Ερώτηση του ΚΚΕ για τους ωρομίσθιους - αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

14/11/2007 22:25

    ΕΡΩΤΗΣΗ
    Προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων 
    Θέμα: Για τους ωρομίσθιους - αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.  

    Οι χιλιάδες «όμηροι» εκπαιδευτικοί -αναπληρωτές και ωρομίσθιοι- των αντιλαϊκών, αντεργατικών και κυρίως αντιεκπαιδευτικών πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που απαρέγκλιτα εφαρμόζονται από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όπως πριν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, βρίσκονται μπροστά σε τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Η αβεβαιότητα για το μέλλον τους είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα που ταλανίζει τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν ξέρουν τι θα γίνει την επόμενη χρονιά και αν θα έχουν δουλειά. Όταν μάλιστα βλέπουν να δημιουργούνται «παρατράγουδα» και στη διαδικασία των προσλήψεων των αναπληρωτών η αβεβαιότητά τους μεγαλώνει περισσότερο.

    Συγκεκριμένα:

    - Στις 3/7/2007 δημοσιοποιήθηκε («ΘΕΣΣΑΛΙΑ» Βόλου) η πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ 16-01, ΠΕ 16-02 και ΤΕ 16 Μουσικής για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών των δημοσίων σχολείων Α’ βαθμιας και Β’ βαθμιας εκπαίδευσης κλπ. Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες από το Υπουργείο Παιδείας προσλήψεις αναπληρωτών.
    - Στη συνέχεια στις 18/10/2007 δημοσιοποιήθηκε η πρόσκληση υποψηφίων εκπαιδευτικών («ΘΕΣΣΑΛΙΑ» Βόλου) για πρόσληψη 128 ατόμων ΠΕ και Ωδειακής για Μουσικά Σχολεία. Έγιναν οι προσλήψεις και όλως παραδόξως προσλαμβάνονται και πάλι ως αναπληρωτές οι 6 πρώτοι που είχαν προσληφθεί και στις 3/10/07 για τη Γενική Παιδεία.
    - Οι ωρομίσθιοι εργάζονται 6 ώρες την εβδομάδα σε 2 ή 3 χωριά με αμοιβή 7,7 ευρώ την ώρα. Είναι ντροπή για το κράτος, περιφρόνηση για το εκπαιδευτικό έργο και την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών αυτή η αμοιβή.

        Μετά τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

 Θα καταργήσει η κυβέρνηση των απαράδεκτο καθεστώς των ωρομισθίων και αναπληρωτών καθηγητών και θα προχωρήσει στην κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών με την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού μέσα από μια σύγχρονη επετηρίδα;
Γιατί υπήρξαν διπλές προσλήψεις στο Νομό Μαγνησία και γιατί δεν δημοσιοποιήθη­καν οι προσλήψεις Μουσικών ΠΕ αναπληρωτών.
 

 

    Οι βουλευτές

    Νίκος Γκατζής Τάκης Τσιόγκας Αχιλλέας Κανταρτζής

 

http://www.esos.gr