ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ  ΤΩΝ STAGE

 

www.edupame.gr

 

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ στις 10/11/2009:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ χαιρετίζει το δίκαιο αγώνα των απεργών συμβασιούχων στα stage. Δηλώνει αλληλέγγυο στην πάλη:

·        Για σταθερή, μόνιμη δουλειά σε όλους.

·        Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Καμιά απόλυση.

·        Κατάργηση του ΑΣΕΠ-μονιμοποίηση όλων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

·        Να καταβληθούν αναδρομικά όλα τα δεδουλευμένα και τα σχετικά με τα ασφαλιστικά δικαιώματα (ένσημα κ.λπ.)

 

Συναδέλφισσες/οι, απεργοί των stage,

Ορμώμενοι και από την δική μας εμπειρία διαπιστώνουμε πως ένα τέτοιο συνολικό και συνεκτικό διεκδικητικό πλαίσιο μπορεί να συμβάλλει ικανοποιητικά στην αντιμετώπιση της αδιοριστίας και της ανεργίας των εκπαιδευτικών  ιδιαίτερα στην Α/θμια εκπαίδευση. Μπορεί να συμβάλλει στην πάλη για την κατάργηση των ωρομισθίων και των αναπληρωτών στην εκπαίδευση τώρα!

Απορρίπτουμε ως επικίνδυνη κάθε μορφή μοριοδότησης, η οποία στο όνομα της αξιοκρατίας νομιμοποιεί στην πράξη  αλλά και στη συνείδηση των εργαζομένων, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα προγράμματα τύπου stage, την ανασφάλιστη εργασία, την ανεργία, το ξεζούμισμα της εργατικής δύναμης.

Ο αγώνας τώρα για σταθερή μόνιμη δουλειά και αξιοπρεπή μισθό, ασφάλιση και ελεύθερο χρόνο είναι μονόδρομος.

Ούτε μια απόλυση, ούτε ένας άνεργος, ούτε ένας ανασφάλιστος.

Ενιαίος, συντονισμένος, πανεργατικός αγώνας μονίμων και συμβασιούχων για την ικανοποίηση των αυτονόητων σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Στη βάση του παραπάνω διεκδικητικού πλαισίου, το ΠΑΜΕ καλεί το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να προχωρήσει τώρα σε αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή μας αφορούν όλους.»

 

 

Υ.Γ. Το παραπάνω ψήφισμα καταψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις που δε δέχτηκαν το πλαίσιο για «σταθερή μόνιμη δουλειά σε όλους-μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις». ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ είπαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει αποκλειστικά μόνιμη και σταθερή εργασία, ζήτησαν ειδική μοριοδότηση με βάση την προϋπηρεσία. Η Συνεργασία (ΣΥΝ) ζήτησε μονιμοποίηση μόνο για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, τάχτηκε υπέρ του ΑΣΕΠ, ενώ οι Παρεμβάσεις συντάχτηκαν με την επιχειρηματολογία των υπόλοιπων δυνάμεων και καταψήφισαν το συγκεκριμένο ψήφισμα.