ΕΝΙΑΙΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ. και  φαξ: 210 52 21 411, email: info@goneisamea.gr, www.goneisamea.gr

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη νέα σχολική χρονιά

 

Τετάρτη 19/09, στις 12 μ.μ. διαδηλώνουμε μαχητικά στο Υπ. Παιδείας στη Νερατζιώτισσα

 

Όλοι στον Αγώνα!!!

ΟΧΙ στο κλείσιμο των ειδικών σχολείων!

 

Τα βάρβαρα μέτρα συγκυβέρνησης και ΕΕ δεν θα περάσουν!!!

Μας οδηγούν στον μεσαίωνα δε θα τους αφήσουμε!

 

Γονείς και κηδεμόνες, σήμερα ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά αλλά είναι ζητούμενο αν και ποια ειδικά σχολεία θα ανοίξουν λόγω της υποχρηματοδότησης, καθώς η μεταφορά των παιδιών βρίσκεται στον «αέρα», ενώ με πρόσχημα την κρίση οι διορισμοί εκπαιδευτικών που θα γίνουν τη φετινή σχολική χρονιά θα είναι μειωμένοι κατά 60% με αποτέλεσμα, ιδιαίτερα, τα ΕΕΕΕΚ που εξαρτώνται αποκλειστικά από τους διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών, να μη λειτουργήσουν ή να λειτουργήσουν με σοβαρές ελλείψεις, . Ήδη, σήμερα, μια σειρά από ειδικά σχολεία δε θα κάνουν αγιασμό και κάποια θα κάνουν μόνο αγιασμό ενώ έχουν ανακοινώσει ότι δε θα λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες.

Την ίδια στιγμή, ένα από τα μεγαλύτερα ειδικά σχολεία, ιδιωτικού δικαίου, το «Σικιαρίδειο» με 200 μαθητές με νοητική υστέρηση ανακοίνωσε ότι δεν θα ανοίξει  για φέτος εκτός και αν οι γονείς δεχτούν να καταβάλουν τα επιδόματα των παιδιών τους στο «ίδρυμα» για να καλύψουν την κρατική υποχρηματοδότηση. Ενώ το «Θεοτόκος» ,το μεγαλύτερο του είδους του, ανακοίνωσε ότι θα βάλει τροφεία για τους μαθητές 250 € το μήνα για κάθε μαθητή. Πράγμα που σημαίνει ότι και άλλοι μαθητές θα διωχτούν από τα κέντρα ειδικής αγωγής γιατί απλά οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν. Ταυτόχρονα, σε πολλά κέντρα ειδικής αγωγής, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, γονείς εκβιάζονται με νέες αυξήσεις στα τροφεία.

Εμείς οι γονείς των ΑΜΕΑ δεν το βάζουμε κάτω. Σωτηρία για τον καθένα ξεχωριστά δεν μπορεί να υπάρξει. Τα δικαιώματα των παιδιών μας, μόνο με τον ασυμβίβαστο, συλλογικό μας αγώνα, μαζί με το αγωνιστικό, αναπηρικό κίνημα και το ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζόμενων μπορούμε να τα προασπίσουμε και να τα επιβάλουμε. Οι εξελίξεις στην ειδική αγωγή δεν είναι άσχετες με τις εξελίξεις στην παιδεία αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των αναπήρων των φτωχών λαϊκών οικογενειών.

Πιο συγκεκριμένα, η συγκυβέρνηση προχωράει σε σφοδρή επίθεση ενάντια στα δικαιώματα και τις ζωές μας. Έχουν αποφασίσει την μείωση 33% των ήδη πενιχρών προνοιακών επιδομάτων και σχεδιάζουν την επιβολή εισοδηματικών(περιουσιακών και άλλων) κριτηρίων. Κατακρεουργούν τις κοινωνικές δαπάνες για την υγεία, την πρόνοια, , την ειδική αγωγή για να μεταφέρουν κονδύλια στη στήριξη της κερδοφορίας των μονοπωλίων, για να δημιουργήσουν νέους χώρους επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

          Το ίδιο διάστημα οι οικογένειές μας έχουν περιέλθει σε τραγική κατάσταση καθώς αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας για τα φάρμακα,  και τις αναγκαίες εξετάσεις και θεραπείες, ακόμα και γι’ αυτά που υποτίθεται ότι καλύπτονται από τον κανονισμό γκιλοτίνα του ΕΟΠΥΥ. Αφού έχει φτάσει αυτός ο οργανισμός να μας οφείλει πάνω από τα 100.εκατ. €, ενώ κινδυνεύουμε να αφήσουμε τα παιδιά μας χωρίς θεραπείες. Δεν θα σταματήσουν πουθενά, εάν εμείς με τον συλλογικά οργανωμένο αγώνα μας δεν απαντήσουμε στην βαρβαρότητα.

Αποδείχθηκε περίτρανα αυτό για το οποίο έγκαιρα το αγωνιστικό γονεϊκό και αναπηρικό κίνημα είχε προειδοποιήσει! Δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

 Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ και της ΕΣΑΜΕΑ είναι συνένοχες στο έγκλημα. Χρόνια τώρα αλλά και πρόσφατα καλλιεργούσαν αυταπάτες. Συνειδητά εξαπατούσαν. Για αυτό στήριξαν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, την απογραφή και τον κανονισμό καρμανιόλα τον ΚΕΒΑ. Ήξεραν για το σχέδιο κατακρεούργησης των επιδομάτων και όμως σφύριζαν αδιάφορα αρνούμενοι όλο το προηγούμενο διάστημα να οργανώσουν κινητοποιήσεις. Και τώρα υποκριτικά διαμαρτύρονται για να εκτονώσουν και να επανεγκλωβίσουν την δυσαρέσκεια του κόσμου. Η πανελλαδική κινητοποίηση που έχουν ανακοινώσει για τις 27/09 δεν πρέπει να αφεθεί στα χέρια τους. Άλλωστε κάτω από την όξυνση των προβλημάτων, την πίεση του κόσμου αλλά και της μαχητικής κινητοποίησης της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου στις 30/08 αναγκάστηκαν και την προκήρυξαν για να την χρησιμοποιήσουν σα μέσο εκτόνωσης, αφήνοντας στο απυρόβλητο την πολιτική της συγκυβέρνησης, της τρόικα και της ΕΕ πράγμα που επιβεβαιώνεται με το γράμμα τους προς τον πρωθυπουργό στις 05/09 στο οποίο εκφράζουν τη στήριξή τους στο σύνολο των μέτρων της κυβέρνησης ζητώντας, για να θολώσουν τα νερά, εξαιρέσεις για τα ΑΜΕΑ. Μα, πως μπορούν να εξαιρεθούν τα ΑΜΕΑ από τα μέτρα και τις επιπτώσεις τους όταν χτυπιέται η ίδια η οικογένεια του ανάπηρου.

Είναι επικίνδυνοι απομονώστε τους, πυκνώστε τις γραμμές του Ενιαίου Συλλόγου, δυναμώστε τη ΣΕΑΑΝ

 

Σε όλα αυτά η μόνη απάντηση είναι ο συλλογικός, οργανωμένος αγώνας σε αγωνιστική συμπαράταξη με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα,  την ΣΕΑΑΝ και την κοινωνική συμμαχία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Μπορούμε  και πρέπει με τον αγώνα μας να ακυρώσουμε στην πράξη τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, κεφαλαίου και ΕΕ.

 

 

 

Πλαίσιο κειμένου: Αγώνας τώρα:
1. Να απαιτήσουμε να ανοίξουν κανονικά όλα τα ειδικά σχολεία με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, πλήρως στελεχωμένα,  χωρίς τροφεία, με λυμένο το θέμα της μεταφοράς των παιδιών με δημόσια ασφαλή μέσα και ειδικό προσωπικό
2. Ενάντια στην κατακρεούργηση των επιδομάτων, ούτε 1€ δεν θα δεχτούμε περικοπή. 
3. Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000€ για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
4. Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς. Να μη μείνει κανείς χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείε.
5. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία πρόνοια και ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Aπαιτούμε να ανοίξει τώρα το Σικιαρίδειο με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς τροφεία, στην προοπτική δημοσιοποίησης όλων των ιδωτικού δικαίου κέντρων ειδικής αγωγής.

 

Kανένας μόνος του στη θύελλα!

Eνημέρωσε για τα προβλήματα του σχολείου σου τον ενιαίο σύλλογο στα τηλ: 210 5221411 ή στο email: info @goneisamea.gr

 

Διώχνουν κάποιο παιδί από το ειδικό σχολείο επειδή ο γονιός του δεν έχει να πληρώσει ή δεν μπορεί ο ίδιος να το μεταφέρει; Ενημερώστε το σύλλογό!

Όλοι μαζί μπορούμε να επιβάλλουμε να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς σχολείο

 

Όλοι για έναν και ένας για όλους!

 

Όλοι την Τετάρτη 19/09 έξω από το Υπ.Παιδείας

Όλοι στις 27/09 στο πανελλαδικό συλλαλητήριο 9:30 Π.Μ. Πλατεία Βάθη

Το Δ.Σ  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ