ΕΣΑΚ  ΔΕΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Π.Ε  ΣΥΡΟΥ -ΤΗΝΟΥ –ΜΥΚΟΝΟΥ

Η σωματική ακεραιότητα των μαθητών είναι αδιαπραγμάτευτη

 

    Η πρόσφατη μεταφορά μαθητών δημοτικού με ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο (και μάλιστα στο χώρο αποσκευών του οχήματος!) στη Νάξο ,έπειτα από καταγγελία μητέρας μαθητών, έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τη σκανδαλώδη καταστρατήγηση των όρων των συμβάσεων, που αφορούν στις μεταφορές  μαθητών  μεταξύ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων και ΚΤΕΛ.

   Η «αποθήκευση» των μαθητών ως εμπορευμάτων στο πορτ μπαγκάζ  του Ι.Χ οδηγού του ΚΤΕΛ αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου στην προβληματική και ανεξέλεγκτη διαδικασία  μεταφοράς  μαθητών, με δεδομένες τις ευθύνες τόσο των αρμοδίων υπηρεσιών της Α/θμιας εκπαίδευσης όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίες, αν και έχουν γνώση, συγκαλύπτουν τις παράνομες πρακτικές ορισμένων και ανανεώνουν τις ισχύουσες συμβάσεις ,δεδομένης και της μονοπωλιακής θέσης του ΚΤΕΛ.

   Καταδικάζουμε την απαράδεκτη και επιπόλαιη συμπεριφορά όσων θέτουν σε διακινδύνευση τη σωματική ακεραιότητα των μαθητών, στο όνομα της κερδοσκοπίας.

   Παράλληλα καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Α/θμιας εκπαίδευσης  και της τοπικής αυτοδιοίκησης ,αντί να παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, να :

·       επαναπροσδιορίσουν τη λειτουργία του συστήματος μεταφοράς των μαθητών με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες και όχι την κερδοσκοπική αδηφαγία της όποιας Α.Ε.

·       ελέγξουν αυστηρά τους όρους των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί

   Τέλος καλούμε τους συλλόγους γονέων και την εκπαιδευτική κοινότητα να τοποθετηθούν και να αναδείξουν το πρόβλημα, συμβάλλοντας στη λύση του.