Για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

 

www.edupame.gr

 

 

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν παρέμβαση για την προάσπιση του δικαιώματος σε αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών και στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό. Η παρέμβαση έγινε στον Οργανισμό Μεσολάβησης-Διαιτησίας (ΟΜΕΔ), όπου συζητιόταν για δεύτερη φορά η συλλογική σύμβαση για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, μεταξύ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και των εργοδοτών. Η συνάντηση δεν κατέληξε σε συμφωνία για τους όρους της συλλογικής σύμβασης και το επόμενο στάδιο είναι να καταθέσει την πρότασή του για τη σύμβαση ο διαμεσολαβητής του ΟΜΕΔ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στην ΟΙΕΛΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποκάλυψε τη στάση της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ και τόνισε την ανάγκη αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων για τους εργαζόμενους. Η υποκριτική στάση της ηγεσίας της ΟΙΕΛΕ φάνηκε για μια ακόμη φορά, αφού προσπάθησε να εμφανιστεί ως υπέρμαχος των εργαζομένων, ενώ τα πεπραγμένα της όλο το προηγούμενο διάστημα είναι αποκαλυπτικά. Τον περασμένο χειμώνα υπέγραψε - εν κρυπτώ - για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών όλης της χώρας σύμβαση αορίστου χρόνου με ...μηδενικές αυξήσεις! Επίσης, στην ίδια κατεύθυνση επιφύλαξε και αυξήσεις-ψίχουλα και για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης.

Μετά την πίεση των ταξικών δυνάμεων και των πρωτοβάθμιων σωματείων, επιχείρησε αντιπερισπασμό και κατήγγειλε τη σύμβαση στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών καταφεύγοντας στον ΟΜΕΔ, χωρίς το ΔΣ της Ομοσπονδίας και ο κλάδος στο σύνολό του να γνωρίζουν το πλαίσιο της διαπραγμάτευσης!

Στην πρώτη συνάντηση για τη διαπραγμάτευση της νέας σύμβασης στα γραφεία του ΟΜΕΔ (μέσα του Οκτώβρη), η ηγεσία της ΟΙΕΛΕ αρνήθηκε την παρουσία εκπροσώπων του ταξικού σωματείου των εργαζομένων στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών «Ο Βύρωνας» με το επιχείρημα ότι κάτι τέτοιο δε βοηθά τον κλάδο!

 

Φτάνει έως εδώ με τον εργοδοτικό συνδικαλισμό!

Είναι «ηλίου φαεινότερο» πλέον ότι δε μπορεί να υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Τα 4,5 δισ. της λαϊκής οικογένειας τρέφουν και γιγαντώνουν τις επιχειρήσεις των φροντιστηρίων και συνολικά της ιδιωτικής εκπαίδευσης, εξαγοράζουν συνδικαλιστικές καρέκλες και μοιράζουν εξαθλιωμένους μισθούς και ωρομίσθια-αντίδωρο στους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Ο συρφετός του εργοδοτικού συνδικαλισμού ούτε θέλει ούτε μπορεί να διεκδικήσει δικαιώματα και αξιοπρέπεια για τους εργαζόμενους.

 

Ούτε μια ώρα χαμένη! Καμιά ανοχή-καμιά αναμονή!

Αλλαγή των συσχετισμών τώρα!

Δράση τώρα! ΠΑΜΕ Ισχυρό, η ελπίδα είναι εδώ!

P Για την παιδεία των λαϊκών αναγκών!

P ΠΑΜΕ ισχυρό -δύναμη για τον εκπαιδευτικό!