ΛΕΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ.

 

 

        www.edupame.gr

 

Τ

ην ώρα που οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να αντισταθούν στην άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχεται το εισόδημά τους, τα εργασιακά τους δικαιώματα, τα δικαιώματα στη σύνταξη, στην υγεία, στην παιδεία, στον πολιτισμό. Την ώρα της πιο μεγάλης μάχης για τη ζωή και το μέλλον των εργαζόμενων και των παιδιών μας. Αυτή την ώρα διάλεξαν οι ξεπουλημένες ηγεσίες των «μελετητικών κέντρων» των μεγάλων ομοσπονδιών του δημόσιου τομέα (Πολύκεντρο ΑΔΕΔΥ, ΙΠΕΜ της ΔΟΕ και ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ ) για να πραγματοποιήσουν…έρευνα στους εκπαιδευτικούς για να… διαπιστώσουν τα προβλήματα που συναντούν στη ζωή τους και στην άσκηση των καθηκόντων τους στο σχολείο. Και γι’  αυτό το σκοπό κυκλοφορούν αυτό τον καιρό άλλο ένα…ερωτηματολόγιο.

Πρόκειται για ερωτηματολόγιο που συμβάλλει στην υλοποίηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση. Έχει τη βούλα και την έγκριση του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου! Προφανώς οι εν λόγω «συνδικαλιστικές» ομοσπονδίες ζήτησαν την άδεια του Υπουργείου για να πραγματοποιήσουν αυτή την έρευνα στα μέλη τους. Γι’ αυτό κιόλας το Υπουργείο τους απαντά: «σε απάντηση του από 22-4-2009 εγγράφου σας, σας κάνουμε γνωστό ότι(…)εγκρίνεται η έρευνα με θέμα «όροι και συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».

Το αποκορύφωμα της αποκάλυψης είναι εκεί που το Υπουργείο θέτει τους όρους του προς τους υποτακτικούς του: «(η άδεια δίνεται) εφόσον τα τελικά ερωτηματολόγια θα είναι σύμφωνα με τους προταθέντες άξονες και οι ερωτήσεις θα διαμορφωθούν στο πνεύμα των προτεινόμενων ερωτημάτων». Δεν ξαφνιάζει κανέναν μας αυτή η ομολογία!

Παριστάνουν ότι τους ενδιαφέρει η γνώμη των εκπαιδευτικών. Λες και δε ξέρουν οι ίδιοι ποια είναι τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης. Λες κι αν οι εκπαιδευτικοί απαντήσουν σ’ όλα τα ερωτήματα αρνητικά και περιγράψουν την μαύρη πραγματικότητα της δημόσιας εκπαίδευσης όπως πράγματι είναι, θα αλλάξει κάτι στην κυβερνητική πολιτική των κομμάτων που υπηρετούν και στην τυφλή υπακοή όλων τους μαζί στην ΕΕ, στον ΟΟΣΑ και στις πολιτικές της «ανταγωνιστικότητας».

 

 

ü      Επειδή αυτοί που φταίνε ρωτάνε τι φταίει. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι ίδιοι θα «επεξεργαστούν» και τις «απαντήσεις».

ü      Επειδή κι άλλες φορές το «στρώσιμο του χαλιού» στο πέρασμα των πιο αντιδραστικών μέτρων για το σχολείο και τον εκπαιδευτικό (βλέπε ερωτηματολόγιο ΙΠΕΜ-ΔΟΕ το 2009 και ερωτηματολόγιο του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ το 2008) ξεκίνησε από ένα παρόμοιο ερωτηματολόγιο που επιχειρούσε να εκμαιεύσει βολικές απαντήσεις στήνοντας κατάλληλα τις ερωτήσεις και την επεξεργασία τους.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους να μη συμπληρώσουν αυτό το άθλιο υποκριτικό και ύποπτο ερωτηματολόγιο!

Η «γνώμη των εκπαιδευτικών» είναι γνωστή και ακούγεται στα πεζοδρόμια των αγώνων.

 

27 Απρίλη 2010