Εγκαταλείψτε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!

Συσπειρωθείτε στο ΠΑΜΕ!

 

www.edupame.gr

 

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

 

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη ΓΣΕΕ επιβεβαιώνουν πέρα για πέρα το ΠΑΜΕ!

Αποδείχτηκε περίτρανα πλέον ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Ι.Παναγόπουλος συμμετείχε σε μυστική συνάντηση με τον ΣΕΒ όπου συμφώνησε να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να μειωθούν οι μισθοί από 12-20%, να αυξηθεί ο απλήρωτος χρόνος εργασίας.

Οταν ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ζητά «οδικό χάρτη διάσωσης των επιχειρήσεων» αντί για εφαρμογή πολιτικής και οργάνωσης ταξικού αγώνα διάσωσης των εργαζομένων από την κρίση και την ανελέητη επίθεση του κεφαλαίου, τότε γίνεται προφανές ότι αυτός και οι όμοιοί του στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι η ντροπή των εργατών.

Όταν η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ζητάει «μέτρα μικρότερης έντασης», τότε γίνεται φανερό ότι οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι μέρος του προβλήματος, είναι εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Η ίδια η ζωή επιβεβαιώνει πλέον αυτά που έλεγε το ΠΑΜΕ, ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ είναι συμβιβασμένες-προδοτικές ηγεσίες για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ.

Τεράστιες όμως είναι και οι ευθύνες του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ που αποτελούν το μόνιμο στήριγμα και το «αριστερό άλλοθι» των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μέχρι σήμερα έχουν ρίξει πολύ νερό στο μύλο των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών, συμπορεύονται «αλά μπρατσέτο» με την ξεπουλημένη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, έχουν γίνει το μόνιμο ακροατήριο στις συγκεντρώσεις τους.

Γι’ αυτήν την εξέλιξη, μέρος του προβλήματος είναι και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ που συντάσσονται και συμπορεύονται με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στηρίζουν τη στρατηγική των αναδιαρθρώσεων, της συμπίεσης της τιμής της εργατικής δύναμης.

 

Η εγκατάλειψη των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών και η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ είναι όρος και προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση του κινήματος, όρος και προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της ταξικής πάλης.

 

Το ΠΑΜΕ αναδεικνύεται πλέον σε μοναδικό πόλο λαϊκής συσπείρωσης, ελπίδας και προοπτικής.

 

Οι εργαζόμενοι έχουν ένα δρόμο, μια επιλογή: Να οργανώσουν τις δυνάμεις τους, να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ και σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη μικρομεσαία αγροτιά, να απομονώσουν τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να απεγκλωβιστούν αποφασιστικά και οριστικά από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.

 

Αθήνα 6/12/2010