ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Πλατιά σύσκεψη εργαζομένων στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, Α.Μ.Ε.Α. και Γονιών και Κηδεμόνων, το Σάββατο 24 Οκτώβρη 2009, ώρα 12μμ

στην αίθουσα του 2ου ορόφου επί της  Χαλκοκονδύλη 37

 (πλ. Βάθη, τηλ 2105221411)

 

 

Εργαζόμενοι, στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής, που πότε πληρώνεστε και πότε δεν πληρώνεστε με τις απαράδεκτες συλλογικές συμβάσεις εργασίας τύπου Γ.Σ.Ε.Ε. αλλά και τις υπουργικές αποφάσεις, εργαζόμενοι που εσείς αυτό το διάστημα έχετε μείνει απλήρωτοι, γονείς που καλείστε να πληρώνετε όλο και περισσότερο από την τσέπη σας για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών σας, το πρόβλημα με την υποχρηματοδότηση έχει ένα σαφή στόχο την μείωση των κοινωνικών δαπανών την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ειδικής αγωγής και της πρόνοιας, στ’ όνομα της κρίσης αυτή την φορά.

Για να συγκαλύψουν αυτό  τον στόχο τους και για το πέρασμα της πολιτικής τους, κυβέρνηση, εργοδότες, συμβιβασμένοι συνδικαλιστές σπρώχνουν τους εργαζόμενους να πιέσουν τους ίδιους τους γονείς να βάλουν ακόμη περισσότερο το χέρι στην τσέπη για να πληρώνουν τροφεία, για τα παιδιά τους για να λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης των κέντρων και της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Βεβαίως και αυτοί οι γονείς που πληρώνουν θεωρούν πως πρέπει να πληρώνουν ακόμη περισσότερο.

Γιατί το κράτος, πρέπει αυτή την φορά στ’ όνομα της κρίσης να χρηματοδοτήσει τους "αναξιοπαθούντες" !! επιχειρηματίες για να βγουν και με περισσότερα κέρδη από την κρίση.

Πληρώσαμε την ανάπτυξη τους. Δεν θα πληρώσουμε και την κρίση τους.

Συντονίζουμε τον αγώνα μας, εργαζόμενοι, γονείς και κηδεμόνες, άνθρωποι με αναπηρίες, δεν δίνουμε καμία πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση, γιατί ούτε το φροντιστήριο των παιδιών μας, ούτε η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ, αλλά ούτε και το σούπερ-μαρκετ μας κάνουν πίστωση.

Τη νέα κυβέρνηση με την παλιά πολιτική την ξέρουμε από παλιά όταν ξανά ήταν κυβέρνηση αλλά και τους είχαμε και σαν αξιωματική αντιπολίτευση που στήριζαν την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, όπως τους στηρίζει μαζί με τον Σ.Ε.Β. και αυτή σήμερα.

● Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων στα δικά μας χέρια.

● Γονείς εργαζόμενοι, και ΑΜΕΑ, έχουν κοινά συμφέροντα, έχουν κοινούς στόχους αλλά και αντίπαλους.

● Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα οι εργαζόμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στα ιδρύματα πρόνοιας και στα κέντρα ειδικής αγωγής.

● Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο, έξοδα μεταφοράς, συνοδείας, τροφεία κ.λ.π. για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών τους. Είναι υποχρέωση του κράτους και πρέπει να την αναλάβει.

● Δημοσιοποίηση όλων των Κέντρων.

● Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή.

● Απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης ανοιχτής ή συγκαλυμμένη μέσω των διαφόρων  ΜΚΟ και το αστικών μη κερδοσκοπικού!! Χαρακτήρα εταιρειών.

● Να βρουν το δικό του σχολείο τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες που σήμερα είναι εκτός ειδικής αγωγής.

● Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων του χώρου ανεξαρτήτου σχέση εργασία ή σύμβασης.

● Μαζικές προσλήψεις προσωπικού με βάση τις ανάγκες.

 

- Ομάδα συνδικαλιστών του ΠΑ.ΜΕ. από τον Σύλλογο Εργαζομένων

    στις Μονάδες Ειδικής Αγωγής,

-  Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α.Μ.Ε.Α. Ατικής και Νήσων

-  Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων Σ.Ε.Α.ΑΝ.

-  Π.Α.ΜΕ  Υγείας και Πρόνοιας