ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ- ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΚΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ.

 

ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ

  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 16 ΑΠΡΙΛΗ 2008.

 

 

«ΠΙΛΟΤΟΣ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ  ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

 ΑΔΕΔΥ.

 

Η κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού οικονομίας, εξήγγειλε  τη νέα εισοδηματική πολιτική, προκλητικότερου εμπαιγμού, εντονότερης λιτότητας και κοροϊδίας για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Με άλλοθι την επίκληση στην υπογραφή της διετούς Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του ενός Ευρώ!!! «ψίχουλο», που συνυπέγραψαν στη ΓΣΕΕ οι ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ με τον ΣΕΒ, και επιδοκίμασε το ΠΑΣΟΚ μαζί με  την κυβέρνηση.  Με αυτήν την εισοδηματική πολιτική, οι αυξήσεις της οποίας κινούνται κάτω από τον επίσημο τιμάριθμο μειώνεται παραπέρα η αγοραστική δύναμη του  εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι όπως όλοι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο κύμα των αυθαίρετων ανατιμήσεων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα φάρμακα με αποτέλεσμα να αδυνατούν να επιβιώσουν μέσα στο υπαρκτό φάντασμα της φτώχιας και της εξαθλίωσης.  Σε μια περίοδο λοιπόν που η ακρίβεια βασικών ειδών  και υπηρεσιών φουντώνει, οι «αυξήσεις» που προκύπτουν συνολικά με, την κυβερνητική εισοδηματική πολιτική των δύο δόσεων, καθώς και με την ενσωμάτωση στο βασικό μισθό του 1/3 του κινήτρου απόδοσης, θα κυμανθούν μεσοσταθμιστικά, λίγο πιο πάνω από το 3%, αποδίδοντας «αύξηση» στους μισθούς κάτω και από ένα Ευρώ την ημέρα, ακολουθώντας πιστά και αυτές τα κατάπτυστα  πρότυπα της  Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψε η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, θα πρέπει να καταδικάσουν την κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που επικροτεί έμμεσα αυτή την πολιτική σε βάρος τους. Θα πρέπει όμως άμεσα να καταδικάσουν και τις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, που συνέπραξαν με τον ΣΕΒ και με την κυβέρνηση στον οικονομικό στραγγαλισμό των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και έγιναν  προκάλυμμα της κυβέρνησης για την επίθεση σε βάρος και των δημοσίων υπαλλήλων. Πρέπει ταυτόχρονα να γυρίσουν την πλάτη και στις ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΑΠ(ΣΥΝ) οι οποίες στην ΑΔΕΔΥ καταψήφισαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στις 16 Απρίλη, για τη διεκδίκηση των οικονομικών και των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι ηγεσίες αυτές με τις επιλογές τους είναι συνένοχες, γιατί αφήνουν στο απυρόβλητο την κυβέρνηση και ουσιαστικά την διευκολύνουν να υλοποιεί τους αντιλαϊκούς-αντεργατικούς σχεδιασμούς της.

Μετά και από αυτή τη συμπαιγνία, εκείνο που προέχει είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους δυναμώνοντας το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ. Πρωτοστατώντας παντού για κήρυξη απεργίας στις 16 του Απρίλη, μαζική συμμετοχή σε αυτή και στα συλλαλητήρια της ίδιας μέρας. Παίρνουμε κάθε μέτρο για την επιτυχία και αυτών  των  κινητοποιήσεων και τη συνέχιση του αγώνα.