την οικονομία.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθούν τόσα χρόνια την απελευθέρωση της αγοράς, την απελευθέρωση – ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών, της ενέργειας, των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και άλλων τομέων και κλάδων της οικονομίας.

Αυτή η ανάπτυξη, αυτή η πολιτική που έχει στόχο την ανταγωνιστικότητα και την αύξηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου, δημιουργεί τα καρτέλ (στα τρόφιμα, στο γάλα, στα καύσιμα, σε όλους τους τομείς) που πλουτίζουν σε βάρος της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης.

Συνυπεύθυνες είναι οι πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΝ, που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, στηρίζουν την συνθήκη του Μάαστριχτ και την ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει έλεγχος στις τιμές, χωρίς σύγκρουση με το κεφάλαιο και την κερδοφορία του.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κατά της Ακρίβειας!! και οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν δοκιμαστεί πολλές φορές και δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα. Επί της ουσίας διαιωνίζουν το πρόβλημα της αύξησης των τιμών, είναι στάχτη στα μάτια των εργατικών – λαϊκών οικογενειών και επιχειρούν να κρύψουν την αντιλαϊκή ουσία της πολιτικής του δικομματισμού, των διαχειριστών της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

 

Εργαζόμενοι /ες,

 

Αποτελεί πρόκληση για την Εργατική τάξη της χώρας η στάση των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αφού όλα αυτά τα χρόνια έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για να προωθηθούν οι πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ. Αφού η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ υπέγραψε την κατάπτυστη ΕΓΣΣΕ με την απαράδεκτη αύξηση του 1 Ευρώ την ημέρα και η ΑΔΕΔΥ αποδέχτηκε την εισοδηματική πολιτική, καθηλώνοντας μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις, τώρα  κλαψουρίζουν υποκριτικά για την ακρίβεια προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους με βοηθήματα πείνας. Αναδείχνουν, μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΝ, ως σημαντικό τάχα παράγοντα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας το λεγόμενο «κίνημα των καταναλωτών», υποβαθμίζοντας τον ρόλο των συνδικάτων και του συνδικαλιστικού κινήματος. Ταυτόχρονα προπαγανδίζουν (εδώ πρωτοστατούν οι δυνάμεις του ΣΥΝ) ότι το πρόβλημα της φτώχιας θα αντιμετωπισθεί με τη διασφάλιση του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» των 300 ευρώ.

Τώρα πρέπει να βγουν ουσιαστικά συμπεράσματα, να γίνει πράξη ο μαζικός απεγκλωβισμός λαϊκών δυνάμεων από τα κόμματα του δικομματισμού και του Ευρωμονόδρομου, από τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Να αναπτυχθεί μαζική πάλη για τις Συλλογικές Συμβάσεις, για ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Να αναπτυχθεί μαζική πάλη κατά της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της εκπροσώπων, για την ανατροπή του καθεστώτος των μονοπωλίων, για ανάπτυξη που έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες.

Το ΠΑΜΕ με συνέπεια και σταθερότητα αντιπαλεύει την αντιλαϊκή πολιτική, αναπτύσσει πολύμορφους αγώνες για την υπογραφή ικανοποιητικών Συλλογικών Συμβάσεων, κατά της εμπορευματοποίησης της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, κατά των ιδιωτικοποιήσεων.

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό κίνημα συνεχίζει τον αγώνα με Πανελλαδικές συγκεντρώσεις στις 19 Ιούνη για μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις που ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην ακρίβεια με πλαίσιο αιτημάτων που χτυπάει την πλουτοκρατία και τα κέρδη της.

 

Διεκδικούμε:

 

        Κατώτερο μισθό 1.400 ευρώ. Κατώτερο μεροκάματο 56 ευρώ. Κατώτερη σύνταξη και επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ . Ουσιαστικές  αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα των μισθών και των συντάξεων.

        Κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας και πάγωμα των τιμών στα είδη λαïκής κατανάλωσης. Κατάργηση του ειδικού φόρου στο καύσιμα.

        Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας κατά τις πρωινές ώρες. Μείωση της τιμής των εισιτηρίων σε όλα τα μέσα μεταφοράς, στην Ακτοπλοΐα

        Κατάργηση των διοδίων, των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

        Αποκλειστικά δημόσια-δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας .

        Αφορολόγητο όριο για άγαμο φορολογούμενο στα 15.000 ευρώ. Αφορολόγητο όριο για την οικογένεια 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ετήσια αναπροσαρμογή σύμφωνα με την αύξηση του τιμάριθμου.

        Αύξηση της φορολογίας των κερδών και των περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου.

        Προγράμματα λαϊκής στέγης για φτηνές, ασφαλείς κατοικίες με ευθύνη του κράτους.

        Να σταματήσουν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων των λαϊκών οικογενειών από χρέη στεγαστικών δανείων.

        Να παγώσουν τα δάνεια που αφορούν τους άνεργους.

 

 

Όλοι στον αγώνα, όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ

στις 7:00 μ.μ.

 

 

Να μη λείψει κανείς. Η κατάσταση που ζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες απαιτεί οργάνωση, μαζική πάλη και κλιμάκωση του αγώνα .

 

 

 

9/6/2008