Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α   Α Λ Λ Η Λ Ε Γ Γ Υ Η Σ

 

Το Σωματείο μας καταγγέλει τις μεθοδεύσεις των εργοδοτών κέντρων ξένων γλωσσών ενάντια στο ταξικό σωματείο των εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ». Συγκεκριμένα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών-EUROPALSO έχει ξεκινήσει από το 2004 ανηλεή αντεργατική επίθεση στους εργαζόμενους στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια, «στήνοντας» κυριολεκτικά ένα σωματείο για τους εργαζόμενους, εκβιάζοντας και απειλώντας τους να ψηφίζουν για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Στόχος η υπογραφή σύμβασης-μαϊμού με όρους μεσαίωνα, την οποία οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ είχαν κηρύξει υποχρεωτική το 2008. Η εργοδοσία όμως δε σταματάει εκεί. Σκυλιάζει κυριολεκτικά απέναντι στο σωματείο του Βύρωνα, το πολεμά με κάθε μέσο, επιστρατεύει ακόμα και τσιράκια της για να υπονομεύσει τη λειτουργία του και να ανακόψει την άνοδό του. Τελευταία πράξη σε αυτή τη λυσσασμένη επίθεση είναι  οι αγωγές που κατέθεσαν οι εργοδότες και οι άνθρωποι τους κατά του σωματείου του Βύρωνα. Προσβάλλουν τις εκλογές των εργαζομένων με επιχείρημα ότι υπήρξαν συνάδελφοι που ψήφισαν χωρίς βιβλιάριο υγείας. Και το ισχυρίζονται αυτό οι εκμεταλλευτές των εργαζομένων, αυτοί που κερδίζουν από τον δικό μας κόπο, εξαναγκάζοντάς μας συνεχώς σε μαύρη εργασία! Το θράσος τους δεν έχει όρια! Ο στόχος τους είναι προφανής. Θέλουν αφενός να προσβάλλουν την ίδια την υπόσταση και τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου, αφετέρου να παγώσουν τη διαδικασία υπογραφής Σύμβασης Εργασίας.

Σήμερα που αντιμετωπίζουμε την πιο σκληρή και συντονισμένη επίθεση σε βάρος μας, που μειώνονται μισθοί και μεροκάματα τους λέμε ξεκάθαρα πως η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση και η μόνιμη ανασφάλεια δεν είναι η μοίρα μας! Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εξασφαλίζουν κέρδη στο κεφάλαιο. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σήμερα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, που συνδικαλιστικές ηγεσίες, μεταξύ αυτών και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στήριξαν.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση και σε κάθε σωματείο που δέχεται την εργοδοτική επίθεση. Θα φάνε τα μούτρα τους! Καμιά δίωξη δεν θα ανακόψει την άνοδο του ταξικού εργατικού κινήματος, κανένας νόμος δεν θα ανακόψει την ταξική αντιπαράθεση με το κεφάλαιο, τις κατακτήσεις που μόνο αυτή μπορεί να επιβάλει προς όφελος των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ έχει τεράστια πείρα στην απόκρουση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, στην πάλη ενάντια στους αντεργατικούς νόμους.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην επίθεση!

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ, ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ