ΠAME
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΜΕΤΩΠΟ 


                

Μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.)

                                       Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864

E-mail : pame@pamehellas.gr   http://www.pamehellas.gr

Αθήνα 25/5/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 

Το ευρωπαϊκό συμβούλιο εργαζομένων της «Τζένεραλ ΜότορςΟπελ» αποφάσισε να προσφέρουν οι εργαζόμενοι της "Oπελ" από τους μισθούς τους σ' όλη την Ευρώπη 265 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στη διοίκηση της εταιρίας ...στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης και της διάσωσης της εταιρείας. Ο επικεφαλής της εταιρίας διευκρίνισε ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης που είχε ανακοινωθεί θα πραγματοποιηθεί ως έχει. Το σχέδιο σημαίνει την απώλεια 8.000 θέσεων εργασίας, οι μισές από αυτές στη Γερμανία. Επίσης όσον αφορά το κλείσιμο του εργοστασίου της Αντβέρπ, στο Βέλγιο, το σχέδιο θα προχωρήσει κανονικά, αλλά οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να «αγχώνονται» καθώς ήδη υπάρχουν 17 ενδιαφερόμενοι αγοραστές

Τέλος, από κοινού, το ευρωπαϊκό συμβούλιο εργαζομένων και η διοίκηση της «Τζένεραλ ΜότορςΟπελ κάλεσαν τη γερμανική κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην αποδέσμευση των κονδυλίων ύψους 1 δισ. ευρώ, ως βοήθεια.

Η παραπάνω συμφωνία-ντροπής είναι χαρακτηριστικό δείγμα της γραμμής που δίνει η Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) στα συνδικάτα της.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η ΣΕΣ (μέλος της είναι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ) δεν ήταν και δεν είναι συνδικαλιστική οργάνωση, τέτοια είναι μόνο στον τίτλο. Στην ουσία, πρόκειται για ένα εργαλείο του κεφαλαίου, το οποίο αξιοποιείται, προκειμένου να περάσει τις ιδεολογικές, τις πολιτικές και τις οικονομικές επεξεργασίες των πολυεθνικών στη συνείδηση της εργατικής τάξης. Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να υπονομευτούν οι ταξικοί αγώνες, για να υλοποιηθούν οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις. Η “οργάνωση” αυτή αναδείχνεται σαν ένας από τους βασικούς αντιπάλους της εργατικής τάξης.

Τα μηνύματα των απλών εργαζόμενων από την Ευρώπη, που έρχονται καθημερινά στο ΠΑΜΕ, τα οποία εκφράζουν την αλληλεγγύη στους αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας μας και μας προτρέπουν να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο, δείχνουν ταυτόχρονα και την περιθωριοποίηση  στη συνείδηση τους, της γραμμής της ΣΕΣ.

 

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία