ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ Δ,Σ, ΤΗΣ ΔΟΕ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΩΝ STAGE

 

 

O εκπρόσωπος των ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών  στο Δ.Σ. της ΔΟΕ κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα, για συζήτηση και λήψη απόφασης στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.:

« Το Δ.Σ. της ΔΟΕ χαιρετίζει τον δίκαιο αγώνα των απεργών συμβασιούχων στα stage. Δηλώνει αλληλέγγυο στην πάλη για σταθερή, μόνιμη εργασία  σε όλους. Απαιτεί:

·        Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Καμιά απόλυση.

·        Κατάργηση του ΑΣΕΠ – μονιμοποίηση όλων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·        Να καταβληθούν αναδρομικά όλα τα δεδουλευμένα και τα σχετικά με τα ασφαλιστικά δικαιώματα {ένσημα κ.λ.π.}

Το Δ.Σ. της ΔΟΕ απορρίπτει ως επικίνδυνη κάθε μορφή μοριοδότησης, η οποία στο όνομα της αξιοκρατίας νομιμοποιεί έμπρακτα αλλά και στη συνείδηση των εργαζομένων τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα προγράμματα τύπου stage, την ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία το ξεζούμισμα της εργατικής δύναμης. Ο αγώνας τώρα για σταθερή μόνιμη δουλειά και αξιοπρεπή μισθό, καθολική ασφάλιση και ελεύθερο χρόνο είναι μονόδρομος.

Ούτε μία απόλυση, ούτε ένας άνεργος, ούτε ένας ανασφάλιστος.

Ενιαίος, συντονισμένος, πανεργατικός αγώνας μονίμων και συμβασιούχων για την ικανοποίηση των αυτονόητων σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στη βάση των παραπάνω αιτημάτων διεκδικητικού πλαισίου, το ΠΑΜΕ καλεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ να προχωρήσει τώρα σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή μας αφορούν όλους.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2009