ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

 

-Στις 27 Δεκέμβρη 2009 και στις 3  του Γενάρη 2010, στην Ανδριανούπολη σημειώθηκαν φασιστικές επιθέσεις σε βάρος των αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου .
Αστυνομικοί  και Γκρίζοι Λύκοι χέρι -  χέρι οργάνωσαν μια ακόμη προβοκάτσια. Επιτέθηκαν λυσσασμένα,  επιχείρησαν να λιντσάρουν τους αγωνιστές.
 Αντί να συλληφθούν οι  προβοκάτορες - φασίστες, συνελήφθησαν τα θύματα της δολοφονικής επίθεσης και φυλακίστηκαν.
 
Τα μέλη του Λαϊκού Μετώπου, εδώ και μήνες εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική τους δράση με το σύνθημα «Οι ΗΠΑ θα φύγουν από την Τουρκία, αυτή η χώρα είναι δικιά μας πατρίδα!».  Οι αγωνιστές του Μετώπου όπου  κι αν  βρίσκονται  διαδηλώνουν και μαζεύουν υπογραφές με αίτημα να κλείσει η αμερικάνικη βάση του Ιντσιρλίκ στα Άδανα. Εκατοντάδες μέλη του Μετώπου, πριν κανένα μήνα περίπου, είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στη βάση του Ιντσιρλίκ και είχαν καταγγείλει την κυβέρνηση του Τ. Ερντογάν, που είναι υπηρέτης των ιμπεριαλιστών.  Αυτός είναι ο λόγος που η ολιγαρχία άρχισε να  χρησιμοποιεί κάθε μέσο καταστολής για να τρομοκρατήσει τους αγωνιστές.
Στις 16 Δεκέμβρη 2009,  3 φοιτητές- μέλη της Επαναστατικής Νεολαίας, ενώ μοίραζαν αγωνιστικά έντυπα στο κέντρο της Ανδριανούπολης, συνελήφθησαν βίαια, βασανίστηκαν απάνθρωπα και οδηγήθηκαν στις φυλακές με τη δήθεν κατηγορία «προπαγάνδασ παράνομης οργάνωσης». 
Στις 27 Δεκέμβρη, στο ίδιο σημείο φίλοι και συγγενείς των φυλακισμένων συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην παράνομη και άδικη φυλάκιση των 3 φοιτητών. Πρώτα οι ασφαλίτες με πολιτικά και ύστερα, οργανωμένοι από αυτούς οι Γκρίζοι Λύκοι άρχισαν να τους παρενοχλούν.  Παρά τις απειλές, οι διαδηλωτές δεν έκαναν πίσω και συνέχισαν να καταγγέλλουν την αστυνομική συνομωσία, αυτή που στήνει μια νέα  προβοκάτσια.  Αστυνομικοί με πολιτικά και Γκρίζοι Λύκοι χέρι-χέρι χτύπησαν  βάναυσα τους αγωνιστές και επιχείρησαν να  τους λιντσάρουν.  Οι αστυνομικοί ένστολοι αντί να επέμβουν, έπαιξαν τον απλή θεατή και μπήκαν στο προσκήνιο όταν οι «συνάδελφοί» τους, οι ασφαλίτες με πολιτικά είχαν ήδη τελειώσει  το «έργο» τους.  Παρότι οι αγωνιστές ήταν θύματα αυτής της φασιστικής δολοφονικής επίθεσης και παρότι πολλοί ήταν τραυματίες, συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και στο Αστυνομικό Μέγαρο της Ανδριανούπολης και από τους οποίους 2 ακόμη αγωνιστές φυλακίστηκαν.
Στις 3 Γενάρη 2010, εκατοντάδες μέλη του Μετώπου συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη και ξεκίνησαν το δρόμο με 3 πούλμαν με σκοπό να πάνε στην Ανδριανούπολη.   Στα διόδια της Ανδριανούπολης, οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν τα πούλμαν και εμπόδισαν την είσοδό τους  στην πόλη. Επειδή, οι αγωνιστές του Μετώπου δεν αποχωρούσαν από τα δικαιώματά τους και συνέχιζαν να περιμένουν στα διόδια, οι αστυνομικοί και φασίστες που έφεραν μαζί τους από την πόλη ξαναχτύπησαν τον κόσμο χρησιμοποιώντας  ξύλα, δακρυγόνα και νερό με πίεση από τις αστυνομικές αύρες.  Περίπου 10 αγωνιστές τραυματίστηκαν και μερικοί άλλοι συνελήφθησαν. Παρά τους τραυματίες και τις συλλήψεις, τα μέλη του Μετώπου πραγματοποίησαν επί ώρες καθιστική διαμαρτυρία με αίτημα να μπορούν να φτάσουν στην πόλη  για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους φυλακισμένους αγωνιστές και να διαμαρτυρηθούν στις προβοκάτσιες των κρατικών - παρακρατικών μηχανισμών.  Η ίδια πολιτική της καταστολής εφαρμόστηκε και στις άλλες πόλεις της χώρας όπως στο Καρς, όπου στις 3 Γενάρη συνελήφθησαν και βασανίστηκαν άγρια 16 φοιτητές,  όπως στο Ερζίντζαν όπου την ίδια μέρα 11 αγωνιστές δέχθηκαν επίθεση και συνελήφθησαν. 
Στις 4 Γενάρη, ενώ γραφόταν αυτή η είδηση, τα μέλη του Μετώπου συνέχιζαν να περιμένουν στα πούλμαν τους αποφασισμένοι να ακυρώσουν αυτή την παράνομη απόφαση των αρχών που τους απαγόρευε  την είσοδο στην πόλη και να ματαιώσουν αυτή την προβοκάτσια.  Παράλληλα, σε πολλές πόλεις της χώρας, όπως στην Σμύρνη, την Αντάλια, την Άγκυρα, την Μπορούσα οι αγωνιστές βγήκαν στις πλατείες  και διαμαρτυρήθηκαν για τις κρατικές και φασιστικές επιθέσεις. 
Το Λαϊκό Μέτωπο ανακοίνωσε ότι στις 5 Γενάρη θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο κέντρο της Αδριανούπολης μαζί με τους 38 δημοκρατικούς φορείς και κόμματα ενάντια στις προβοκατόρικες επιθέσεις.

 

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΟΕ