ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

            1  2  3  4

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 – 57.18.023 / 6980305482

 

Προς

Αντιδήμαρχο για Θέματα Παιδείας

Κο. Αρβανίτη Θεόδωρο

Σε πρόσφατη σύσκεψη, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Περιστερίου, μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός του Περιστερίου, ειδικότερα στα ζητήματα της παιδείας(στεγαστικό, κτιριακό, ελλείψεις καθηγητών – δασκάλων, συγχωνεύσεις κ.ά.), συζητήθηκε επιπλέον ότι από την έναρξη της καινούριας σχολικής χρονιάς, επιπρόσθετα θα έχει να αντιμετωπίσει και την ελλειπή καθαριότητα στα σχολεία.

Πάνω από 60 εργαζόμενες στα σχολεία δεν έχουν καμία μα καμία εξασφάλιση, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς για την συνέχιση της εργασίας τους. Αυτό σημαίνει ότι κοντά στο 1/3 των σχολείων της πόλης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αφήνονται στην κυριολεξία, στη χειρότερη περίπτωση, έρμαια της μοίρας, στην καλύτερη, θα καλεστούν οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να λύσουν μόνοι τους το πρόβλημα.

Η συγκεκριμένη αρμοδιότητα, βάση του νόμου του Ν. Καλλικράτη και όσων τον αποδέχτηκαν ως θετική πρόκληση -  εξέλιξη, ή όπως αλλιώς την αναφέρουν, μεταφέρεται αποκλειστικά στους Δήμους. Ξεκινώντας από αυτήν την παράμετρο, η Λαϊκή Επιτροπή με εκπροσώπους Γονέων -  Δασκάλων – Καθηγητών μα και εργαζομένων (καθαριστριών),  αποφασίσαμε να προβούμε στις 29/05/2012 και ώρα 10:00π.μ. στο γραφείο σας, σε αγωνιστική παράσταση, έτσι ώστε να μας απαντήσετε για τις προθέσεις σας για την εξασφάλιση της εργασίας των συγκεκριμένων εργαζομένων και με αίτημα αιχμής για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.