ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΜΙΚΡΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΜΥΩΠΙΑΣ

 

Σε πρόσφατες συνεδριάσεις του Δ.Σ. της ΔΟΕ, που ασχολήθηκαν και με το θέμα της ρύθμισης ζητημάτων σχετικά με τη λειτουργία του Δ.Σ. του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ, παρατηρήθηκαν και εκδηλώθηκαν τα παρακάτω φαινόμενα:

·        Οι εκπρόσωποι στο Δ.Σ., της ΔΑΚΕ Π.Ε., αρνήθηκαν κατηγορηματικά, με πρόσχημα καταστατικά κωλύματα ανύπαρκτα, να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης και προσωρινής διαμονής του εκπροσώπου της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ στο Δ.Σ. του ΙΠΕΜ από τη Θεσσαλονίκη. Η στάση αυτή της ΔΑΚΕ όχι μόνο είναι τυπικό και ουσιαστικό δείγμα μικρόψυχης και κοντόφθαλμης λογικής με μεγάλη δόση υποκρισίας , αλλά και συνιστά περιφρόνηση της ψήφου των χιλιάδων ψηφοφόρων της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ οι οποίοι την ανέδειξαν στο Δ.Σ. του ΙΠΕΜ-ΔΟΕ. Η ΔΑΚΕ θα έπρεπε να αναλογιστεί: Α) Γιατί το ΙΠΕΜ συγκροτήθηκε οκτώ μήνες μετά την 76η Γενική Συνέλευση (Ιούνιος 2007); Το γεγονός αυτό δεν είναι αντιδεοντολογικό και δεν προϋποθέτει λιγότερα έξοδα για το Ινστιτούτο; Β) Διαμαρτυρήθηκε ποτέ για αχρείαστα έξοδα που καταβλήθηκαν για ημερίδες, εκπαιδευτικά συνέδρια, πολυτελή υλικά, εκδόσεις, πλην των υλικών των αγώνων; Όχι βέβαια. Γ) Όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ για την ύπαρξη της αντιμισθίας των μελών του Δ.Σ. της ΔΟΕ αλλά και ψηφίζει την αύξησή της μαζί με την ΠΑΣΚ σε τακτά διαστήματα.

·        Στο πίσω μέρος του εγκεφάλου της δεν υπάρχει η λογική της οικονομίας, αλλά η μικρόψυχη και αντιδημοκρατική νοοτροπία και πρακτική του αποκλεισμού και παρεμπόδισης του αντιπάλου.

·        Την ίδια ευθύνη φέρει η ΠΑΣΚ Π.Ε. η οποία ναι μεν συμπονάει, αλλά συνένοχα αρνήθηκε να πάρει θέση (πόντιος πιλάτος), αφού πρώτα εισηγήθηκε να παίρνει ο εκπρόσωπός μας τα μηνιάτικα έξοδα διαμονής του, στο τέλος δεν ψήφισε τίποτα με αποτέλεσμα το θέμα να εκκρεμεί σε βάρος μας.

Σε τελική ανάλυση, επειδή κατά τη γνώμη μας τα ινστιτούτα αυτά είναι υποκατάστατα της έλλειψης ταξικού προσανατολισμού και βρισκόμαστε σε αυτά για να ενημερώνουμε και να συντονίζουμε το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και να περιορίζουμε τη διαχειριστική λειτουργία του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, αφήνουμε και το συμβάν αυτό στην κρίση του κλάδου και κάθε τίμιου συνδικαλιστή. Υποσχόμαστε με τη γνωστή περηφάνια και το ήθος που μας διακρίνει να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας αυτό και να λύσουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα με δικό μας κόστος. Ευχαριστούμε  πολύ  τις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ για το όποιο πρώιμο ή όψιμο ενδιαφέρον τους.

 

ΑΠΡΙΛΗΣ 2008