ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 

Εφαλτήριο αισιοδοξίας οι ταξικοί αγώνες

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Εργάτες, εργάτριες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους δυνατούς, δυναμικούς, ταξικούς αγώνες που έδωσε η εργατική τάξη τη χρονιά που πέρασε ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί οι πολύμορφοι αγώνες, με κορυφαίο σταθμό τους τη μεγάλη επιτυχημένη απεργία του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στις 17 του Δεκέμβρη, λίγο πριν το τέλος του χρόνου που φεύγει, αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη. Φέρνουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ένα βήμα πιο κοντά στο ύψος των περιστάσεων και των αυξημένων αναγκών της ταξικής πάλης σε μια στιγμή που η επιθετικότητα των δυνάμεων του κεφαλαίου και η αντεργατική επέλαση της κυβέρνησης προδιαγράφεται σε όλους τους τομείς πιο σκληρή και πιο στυγνή.

Το μαύρο αντιλαϊκό και αντεργατικό μέτωπο κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ένωσης - κομμάτων και φορέων του ευρωμονόδρομου - του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού έχει επιδοθεί σε μια πρωτοφανή τρομοκρατία, με στόχο να κάμψουν το αγωνιστικό εργατικό φρόνημα, να χειραγωγήσουν και να πειθαναγκάσουν τους εργαζόμενους στην αποδοχή της εξαθλίωσής τους, στο όνομα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, της κρίσης και της ανταγωνιστικότητας.

Αυτά μας επιφυλάσσουν και μας κληροδοτούν όλοι αυτοί και τη νέα χρονιά. Εμείς όμως, η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι, αντιπαρατάσσουμε και αντιπαραθέτουμε την ελπίδα των ταξικών αγώνων της ρήξης, της σύγκρουσης, της αντεπίθεσης, της απειθαρχίας, της ανυπακοής κόντρα στις Σειρήνες της υποταγής και της συναίνεσης στη στρατηγική του κεφαλαίου και στους συνεργούς της. Σ' αυτούς τους αγώνες είναι η διέξοδος όπως έχει αποδείξει η ίδια η ζωή.

Εργάτριες, εργάτες, εργαζόμενοι

Παραμερίστε τους εφιάλτες της εργατικής τάξης, τις ηγεσίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που και στην πρόσφατη μεγαλειώδη πανεργατική απεργία του ΠΑΜΕ τάχτηκαν ανοιχτά ενάντια σ' αυτόν τον αγώνα και βάζουν πλάτη να περάσει η νέα αντεργατική κυβερνητική ολομέτωπη επίθεση.

Συστρατευτείτε στις γραμμές του ΠΑΜΕ για να αποκρούσουμε αποτελεσματικά τη νέα αντεργατική κυβερνητική επίθεση στο εισόδημα, στα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα και να ανοίξουμε δρόμους για την κατάκτηση των δικαιωμάτων που θα αντιστοιχούν στις σύγχρονες ανάγκες μας. Σήμερα είμαστε πιο καλά εξοπλισμένοι από την πλούσια πείρα των προηγούμενων αγώνων μας. Αυτοί οι αγώνες αποτελούν το ασφαλές εφαλτήριό μας για τις νέες μάχες που έρχονται και το νέο έτος. Έχουμε ταξικό προσανατολισμό. Η πάλη μας γίνεται πιο αποτελεσματική γιατί αξιοποιεί και εναλλάσσει όλες τις μορφές του αγώνα και γιατί εντάσσεται σε ένα γενικότερο συντονισμό, σε ένα ευρύτερο μέτωπο όλων των εργαζομένων, όλων των εκμεταλλευόμενων λαϊκών στρωμάτων. Παλεύουμε για το σήμερα στην προοπτική γενικότερων φιλεργατικών και φιλολαϊκών αλλαγών και έτσι η πάλη μας γίνεται πιο σίγουρη και πιο επιτυχής. Ατενίζουμε με αισιοδοξία το νέο έτος γιατί γνώμονάς μας είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία