Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ (8 Δεκέμβρη 2010)

 

 

Στη συνεδρίαση αυτή είχαμε ως θέματα το Μέντορα και την Αναδιοργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος, με βάση τα κείμενα που έχει στείλει το ΥΠΔΒΜΘ, τα οικονομικά του Νοέμβρη και μπήκε φυσικά και το ζήτημα των απλήρωτων αναπληρωτών του ΕΣΠΑ.

Τελικά τα δύο πρώτα θέματα αναβλήθηκαν για την επόμενη φορά, εμείς έχουμε ήδη τοποθετηθεί με ανακοινώσεις (για το μέντορα έχει σταλεί και ακολουθεί για την Αναδιοργάνωση με βάση τον Καλλικράτη), τα οικονομικά τα καταψηφίσαμε για τους γνωστούς λόγους και συζητήθηκε μόνο το ζήτημα των ΕΣΠΑ.

Η ΠΑΣΚ εισηγήθηκε επίσχεση εργασίας καταρχήν από τις 12/12 και τελικά από 16/12.

Η ΔΑΚΕ συμφώνησε με την επίσχεση και πρότεινε γενικά και αόριστα και κινητοποιήσεις.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ έκριναν ότι η επίσχεση είναι σε σωστή κατεύθυνση αλλά ότι πρέπει να δει η ΔΟΕ και το ζήτημα να βελτιωθούν οι συμβάσεις και να γίνουν κι άλλες κινητοποιήσεις όπως παραστάσεις σε διευθύνσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει. Σε δευτερολογία τους, για να προτείνουν και συγκεκριμένη μορφή, αφού προηγήθηκε η δική μας ξεκάθαρη πρόταση, πρότειναν στάση εργασίας την παραμονή της γενικής απεργίας δηλ. στις 14/12 και παράσταση μάλλον στο ΥΠΔΒΜΘ.

Ως ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών ξεκαθαρίσαμε ότι, πρώτον όλα τα σφυριά τώρα βαράνε για τη γενική απεργία στις 15/12 και δεύτερο ότι το ζήτημα της πληρωμής των δεδουλευμένων των αναπληρωτών του ΕΣΠΑ και γενικά οι ελαστικές μορφές εργασίας αφορούν όλο τον Κλάδο κι όχι μόνο τους ΕΣΠΑ.

Με βασικά αιτήματα: πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση, πάρτε πίσω τη σύμβαση της ντροπής και πληρωμή εδώ και τώρα όλων των δεδουλευμένων σε όλους τους αναπληρωτές χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να προχωρήσουμε σε αγώνες που να αγκαλιάζουν όλους τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

 Γι’ αυτό προτείναμε, εκτός από την επίσχεση εργασίας που προτείνουν και οι ίδιοι οι συνάδελφοι των ΕΣΠΑ, μετά τη γενική απεργία στις 15/12, να προχωρήσουμε σε νέα 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 17/12 (για να διευκολυνθεί η κάθοδος στην Αθήνα) για όλους φυσικά τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. με συγκέντρωση στο ΥΠΔΒΜΘ. Ζητήσαμε δε να ανακοινωθεί η κλιμάκωση αυτή για να αποτελέσει και μέσο πίεσης και να προετοιμαστεί.

ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ υπονομεύσανε την πρόταση για απεργία στις 17, μεταφέροντας τη συζήτηση στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ την επόμενη Τρίτη 14/12.

Με βάση τη στάση των άλλων δυνάμεων βγήκε μόνο η επίσχεση εργασίας την οποία ψηφίσαμε κι εμείς.

«ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ»

Να πρωτοστατήσουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και με ιδιαίτερη ευθύνη εκεί που είναι πλειοψηφία, παντού ώστε να υπάρξει συμμετοχή στην επίσχεση εργασίας, να προασπιστούμε το δικαίωμα των συναδέλφων μας στο μεροκάματο, στην πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για συμμετοχή όλων στην πανεργατική απεργία με το ΠΑΜΕ στις 15/12

Να βάζουμε και στα ΔΣ και στις ΓΣ την ανάγκη καθολικής κινητοποίησης ενάντια στις ελαστικές μορφές εργασίας και για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Να αξιοποιηθεί η επίσχεση εργασίας για να βρεθούμε στο πλάι των νέων συναδέλφων που δεν έχουν συνδικαλιστική και πολιτική πείρα.

Να βοηθήσουμε στην οργάνωση της πάλης και για το μεροκάματο και για την προοπτική της πάλης στην κατεύθυνση της μόνιμης και σταθερής εργασίας για όλους.

Όλοι στη σύσκεψη της η επιτροπής αγώνα αναπληρωτών και ωρομισθίων Σάββατο 11 Δεκέμβρη στις 6 μ.μ. στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5, στην πλατεία Μητροπόλεως πίσω από το ιερό).