ΠΡΟΤΑΣΗ των Εκπαιδευτικών του  ΠΑΜΕ

ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ, ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

10 Φλεβάρη Απεργούμε!

 

        www.edupame.gr

 

Συνάδελφε-συναδέλφισσα

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης. Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων. Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή! Συμμετέχουμε, δραστηριοποιούμαστε, αποφασίζουμε! Κανένας εκπαιδευτικός, κανένας ωρομίσθιος, κανένας αναπληρωτής, δεν πρέπει να μείνει στην άκρη και αμέτοχος. Κανένας δε μπορεί να γλιτώσει ή να αντιμετωπίσει μόνος του τη φτώχεια, την ανεργία, τη ζωή χωρίς δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!

Η επίθεση τους δυναμώνει! Η θύελλα των «100 ημερών» γίνεται τυφώνας! Κάτω από τη μπότα του «Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης» της ΕΕ και της κυβέρνησης ξεθεμελιώνουν εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά, μορφωτικά δικαιώματα.

-Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε την πάνω από 10% ονομαστική μείωση των μισθών μέσα από την ονομαστική μείωση των επιδομάτων και την αύξηση της φορολογίας σε αυτά.

-Μειώνεται δραματικά μέχρι 50% το ύψος των συντάξεων μέσα από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους (από το μέσο όρος της τελευταίας 5ετίας στο μέσο όρο του εργάσιμου βίου)!

Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στο Δημόσιο, από 5 έως 17 χρόνια. Την ίδια στιγμή που ο ΟΠΑΔ καταρρέει, το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων έφερε το Ταμείο Πρόνοιας στο χείλος του γκρεμού, έτσι ώστε σήμερα να μη μπορεί να δώσει το ΕΦΑΠΑΞ σε 18000 δικαιούχους!

-Βάλλεται το δικαίωμα στη σταθερή μόνιμη εργασία. Με το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» προωθείται η μείωση των μόνιμων διορισμών (από 5000 σε 3000) η γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της ωρομισθίας, αφού προβλέπεται για το 2010-2011 ότι θα προσληφθούν 7-8 χιλιάδες λιγότεροι αναπληρωτές.

-Με το σχέδιο «Καλλικράτης» συμπληρώνεται το παζλ του αποκεντρωμένου σχολείου, της πρόσληψης κατά τόπο και σχολείο, της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού από τις επιχειρήσεις.

 

Απορρίπτουμε την ιδεολογική τρομοκρατία και τα ψέματά τους ότι «δεν υπάρχει σάλιο» κι’ ότι «τα μέτρα είναι σκληρά αλλά αναγκαία». Είναι «μανούλες» στη χειραγώγηση και στην εξαπάτηση. Τα μόνα αναγκαία μέτρα είναι αυτά που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

«Σάλιο δεν έμεινε» στις τσέπες των εργαζομένων, ακριβώς επειδή «μουσκέψαν στα κέρδη» οι καπιταλιστές!

Τον πόλεμο αυτό μας τον κήρυξαν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΕΒ, ΕΕ, πλουτοκρατία. Ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ όχι μόνο δεν οργανώνει την πάλη των εργαζομένων αλλά και κάνει πλάτες για να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές. Με αποφάσεις των Σωματείων και των Γενικών Συνελεύσεων μας, οργανώνουμε την πάλη από τα κάτω, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ø       Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ø       1900 ευρώ πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Ø       Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30)  και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.

Ø       Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο-επιχείρηση, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.

Ø       Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο και στην εκπαίδευση.

Ø       Όχι στο σχέδιο Καλλικράτης και σε κάθε μορφή αποκέντρωσης και διαφοροποίησης της εκπαίδευσης.

Ø       Όχι στο Σύμφωνο Σταθερότητας και στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Άμεση μείωση τιμών σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (κατάργηση ΦΠΑ). Κατάργηση των διοδίων.  Άμεση αύξηση της φορολογίας του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.

Ø       Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Στην ενιαία επίθεσή τους απαντάμε  ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι μαζί με ενιαία και συντονισμένη αντεπίθεση στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Κλιμακώνουμε με νέες ΓΣ και απεργιακές κινητοποιήσεις και το Μάρτη και τον Απρίλη.

 

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία!

Την κρίση να πληρώσει η ολιγαρχία!

Γενάρης 2010