ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

 

          «Δηλώνω υπεύθυνα ότι επιτρέπω στην μαθήτρια ............ της Γ’ Τάξης να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις ‘επίθεσης φιλίας’ προς τους ξένους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας ώστε να  αντιστραφούν οι αρνητικές εικόνες  που εξέπεμψαν τα διεθνή ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Οι εκδηλώσεις οργανώνονται με πρωτοβουλία της Μάγια Τσόκλη (βουλευτή Επικρατείας και εισηγητή του κοινοβουλευτικού τομέα τουρισμού του ΠΑΣΟΚ) (...) και θα λάβουν χώρα την Τρίτη 1/6/2010 από 16:00-18:00 στο λιμάνι του Πειραιά. Οι μαθήτριες του σχολείου μας θα μοιράσουν στους τουρίστες που αναχωρούν δώρα σε συσκευασίες του ΕΟΤ».

          Η παραπάνω υπεύθυνη δήλωση μοιράστηκε στους γονείς των μαθητριών της Γ’ τάξης του Ραλλείου Πειραματικού Γυμνασίου.

            Πρόκειται για συνέχεια της ενορχηστρωμένης επίθεσης που ασκούν κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ, τα γνωστά παπαγαλάκια των ΜΜΕ, μεγαλοξενοδόχοι-μεγαλέμποροι, εφοπλιστές, αλλά και άλλοι «σκοτεινοί» μηχανισμοί, σε βάρος του δίκαιου αγώνα των ναυτεργατών, που παλεύουν να περιφρουρήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία με αξιοπρεπή μισθό, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, Ασφάλιση και συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Ενάντια στην άρση του καμποτάζ και την πλήρη απελευθέρωση της ασυδοσίας των εφοπλιστών, να πληρώνουν όποιον θέλουν, όσο θέλουν και όποτε θέλουν. Ασυδοσία που οι εργαζόμενοι της στεριάς έχουν πληρώσει ακριβά, όχι μόνο με την δραματική αύξηση της τιμής των εισιτηρίων, αλλά και με την ίδια τους τη ζωή (βλ. express Σάμινα).

            Στα πλαίσια αυτά, οι μεγαλέμποροι της Αθήνας και του Πειραιά καλούν σε δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού τη Δευτέρα 31/5, μέρα της ναυτεργατικής Απεργίας, ενώ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (σαν τη Μάγια Τσόκλη και άλλους τοπικούς άρχοντες) σε «επίθεση φιλίας» προς τους τουρίστες, που τάχα πλήττονται από τις απεργίες, την Τρίτη 1/6.

            Τα νέο στοιχείο είναι η προσπάθεια να εμπλέξουν μαθητές Γυμνασίου στα αντεργατικά τους σχέδια. Ουσιαστικά, να στρέψουν παιδιά, ενάντια στους ίδιους τους γονείς τους, καλλιεργώντας τον σάπιο «κοινωνικό αυτοματισμό». Ένα έργο στο οποίο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (και όχι μόνο) έχει πρωτοστατήσει τα τελευταία χρόνια, κατασυκοφαντώντας κάθε λαϊκό αγώνα (αγρότες, ναυτεργάτες, εκπαιδευτικούς, νεολαία κλπ…). Πράγματι, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ο λόγος για τον οποίο σύσσωμη η άρχουσα τάξη πριμοδότησε την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», που λέει και ο Λαός μας.

Ταυτόχρονα, επιχειρούν να δηλητηριάσουν από μικρή ηλικία τα παιδικά μυαλά με τις κάλπικες αξίες του κεφαλαίου και του καπιταλισμού, πως οι Απεργίες κάνουν κακό, πως οι Εργατικοί Αγώνες δημιουργούν προβλήματα και φέρνουν ανεργία.

            Δεν μας ξαφνιάζει βέβαια κάτι τέτοιο και δεν είναι η πρώτη φορά. Τέτοια σχολεία θέλουν και τέτοιους εργαζόμενους επιθυμούν να διαμορφώσουν Υποταγμένους στα καπιταλιστικά ιδεώδη από τα γεννοφάσκια τους. Μια ματιά στα σχολικά βιβλία, στο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων στην Έκθεση, στη δραματική μείωση της ύλης στα θετικά μαθήματα, που είναι κρίσιμα για τη δυνατότητα του παιδιού να κατανοήσει τον κόσμο, δείχνουν πώς θέλουν τα παιδιά της εργατικής τάξης, αμόρφωτα, έρμαιο στις ορέξεις τους.

Αλήθεια, τι βαθμό θα έπαιρνε το «νέο αυτό σχολείο» στην περίφημη αξιολόγηση της σχολικής μονάδας; Σίγουρα άριστα. Αυτό εννοούν όταν λένε σχολείο ανοικτό στην τοπική κοινωνία, να βάζει τα παιδιά να έρχονται σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους γονείς τους.

Μετά από την αποφασιστική παρέμβαση του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών η συμμετοχή του σχολείου σε αυτή την φιέστα ακυρώθηκε.

            Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις μεθοδεύσεις. Να διδάξουν στα παιδιά το μάθημα του Αγώνα και της Αξιοπρέπειας. Να γυρίσουν την πλάτη στην πλουτοκρατία και στους μηχανισμούς της, που μπολιάζουν τις συνειδήσεις των παιδιών με τις σάπιες ιδέες του συστήματος. Εκπαιδευτικούς που ορθώνουν το ανάστημά τους έχει ανάγκη ο Λαός μας. Αυτό το δρόμο βαδίζουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί και θα βαδίσουν στο μέλλον ακόμα περισσότεροι. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς Δευτέρα 31/5 16:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.

 

Πειραιάς, 30/5/2010