1ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 22-23 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

 

 

                 Η πανεργατική απεργία στις 23 Φλεβάρη ήταν πετυχημένη. Η συμμετοχή στην απεργία κινήθηκε σε υψηλά επίπεδα, ενώ σε μια σειρά κλάδους, κυρίως στη βιομηχανία, ήταν καθολική (βιομηχανία 90%, τρόφιμα-ποτά 80%, λιμάνια 100%, ιματισμός 90%, κατασκευές 90%, ΟΤΑ 75%, Υγεία 60%).

                 Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 72 πόλεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, ξεχείλισαν από εργατόκοσμο. Πολλές από τις συγκεντρώσεις ήταν πρωτοφανείς! Τόσο η συμμετοχή στην απεργία, όσο και στα συλλαλητήρια έστειλαν ένα σαφέστατο μήνυμα:

 

Η εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα είναι εδώ, τα μέτρα της κυβέρνησης δεν νομιμοποιούνται στη συνείδηση των λαϊκών στρωμάτων,  μπορούμε να τους σταματήσουμε,  υπάρχει ελπίδα και προοπτική.

 

Η απεργία παρουσίασε ελπιδοφόρα, ποιοτικά χαρακτηριστικά:

 

                 Στην εκπαίδευση στη 48ωρη απεργία τα ποσοστά συμμετοχής την πρώτη μέρα ήταν εξαιρετικά χαμηλά, κάτω από 20% στους καθηγητές και περίπου 25% στους δασκάλους. Τη δεύτερη μέρα κινήθηκαν σε μέτρια επίπεδα περίπου 40% στους καθηγητές και 55% στους δασκάλους.


 

 

Οι ίδιες οι εξελίξεις αναδεικνύουν το ζήτημα τι κίνημα, τι αγώνες και με ποια χαρακτηριστικά χρειαζόμαστε σήμερα

 

Ταξική ενότητα. Ο πόλεμος κυβέρνησης-Τρόικας-Ε.Ε.-πλουτοκρατίας-ΝΔ-ΛΑΟΣ θα οξυνθεί. Είναι ενιαίος και γενικευμένος. Ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων. Κανένας κλάδος από μόνος του δεν θα σωθεί! Όλοι οι κλάδοι για έναν και ένας για όλους. Ενιαίος συντονισμένος αγώνας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

 

Κοινωνικές συμμαχίες και μετωπική συσπείρωση. Εργατική τάξη, λαϊκά στρώματα, εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές, γονείς, μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι σε ένα ενιαίο παλλαϊκό αγώνα και μέτωπο, για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, για να πληρώσει την κρίση η πλουτοκρατία, για την παιδεία και την κοινωνία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

 

 Πολιτικοποίηση της ταξικής πάλης, γραμμή σύγκρουσης με το κεφάλαιο. Αιτήματα και στόχοι πάλης, που να υπηρετούν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων, που συγκρούονται με αυτά της πλουτοκρατίας. Σύνδεση της οικονομικής πάλης με την πολιτική πάλη. Μαζική φυγή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σύνδεση της καθημερινής πάλης του εργατικού κινήματος με την προοπτική της εργατικής-λαϊκής εξουσίας, του άλλου δρόμου ανάπτυξης.

 

Μαζική συσπείρωση στα ταξικά συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ. Συσπείρωση στο ΠΑΜΕ, στις επιτροπές εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ως το μόνο όπλο, το μόνο εργαλείο οργάνωσης της ταξικής πάλης και ταυτόχρονα μαζική εγκατάλειψη των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ

 

Στο βαθμό που οι αγώνες σήμερα εμπεριέχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά θα βαθαίνει η κλιμάκωση, θα δημιουργούνται προϋποθέσεις, ώστε οι αγώνες να γίνονται αποτελεσματικοί.

 

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ θα προτείνουν συγκεκριμένο πρόγραμμα κλιμάκωσης και με απεργιακή μορφή.

 

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ

ΟΛΟΙ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 18:30

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ