ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!

 

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη, επικίνδυνη και αντιδραστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λαμίας και της πρωτοδίκου Σεμέλης Ορφανίδου να απορρίψει την ίδρυση συλλόγου σπουδαστών στο ΤΕΙ Λαμίας, επειδή στο καταστατικό του αναφέρεται, ότι ο σύλλογος θα δίνει απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΕΕ – ΝΑΤΟ!!!

Η ανάγνωση της συγκεκριμένης απόφασης, πραγματικά, προκαλεί ανατριχίλα, αφού, στην ουσία, απαγορεύει όποια δράση δεν αποδέχεται τη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ!

Στην ουσία κηρύσσει παράνομες όλες τις λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις που έγιναν κατά της συμμετοχής της χώρας μας στους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλού, τη θέση και τη δράση του οργανωμένου εργατικού λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος να μη συμμετέχει η Ελλάδα και να μην χρησιμοποιείται από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς για τους επιθετικούς σχεδιασμούς τους, τη θέση για αποδέσμευση από αυτούς τους οργανισμούς.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση: «Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής ότι η Ελλάδα διατηρεί φιλικές σχέσεις με το κράτος των ΗΠΑ, μαζί με τις οποίες συμμετέχει ως μέλος στο διεθνή οργανισμό ΝΑΤΟ, επιπλέον είναι κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ρητά εκπεφρασμένη και εμφανώς δεδηλωμένη βούληση του εκάστοτε ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης εν γένει (ανεξαρτήτως ιδεολογικού προσανατολισμού), μόνων αρμοδίων για τη χάραξη της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, για την έξοδο της χώρας από τους ανωτέρω δύο διεθνείς οργανισμούς και για την απόσυρση των διπλωματικών αντιπροσωπειών της χώρας από τις ΗΠΑ»! Και συνεχίζει: «εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους με το κράτος των ΗΠΑ ή με άλλα κράτη που συμμετέχουν τόσο στο ΝΑΤΟ, όσο και στην ΕΕ, με τα οποία, τονίζεται και πάλι, δεν έχει δηλωθεί επίσημη βούληση διακοπής διπλωματικών σχέσεων»!

Γίνεται επίσης λόγος στη δικαστική απόφαση για πιθανότητα έκνομης δραστηριότητας του συλλόγου ή των μελών του και αυτή η πιθανότητα υποτίθεται πως ενισχύεται και «απ' τον αποκλεισμό ως μελών του σωματείου, κατά ρητή διατύπωση του καταστατικού του, όσων υπηρετούν ή υπηρέτησαν στα σώματα ασφαλείας π.χ. (αστυνομικών)»! Θεωρείται ύποπτος, δηλαδή, ένας αποκλεισμός που ισχύει εδώ και δεκαετίες για όλους τους φοιτητικούς - σπουδαστικούς συλλόγους της χώρας!

Θα ήταν μια γραφική απόφαση, αν δεν συμβάδιζε με αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με συμφωνίες που έχουν συνάψει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με τις ΗΠΑ και στην ΕΕ στις οποίες χαρακτηρίζεται παράνομη και τρομοκρατική κάθε λαϊκή δράση που στρέφεται κατά των πολέμων τους και των συμφερόντων τους.

Το εργατικό λαϊκό κίνημα, κάθε προοδευτικός άνθρωπος δεν πρέπει να υποτιμήσει αυτού του είδους τις αποφάσεις, τους διάφορους τρομοκρατικούς - κατασταλτικούς νόμους. Όλα αυτά, βήμα το βήμα διαμορφώνουν ένα σιδερένιο πλέγμα απαγορεύσεων, καταστολής, τρομοκράτησης των λαών. Στοχεύουν στον περιορισμό και στην κατάργηση των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων, να τσακίσουν κάθε αντίδραση στη βάρβαρη πολιτική τους και να θωρακίσουν το καπιταλιστικό σύστημα. Είναι γελασμένοι!