Τώρα δεν πληρώνουν ούτε και τις υπερωρίες των εκπαιδευτικών!

 

 

www.edupame.gr

 

Η κυβέρνηση δε σταματά στις περικοπές των αμοιβών των εκπαιδευτικών στα εξεταστικά κέντρα! Τώρα, δεν πληρώνει και τις υπερωρίες και τα οδοιπορικά για την περασμένη σχολική χρονιά!

Μόλις προχθές, το υπουργείο έθεσε, προκλητικά, θέμα δημοσίου συμφέροντος (από την αποχή των καθηγητών απ’ τη διόρθωση γραπτών) και «διέρρευσαν» στις εφημερίδες μέχρι και ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης!

Τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να πληρώσει τις υπερωρίες και τα οδοιπορικά των εκπαιδευτικών.

Στην προχθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών, για το θέμα των περικοπών των αμοιβών των βαθμολογητών, τους μεταφέρθηκε ότι οι εκπαιδευτικοί δε θα πληρωθούν τις υπερωρίες και οδοιπορικά για την περασμένη σχολική χρονιά! Η πρόκληση ξεπερνά κάθε όριο και η κυβέρνηση, εκτός απ' τις περικοπές, ανοίγει το δρόμο της στάσης πληρωμών σε δεδουλευμένα!

Στους 12.000 εκπαιδευτικούς των βαθμολογικών κέντρων, για τους οποίους οι αμοιβές μειώνονται από 5% έως 63%, προσθέτονται και οι 6.000 εκπαιδευτικοί που δε θα πληρωθούν για εργασία που έχουν, ήδη, κάνει! Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι πρόκειται για επιθετική και ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης, η οποία κρατάει ομήρους και χιλιάδες μαθητές και γονείς, παίζοντας με την αγωνία τους.

 

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς

¨      Σε επ' αόριστον αποχή, μέχρι η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αίτημα για πληρωμή σύμφωνα με τα περσινά επίπεδα.

¨      Να καταβληθούν αμέσως όλα τα δεδουλευμένα – υπερωρίες και οδοιπορικά.

 

Δεν έχουμε καμία ευθύνη ούτε για τα ελλείμματα, ούτε για τα χρέη!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ–ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

 

 

 

Όλοι με το ΠΑΜΕ στην πανεργατική απεργία της 23 Ιούνη

και στη συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10 π.μ.

 

 

 

Αθήνα 18/6/2010