ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

 

Tο οργανωμένο και τραμπούκικο χτύπημα της εργοδοσίας του Μάνεση στους απεργούς χαλυβουργούς, την περασμένη Πέμπτη, προκειμένου να ανοίξει η πύλη και να σπάσει η ηρωική τους απεργία με αυτό τον τρόπο, αποτέλεσε το αποκορύφωμα της κλιμάκωσης των μέχρι τώρα επιθέσεων που έχει εξαπολύσει αξιοποιώντας κυρίως τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έχει στήσει.

Διευθυντές, απεργοσπάστες, με τη συνδρομή ακόμα και μπράβων του Μάνεση, οργάνωσαν και εφάρμοσαν ολόκληρο σχέδιο για να ανοίξει η πύλη της «Χαλυβουργίας». Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι τρεις απεργοί χαλυβουργοί, μεταξύ τους και ο γραμματέας του Σωματείου, Νάσος Παυλάκης. Με την αποφασιστικότητα, την ενότητα και τη συσπείρωσή τους στο σωματείο οι χαλυβουργοί κατάφεραν όμως και ακύρωσαν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε ότι η εργοδοσία εντείνει την επιθετικότητά της παρουσιάζοντας αδιάλλακτο και αδίστακτο πρόσωπο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το πρωί της ίδιας μέρας είχε προχωρήσει και στη στοχευμένη απόλυση του Χάρη Μανώλη, προέδρου της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας του εργοστασίου.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι η εργοδοσία επιτίθεται με ακόμα μεγαλύτερη λύσσα, πιεσμένη (όπως και συνολικά η τάξη της) από τον περήφανο και ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών εδώ και 8 μήνες. Ένα σκληρό και τίμιο αγώνα, που έχει συγκινήσει και κυρίως έχει φουντώσει ένα πρωτόγνωρο κύμα ολόπλευρης ταξικής αλληλεγγύης από όλη τη χώρα αλλά και το εξωτερικό. Αποτελεί καθήκον όλων των εργαζομένων, σωματείων, συλλόγων, μαζικών φορέων, απλών λαϊκών ανθρώπων να φουντώσουν το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγώνα των χαλυβουργών. Με πρωτοβουλίες στους χώρους δουλειάς, στις εργατογειτονιές, σε κάθε λαϊκή περιοχή, να σταλθεί έμπρακτη και κάθε άλλου είδους αλληλεγγύη και κυρίως να διαδοθεί το περιεχόμενο του αγώνα των χαλυβουργών.

Γιατί αυτή ακριβώς η αλληλεγγύη είναι που έχει στηρίξει εδώ και 8 μήνες τον αγώνα των ενωμένων και αποφασισμένων χαλυβουργών που έχουν ανατρέψει τα σχέδια της εργοδοσίας να σπάσει τον αγώνα τους, να δεχτούν το «δικαίωμα στην ανεργία» και εργασία χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Οι χαλυβουργοί έχουν δικαιωθεί

Δεν είναι τυχαίο ότι το σωματείο των χαλυβουργών από την πρώτη στιγμή επισήμανε (και επιβεβαιώθηκε) ότι ο Μάνεσης είναι «λαγός των βιομηχάνων», που πρωτοστατεί για λογαριασμό όλων των εργοδοτών στο τσάκισμα των εργατών. Οι οποίοι προκειμένου να υπερασπιστούν την «ανταγωνιστικότητα», να μειώσουν το «κόστος εργασίας» αλλά και καθώς λόγω της καπιταλιστικής κρίσης μεγαλώνουν οι δυσκολίες αλλά και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων, απαιτούν να μη μείνει τίποτα όρθιο, σε κανέναν χώρο εργασίας.

Η εργοδοσία όμως της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» έχει βρει απέναντί της εργάτες που ατσαλώνονται μέσα από σκληρό αγώνα, ο οποίος έχει γίνει υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. Ο αγώνας που δίνεται εκεί είναι όλων των εργαζομένων με μπροστάρηδες τους χαλυβουργούς ενάντια σε όλους τους εργοδότες, που με επικεφαλής τον Μάνεση θέλουν κυριολεκτικά να γονατίσουν όλη την εργατική τάξη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι χαλυβουργοί δέχονται την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση από παντού, σε έναν αγώνα που ουσιαστικά είναι και δικός τους. Τώρα, λοιπόν, την πλέον κρίσιμη στιγμή, που η εργοδοσία δε δείχνει απλά τα δόντια της αλλά όπως φαίνεται εξαπολύει τελική έφοδο με όλα της τα όπλα, πρέπει να βρει μπροστά της έναν πραγματικά γιγάντιο εργατικό κυματοθραύστη.

Ο λαός του Περιστερίου πρέπει να αγκαλιάσει την πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και να ανταποκριθεί μαζικά στο κάλεσμα οικονομικής στήριξης αυτού του αγώνα . Τα μπλοκάκια ενίσχυσης των χαλυβουργών πρέπει να γίνουν υπόθεση όλων αυτών που θεωρούν ότι ο ηρωικός αυτός αγώνας, είναι και δικός τους αγώνας και πως η νίκη των χαλυβουργών θα είναι και δική τους νίκη.

ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ  ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΕΩΝ

ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΩΡΑ:19.ΟΟ

 

2/7/2012

4/7/2012

5/7/2012

9/7/2012

11/7/2012

12/7/2012

18/7/2012

25/7/2012

 

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ