ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Για τις εξελίξεις στις Γενικές Συνελεύσεις στις ΕΛΜΕ και στη Γενική Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ

www.edupame.gr

 

Συνάδελφε-συναδέλφισσα

Μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης-ΝΔ-ΕΕ- πλουτοκρατίας, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατέθεσαν πρόταση προς τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και τη Γενική Συνέλευση της ΟΛΜΕ (Σάββατο 30 Γενάρη).

Κεντρικό πολιτικό σκεπτικό της πρότασης ήταν να δοθεί ενιαία και εφ’ όλης της ύλης απάντηση στην ενιαία και γενικευμένη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την πλουτοκρατία, διεκδικώντας την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία-την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Έτσι λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ τόνισαν την ανάγκη για από κοινού απεργιακή κινητοποίηση όλων των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Όλοι οι κλάδοι για έναν και ένας για όλους. Η πρόταση αυτή εξασφαλίζει την ταξική ενότητα όλων των εργαζομένων, αποτελεί όρο και προϋπόθεση για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των αγώνων σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης.

Στη βάση αυτή και στη λογική της κλιμάκωσης μετά την απεργία στις 17 Δεκέμβρη και στις 10 Φλεβάρη, οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ πρότειναν: α)αν πάρει απόφαση η ΓΣΕΕ για απεργία το Μάρτη, να υπάρξει κοινή απεργιακή ημερομηνία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, β) αν δεν πάρει απόφαση για απεργιακή κινητοποίηση η ΓΣΕΕ, η ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε κοινό απεργιακό βήμα με τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, γ)και αν-ενδεχομένως- δεν προκύψει απεργιακή κινητοποίηση από τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ το Μάρτη, τότε και μόνο τότε η ΟΛΜΕ να προχωρήσει σε κλαδικό απεργιακό βήμα.

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ με αυτή την πρόταση, άφηναν ανοιχτή την ημερομηνία της απεργίας, ενώ διαφώνησαν με την ημερομηνία 8 Μάρτη γιατί δημιουργούσε «τριήμερο» και αδυνάτιζε τα συλλαλητήρια, δηλαδή τη διαπραγματευτική δύναμη των εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δ.Πεππές (ΔΑΚΕ) υποστήριξε το αυτονόητο, ότι: «αν δεν βγάλει απεργία η ΓΣΕΕ -και στη λογική της ενιαίας απάντησης όλων των κλάδων- δεν αποκλείουμε κοινή απεργιακή ημερομηνία και με τα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ».

Στην αυτονόητη αυτή τοποθέτηση, μαντέψτε ποιοι διέρυγναν τα ιμάτια τους!

Οι συνήθεις αντι-ΠΑΜΕ ύποπτοι! Το οπορτουνιστικό μπλοκ του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ! Χωρίς ίχνος ντροπής διακήρυτταν: «απεργία με τη ΓΣΕΕ ναι, με τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ, όχι»!

Είπαμε, ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται…όπως και η υποταγή των οπορτουνιστών στη γραμμή του εργοδοτικού συνδικαλισμού! Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ΔΑΚΕ αναδιπλώθηκε και υπερψηφίστηκε η εισήγηση της ΟΛΜΕ.

Γίνεται φανερό ότι στις σημερινές συνθήκες, η κυβέρνηση βρίσκει πολύτιμους συμμάχους όχι μόνο στα πολιτικά κόμματα του κεφαλαίου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), στον απεργοσπαστικό μηχανισμό της ΠΑΣΚ, αλλά και στις δυνάμεις του οπορτουνισμού.

Είναι πασιφανές ότι οι δυνάμεις του οπορτουνισμού (ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) είναι εμπόδιο στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, γι’ αυτό και η ήττα του οπορτουνισμού αποτελεί όρο και προϋπόθεση για την ισχυροποίηση του κινήματος.

 

Υπάρχει προοπτική, υπάρχει διέξοδος! Απειθαρχούμε!

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Με απεργιακές επιτροπές, οργανώνουμε την πάλη από τα κάτω!

Δεν εμπιστευόμαστε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Σύνταγμα 10.00 π.μ.