2ΝΕΑ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

 

www.edupame.gr

 

Συνάδελφοι,

Απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικής διεκδίκησης σε όλους τους απλήρωτους αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ, να πάρουν μαζικά μέρος στην επίσχεση εργασίας, που μετά από δικό τους αίτημα, ξεκινά την Πέμπτη 17 Μάρτη. Το αυτονόητο, που είναι η σταθερή πληρωμή των εργαζόμενων αναπληρωτών γίνεται ζητούμενο! Χρειάστηκε επίσχεση εργασίας για να πληρωθούν τα Χριστούγεννα, μετά από 3 μήνες, και τώρα πάλι είναι απλήρωτοι ήδη 2,5 μήνες!

Το "νέο" σχολείο της αγοράς, που αυτές τις μέρες προωθείται και με τις 2000 συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, θέλει εκπαιδευτικούς ομήρους, οικονομικά εξαθλιωμένους, για να αναζητούν δεύτερη και τρίτη δουλειά (που δε θα βρίσκουν), και τελικά να ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις των χορηγών αύριο.  Έτσι κι αλλιώς τους προορίζουν για ανέργους, αφού το σχολείο της αγοράς θα στοιβάζει μαθητές σε 30άρια τμήματα, άρα θα είναι λιτό στις προσλήψεις! Μέχρι το 2013 πρόκειται να χαθούν 36.000 θέσεις εκπαιδευτικών με βάση το «5 φεύγουν 1 έρχεται».

Καμία αναμονή! Καμία αυταπάτη. Στα πλαίσια της αντιλαϊκής θύελλας, που προωθεί κυβέρνηση-Ε.Ε.-τρόικα-Ν.Δ.-ΛΑΟΣ, αμφισβητείται το δικαίωμα στη δουλειά και η αμοιβή της. Η ατομική σύμβαση, που οργιάζει στον ιδιωτικό τομέα και με τις ευλογίες της προδοτικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ πάει πακέτο με την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. Το καθεστώς αυτό επεκτείνεται και στο δημόσιο τομέα και θα προωθηθεί παραπέρα μετά και το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας της ΕΕ. Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί εκφραστές του οδηγούν τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τη νέα γενιά σε εργασιακό μεσαίωνα. Οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και ΔΟΕ-ΟΛΜΕ δεν έχουν καμμιά πρόθεση να οργανώσουν την πάλη με κριτήριο τις ανάγκες των εργαζομένων, απεναντίας βάζουν πλάτη για να περάσει αυτή η πολιτική. Προσπεράστε τους, αποτελούν μέρος τους προβλήματος!

 

Καλούμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να πρωτοστατήσουν και στην επίσχεση εργασίας!

 

ΕΝΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

Καμία θυσία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

16/3/2011