ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ

ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ, 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ,

ΣΤΗΝ ΕΔΟΘ (ΠΡΟΞ. ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51)

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η

 επίθεση πλουτοκρατίας, κυβέρνησης, ΕΕ στα λαϊκά δικαιώματα δυναμώνει. Αυτό επιβεβαιώνεται από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τον προϋπολογισμό, τις εξαγγελίες για το ασφαλιστικό και τις πρόσφατες εξαγγελίες περί «νέου συστήματος πρόσληψης των εκπαιδευτικών».

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε απολύτως σαφές ότι θα φορτώσει τα βάρη της κρίσης στις πλάτες της λαϊκής οικογένειας, θα κάνει την παιδεία ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα, ακόμα πιο ταξική, θα ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις, θα υλοποιήσει κατά γράμμα τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πλουτοκρατίας.

Οι εξαγγελίες για «νέο σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών», πάνω απ’ όλα σημαίνουν την καθολική αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα, την κατάργηση του πτυχίου ως μοναδική προϋπόθεση διορισμού. Με εργαλείο τον ΑΣΕΠ, με προσχηματικό τρόπο και στο όνομα της αξιοκρατίας χτυπούν το δικαίωμα της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους, με πλήρη δικαιώματα και ελεύθερο χρόνο, δικαιολογούν και διαιωνίζουν την αδιοριστία και την ανεργία των εκπαιδευτικών.

 

Με τις εξαγγελίες της Διαμαντοπούλου 25.000 συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί (αναπληρωτές – ωρομίσθιοι – ΠΔΣ – Ενισχυτική) βρισκόμαστε στην κυριολεξία «επί ξύλου κρεμάμενοι». Αφού μας κορόιδεψαν και μας έταξαν «λαγούς με πετραχήλια» με τις διάφορες προϋπηρεσίες, τώρα μας πετούν σαν «στημένες λεμονόκουπες». Για την εξέλιξη αυτή ευθύνες έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της συναίνεσης, της συνδιαχείρισης σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) που έσπρωχναν τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν μόνιμο διορισμό με το 30μηνο, 24μηνο, 18μηνο, δηλαδή πρώτα ελαστικές σχέσεις εργασίας και μετά μονιμοποίηση.

Η Υπουργός Παιδείας έκανε καθαρό πως οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών θα γίνονται στα πλαίσια του αποκεντρωμένου-διαφοροποιημένου σχολείου και «ως προς τον τόπο και ως προς το χρόνο», προσλήψεις στο επίπεδο της σχολικής μονάδας και της Περιφέρειας. Στη δαμόκλειο σπάθη της κυβέρνησης μπαίνουν και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, η σταθερή μόνιμη εργασία, αρχής γενομένης από την αξιολόγηση των δόκιμων εκπαιδευτικών.

Στο ίδιο πνεύμα η  Υπ. Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου, αρνείται να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Ωρομισθίων-Αναπληρωτών Αθήνας. Η στάση της αυτή, αν μη τι άλλο, δείχνει αναλγησία, μίσος, απέχθεια και περιφρόνηση στους ανά την Ελλάδα «περιπλανώμενους» ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, που τόσα χρόνια προσπαθούν να βρουν «στον ήλιο μοίρα».

Για μια υπουργό που ο μόνος διάλογος που γνωρίζει είναι αυτός της «διαβούλευσης», δηλαδή ο στημένος διάλογος, η στάση αυτή είναι απολύτως φυσιολογική.

Προφανώς η Υπ. Παιδείας, ό,τι είχε να πει το είπε για τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς: Από το 2011 και μετά, τουλάχιστον οι 40.000 από τις 45.000 που έχουν προϋπηρεσία, θα ξαναπάρουν το δρόμο για τον ΑΣΕΠ, το δρόμο για τον καιάδα της ανεργίας! Με δυο λόγια, τζάμπα τόσα χρόνια μάζευαν προϋπηρεσία...

Η συγκεκριμένη στάση της Υπ. Παιδείας, που χαρακτηρίζεται από αδιαλλαξία, αυταρχισμό και υπεροψία, δείχνει πόσο υποκριτικά είναι τα συνθήματα «πρώτα ο πολίτης», «πρώτα ο μαθητής».

Όμως έχουν γνώση οι φύλακες!

Το κίνημα έχει και τη δύναμη και την εμπειρία να καταργεί στην πράξη τέτοιου είδους πρακτικές και πολιτικές.

Προϋπόθεση, όμως, ενός νικηφόρου αγώνα είναι το κίνημα να στοχεύει στην καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής κι όχι να διαπραγματεύεται επιμέρους ψευτορρυθμίσεις καλλιεργώντας τη λογική του «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Αυτές οι ηττοπαθείς τακτικές είναι που μας οδήγησαν σ’ αυτήν την κατάσταση και δεν μπορούν ούτε τώρα να μας προστατεύσουν από τον οδοστρωτήρα της αντιλαϊκής πολιτικής.

Κλιμακώνουμε την πάλη!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των ωρομισθίων-αναπληρωτών:

Ü    Σάββατο 28 Νοέμβρη, ώρα:12.30 στα Προπύλαια.

Ü    Δευτέρα 30 Νοέμβρη, ώρα 12.30 στο Υπουργείο Παιδείας.

Ü    Κλιμάκωση στις 10 Δεκέμβρη με συμμετοχή στα πανελλαδικά-πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια.

Απαιτούμε απεργία στις 17 Δεκέμβρη από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΟΙΕΛΕ με αιχμή το ασφαλιστικό αλλά και το δικαίωμα στη σταθερή μόνιμη εργασία.

              ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

P     Κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς τώρα.

P     Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Κατάργηση του ΑΣΕΠ.

P     Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης (stage, ωρομίσθιοι, αναπληρωτές).

P     Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

P     Όχι στο νέο σύστημα πρόσληψης και «αξιολόγησης» των εκπαιδευτικών.

P     Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα όλων των ωρομισθίων.

P     Όχι στην αξιολόγηση της προσαρμογής και της υποταγής στο σχολείο-επιχείρηση, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

P      

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ-ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ :

 

·         Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΚΑΙ Η ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

·        Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ  29  ΝΟΕΜΒΡΗ  2009

ΩΡΑ  12  ΤΟ  ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΣΤΟ  ΚΤΗΡΙΟ  ΤΗΣ  ΕΔΟΘ, (ΠΡΟΞΕΝΟΥ  ΚΟΡΟΜΗΛΑ  51)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ο  ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΙ’  ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ!