ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ, {Σ.Ε.Α.ΑΝ.}

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ και φαξ: 210 5221411

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ

 

 

Πέμπτη 22 Μάη, ανάπηροι γονείς και κηδεμόνες, εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή-εκπαίδευση, εκπαιδευτικοί, ΟΛΟΙ στο  δρόμο του αγώνα.

Μεγάλη συγκέντρωση ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, στην Ομόνοια 6.30 το απόγευμα και πορεία στη Βουλή.

 

Διαδηλώνουμε για:

Ø         Την απόσυρση του  νομοσχεδίου της κυβέρνησης, που ιδιωτικοποιεί παραπέρα την ειδική αγωγή και την κατάργηση όλων των προηγούμενων νόμων του ΠΑΣΟΚ που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση.

Ø         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν  ειδική αγωγή για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Ø         Να βρουν το δικό τους σχολείο τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, που σήμερα είναι εκτός ειδικής αγωγής.

Ø         Να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν  τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών τους.

Ø        Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ωρομίσθιων, αναπληρωτών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην ειδική αγωγή.

Ø        Μαζικές προσλήψεις όλων των ανέργων ειδικών εκπαιδευτικών και επαγγελματιών για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες του χώρου της ειδικής αγωγής.

 

Η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση στη Βουλή του νομοσχεδίου, που ενισχύει την εμπορευματοποίηση των αναγκών για εκπαίδευση των  παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες.

Νομοσχέδιο που, φορτώνει παραπέρα τα βάρη της εκπαίδευσης και αποκατάστασης των παιδιών με αναπηρίες στις οικογένειές τους, ελαστικοποιεί παραπέρα τις εργασιακές σχέσεις εκπαιδευτικών και εργαζόμενων στην Ε.Α. και θέλει οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στην Ε.Α, να γίνουν διαφημιστές- πωλητές των διαφόρων προϊόντων των εταιρειών παραγωγής και διακίνησης ειδών για αναπήρους ( διαγνωστικό- υποστηρικτικό υλικό).

   

Θα πουν κάποιοι: «Μα δεν έχει θετικά αυτό το νομοσχέδιο, γιατί ζητάτε την απόσυρση του;»

Ζητάμε την απόσυρσή του και το καταγγέλλουμε, γιατί είναι αντιαναπηρικό και αντιλαϊκό για τους παρακάτω λόγους:

1.      Γιατί συγκαλύπτει, και δεν  αντιμετωπίζει το μέγα πρόβλημα της ειδικής αγωγής στη χώρα μας. Συνεχίζει το μαζικό κοινωνικό έγκλημα με θύμα τα 185.000 παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, που σύμφωνα  με στοιχεία του Υπουργείου, βρίσκονται σήμερα εκτός Ε.Α, ή κλεισμένα στα σπίτια τους ή στην κυριολεξία παρκαρισμένα στα λεγόμενα κοινά σχολεία να σπρώχνουν το χρόνο.

2.      Γιατί για το Ν.σ. δεν υπάρχουν ο ιδιωτικός τομέας ειδικής αγωγής, ή τα κέντρα ειδικής αγωγής των διαφόρων Μ.Κ.Ο., που εποπτεύονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  ούτε αναγνωρίζεται ότι οι γονείς πληρώνουν και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσα κι έξω από το δημόσιο τομέα της ειδικής αγωγής, στις επιχειρήσεις, αλλά και στις Μ.Κ.Ο., για τις ανάγκες εκπαίδευσης των παιδιών τους. Και όλα αυτά, γιατί συνειδητά το νομοσχέδιο θέλει να φορτώσει ακόμη περισσότερα βάρη στους γονείς των παιδιών από τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να ενισχυθεί παραπέρα ο επιχειρηματικός τομέας στην ειδική εκπαίδευση, ο οποίος  έχει ήδη εξασφαλίσει  ανάλογο θεσμικό πλαίσιο για τη δράση του (Νόμος περί Εμπορικών Εταιρειών-2817/2000 και 3194/2003).Γιαυτό  και λέμε ότι η προώθηση του νομοσχέδιου έχει να κάνει με την προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανιστεί ως «κοινωνικά ευαίσθητη» και ακόμη ότι μπορεί να είναι με κάποιους σκληρή, αλλά με αυτούς που έχουν πραγματικά «ΑΝΑΓΚΗ», κάνει το χρέος της!

Η τακτική γνωστή και η πολιτική ίδια και ενιαία με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ και την κυβέρνηση σήμερα της Ν.Δ, σαν τους δολοφόνους που  κλαίνε στις κηδείες των θυμάτων τους. Από την μία μεριά έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε χώρα παραγωγής αναπήρων, εξαθλιώνουν τη νεολαία, τους ανάπηρους, τους άνεργους, τους εργαζόμενους και από την άλλη πουλάνε κοινωνική ευαισθησία για  ανάπηρους,  φτωχούς, και εξαθλιωμένους.

Η μόνη ευαισθησία που έχουν, είναι αυτή των δεικτών της Ο.Ν.Ε., της Λισαβόνας, της κερδοφορίας του κεφαλαίου, του δείκτη του χρηματιστηρίου. Γι’ αυτό είναι υποκριτική η αναγνώριση της υποχρεωτικότητας της ε.α., η οποία  βεβαίως γίνεται κάτω από την πίεση του αναπηρικού κινήματος.  Θέλουν και αυτή την «αναγνώριση» να τη χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι για το πέρασμα του νομοσχέδιου.

Προκαλεί ο τσαμπουκάς, Υπουργός των ιδιωτικοποιήσεων, Ε. Στυλιανίδης, με το να λέει ότι όσα παιδιά με αναπηρίες θέλουν να πάνε σχολείο, υπάρχουν σχολεία και δομές της Ε.Α για να ενταχθούν.

 

Σε ποια σχολεία;  Ακόμη και αυτά, τα ελάχιστα που υπάρχουν, λειτουργούν τους 6 μήνες από τους 9 της σχολικής χρονιάς, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς και ειδικό υποστηρικτικό προσωπικό, με αναπληρωτές, ωρομίσθιους και συμβασιούχους.

Ακόμα και όταν είναι ανοιχτά, στην συντριπτική τους πλειοψηφία υπολειτουργούν.

 

Ανάπηροι που σέβεστε τον εαυτό σας, γονείς και κηδεμόνες, που εξαθλιώνεστε και οδηγείστε στην απόγνωση, εκπαιδευτικοί με επίγνωση του κοινωνικού σας ρόλου,

 

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…

 

Ειδικοί εκπαιδευτικοί και ειδικό υποστηρικτικό προσωπικό, άνεργοι και υποαπασχολούμενοι,

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Γυρίστε την πλάτη στις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΕΣΑΜΕΑ (………), ΟΛΜΕ (θεωρεί βάση διαλόγου- θετικό το σχέδιο νόμου),  ΔΟΕ ( παρά την απόφαση για απόσυρση, δεν εναντιώνεται κάθετα), ηγετικές ομάδες που βρίσκουν θετικά στο νομοσχέδιο, συμμετέχουν στους διαλόγους απάτη ή σφυρίζουν αδιάφορα, φτάνει να μπορούν να ροκανίζουν το χρόνο και κάποιοι άλλοι ειδικοί σαν τρωκτικά το χρήμα από τα διάφορα προγράμματα.

Ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις, που μιλούν για απόσυρση ή  ετοιμάζονται μόνο με την κατάθεση του Ν.σ να αντιδράσουν ,ενώ τόσο καιρό κοιμίζουν τον κόσμο. Αυτό γίνεται στα πλαίσια της αντιπολιτευτικής τακτικής ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΣΥΝ- ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν να ψαρέψουν στα θολά νερά από τη γενικευμένη δυσαρέσκεια του κόσμου.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ,

Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της μεγάλης συγκέντρωσης για την ειδική αγωγή την Πέμπτη 22 του μήνα και την πορεία στη Βουλή.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΑΑΝ και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.

16/05/2008